Date   
Re: #flmsg #flmsg

Paolo Emanuelli
 

Thanks a lot Dave for prompt reply, I use Windows 10Pro on remote station.

this station is used by a group of local operators and some with low internet bandwidth.
So if it were possible to do default spectrum, it would be a good thing

Ciao Paolo

Re: FLRIG an ICOM 7200 and a fresh image of Mint #flrig

Brian T Schmidt
 

I think I might have found a solution. Need to dupilcate the fix to verify. Was a folder permission issue possible. The folder that had the silican labs file..

Brian

Re: FLRIG an ICOM 7200 and a fresh image of Mint #flrig

Brian T Schmidt
 

UPDATE.

reimaged computer again since it only took my a few minutes. Did updates. Only other software I have installed is flrig but I installed it with Software manager this time so I have an older version installed and still having the same issue. Also change the USB cable just to make sure and no difference.

Is there some security in Mint 19.3 that might be blocking it?

NI0P

Brian

Re: FLRIG an ICOM 7200 and a fresh image of Mint #flrig

Brian T Schmidt
 

01:09:51.731 : setNotch()
01:09:51.731 : setSQUELCH()
01:09:53.159 : closeRig()
01:09:53.159 : E: startXcvrSerial: Cannot access /dev/serial/by-id/usb-Silicon_Labs_CP2102_USB_to_UART_Bridge_Controller_IC-7200_0206219-if00-port0

01:09:53.159 : init_rig()
01:09:53.159 : set_power_control() FE FE 00 E0 14 0A 00 00 FD
01:09:53.159 : check() FE FE 00 E0 03 FD

This is what I got form a trace.

Brian

Re: FLRIG an ICOM 7200 and a fresh image of Mint #flrig

Brian T Schmidt
 

did a killall flrig in terminal but it didnt find anything running..

Brian

Re: FLRIG an ICOM 7200 and a fresh image of Mint #flrig

Brian T Schmidt
 

None that are visible.

Is there a command to list anything that might be running in the back ground?

Brian

Re: FLRIG an ICOM 7200 and a fresh image of Mint #flrig

Dave
 

Any chance another application already has the port open?

On 2/2/20 6:20 PM, Brian T Schmidt wrote:
This is weird. I have used flrig on other computers with my 7200.

They were both at 9600 but i bumped them up to 19200.

I don't see the "ser port" button. The drop down that i see to select which serial port says update..


still getting:

Re: FLRIG an ICOM 7200 and a fresh image of Mint #flrig

Brian T Schmidt
 

This is weird. I have used flrig on other computers with my 7200.

They were both at 9600 but i bumped them up to 19200.

I don't see the "ser port" button. The drop down that i see to select which serial port says update..


still getting:

Re: FLRIG an ICOM 7200 and a fresh image of Mint #flrig

Dave
 

I always ran my IC7200 at 19200 baud.  Make sure that the transceiver is set to a fixed baud rate (not auto) and that flrig is set to the same baud.

Dave


Re: FLRIG an ICOM 7200 and a fresh image of Mint #flrig

Brian T Schmidt
 

Thanks for the info Dave. I tried that had a little bit different options when I went into Users and Groups.

Under Groups though I selected everything and reboot but I still have the same problem..

Brian


 

Re: FLRIG an ICOM 7200 and a fresh image of Mint #flrig

Dave
 

Open the Mint desktop menu: Menu / Users and Groups.  Select your logon (if more than one).  Select Advanced Settings.

Open the User Privileges tab.  Check every item on the list including "Use modems".  Press OK, reboot.

David

On 2/2/20 5:37 PM, Brian T Schmidt wrote:
I am having issues with FLRIG connecting to my ICOM 7200. I have double check the data rate (9600), the CI-V (76), and have used the radio with HRD on a WIndows 10 machine. I will also attach some screen shots. Has anyone have any suggestions?

I had it working on a RPI and Raspian but image a old desktop with the latest image of Mint. Everything is working great except for FLRIG. I am also using the latest version of 3.1.49.

NI0P
Brian

FLRIG an ICOM 7200 and a fresh image of Mint #flrig

Brian T Schmidt
 

I am having issues with FLRIG connecting to my ICOM 7200. I have double check the data rate (9600), the CI-V (76), and have used the radio with HRD on a WIndows 10 machine. I will also attach some screen shots. Has anyone have any suggestions?

I had it working on a RPI and Raspian but image a old desktop with the latest image of Mint. Everything is working great except for FLRIG. I am also using the latest version of 3.1.49.

NI0P
Brian

Re: #flmsg #flmsg

Dave
 

Hello Paolo,

There is no command line switch or user interface saved switch to do what you ask.  It would not be difficult to change the code to use the spectrum view as the default.  What operating system are you using?

