Re: previous page next page FLDIGI -> SCU-17 -> OSX [Setup Help] #arhab

Mark Dallner
 

I am in the process of reloading one of my Mac minis. i5 with 8 gigs of ram and 1tb of HD. Not connecting to my iCloud account. Just keeping it as basic as possible.

What mystified me is that one week the setup gets configured and works. Then a week passes and I launch my copy of the FLDigi suite that worked and now it does not. This particular time the Audio codec failed to load. Not a FLDigi issue as the OS did not see the Codec. The UART was showing in About this Mac.

I am going to configure one Mac just for FLDigi and see how that process goes. I have three minis so can play.

I like working with the Mac version of ham radio software along with being able to handle the same software in Windows environment. Just wish that WinLink express had a current Mac version. For another forum.

Later,

Mark 
KD9EEE

On Sep 18, 2018, at 1:43 PM, Mark Dallner <mark@...> wrote:

Native MacOS Binaries

---


On 2018-09-18 13:37, Dave wrote:

Are you running fldigi / flrig as M$ exe's from within VMWare Fusion, or as native MacOS binaries?

73, David, W1HKJ

On 09/18/2018 01:30 PM, Mark Dallner wrote:

More questions on the SCU-17...

I had this working just fine with High Sierra and my FT-817ND. Then the next week the local NBems net is happening and the USB Audio Codec is not working. Needed to reload my Mac and did so. Re-Read the directions and got both the codec and dual uart to show in About this Mac. Sound Control Panel is not showing the codec as an alternative sound device. Restarted and still no joy.

For some reason, I