David, W1HKJ

On 2/2/20 3:40 PM, Paolo Emanuelli wrote:
Hi, I use Fldigi normaly in remote station throgh internet connection not so good.  If I use view with Waterfall  WF it use a lot of internet band but very good if use it in mode spectrum view.
Unfortunately when I close fldigi program it return always in WF mode when I re open it and it is same also if I save configuration.
There is a mode to open it with Spectrum default instead of waterfall ?
thanks a lot IN3VVK

#flmsg #flmsg

Paolo Emanuelli
 

Hi, I use Fldigi normaly in remote station throgh internet connection not so good.  If I use view with Waterfall  WF it use a lot of internet band but very good if use it in mode spectrum view.
Unfortunately when I close fldigi program it return always in WF mode when I re open it and it is same also if I save configuration.
There is a mode to open it with Spectrum default instead of waterfall ?
thanks a lot IN3VVK

Re: Flrig

Rick
 

Thank you Larry.

On 1/31/2020 1:13 PM, Larry Levesque wrote:
Go to Config, restore tab and uncheck Pwr level.


On Fri, Jan 31, 2020 at 06:18:24AM -0800, Rick wrote:
How do I cement a slider to a particular position.  When I initialize the program the Pwr slider is at 85 and I need it at 10. Sometimes I forget to put it in the right position.
Rick W3BI


--


Only losers need rally caps.

Re: Flrig

Larry Levesque
 

Go to Config, restore tab and uncheck Pwr level.

On Fri, Jan 31, 2020 at 06:18:24AM -0800, Rick wrote:
How do I cement a slider to a particular position.  When I initialize the program the Pwr slider is at 85 and I need it at 10. Sometimes I forget to put it in the right position.
Rick W3BI


--
Larry Levesque
KA1VGM

Flrig

Rick
 

How do I cement a slider to a particular position.  When I initialize the program the Pwr slider is at 85 and I need it at 10. Sometimes I forget to put it in the right position.
Rick W3BI

Re: Fldigi receiving but wont key radio

Romeo Hotel One Two
 

Larry,


Apologies for the delay.  I did not have the Enable TX on Report button
checked in Flamp.  I have tested both at home with my IC-706 through a
Signalink and at work using an IC-7600 also with a Signalink.  At home
everything works fine ... transmit and receive no problem.  At work I
can receive no problem but the lack of transmit is still there.  Fldigi
lights up like it is trying to transmit but does not key the radio. 
Next step there is to check all of the connections, etc.


Thanks,

Rob

On 1/20/20 6:05 AM, Larry Levesque wrote:
And do you have Enable TX on Report checked in the flamp configuration tab?

On Sun, Jan 19, 2020 at 08:22:10PM -0500, Romeo Hotel One Two wrote:
Larry,


I checked and I am a member of the dialout group.



Thanks,

Rob



On 1/19/20 7:43 PM, Larry Levesque wrote:
Add yourself to DIALOUT group and log out and back in.


On Sun, Jan 19, 2020 at 12:06:49PM -0800, Romeo Hotel One Two wrote:
Ok, back around Thanksgiving I got the bright idea that I was going to replace the standard hard drive in my Panasonic CF-19 Toughbook with a 1TB SSD.  At the same time I upgraded Mint 18.something to Mint 19.3 as the OS.  Reloaded Fldigi, Flamp, Flmsg, Flrig, and flwrap among other things.

A few weeks ago I was participating in a net and when I tried to report needed block fills from Flamp, the software said it was transmitting but it wasn't keying the radio.  This is the first I have been back on the radio since the upgrade.  I've tried everything I could think of but I am coming up blank.

Can anyone help?  Luckily I have the old HD and can boot from it if I need to get on the air its just a pain in the tail and requires me to have extra equipment on hand.

Thanks,
Romeo Hotel-12


Re: Custom FLMSG Red Cross form conforming to NTS standard

P C Andy Anderson
 

​Paul, I agree with you 100%. 

Andy...W3LI



 
Q codes: I wouldn’t use them period in messages period.

Plain language is key to relaying messages, and habits can be hard to break... I recommend to all ARES members to break that habit quick and completely...

That said, and unusual characters in an otherwise standard text message confuse the issue... I wouldn’t use them.

Paul Silverzweig, W1PJS
RI SEC
ARC DST/GEN/MN


--
Paul, W1PJS
RI SEC
Red Cross Disaster Tech Manager
AF MARS
FEMA ComL

Re: Custom FLMSG Red Cross form conforming to NTS standard

Paul W1PJS
 

Q codes: I wouldn’t use them period in messages period.

Plain language is key to relaying messages, and habits can be hard to break... I recommend to all ARES members to break that habit quick and completely...

That said, and unusual characters in an otherwise standard text message confuse the issue... I wouldn’t use them.

Paul Silverzweig, W1PJS
RI SEC
ARC DST/GEN/MN


--
Paul, W1PJS
RI SEC
Red Cross Disaster Tech Manager
AF MARS
FEMA ComL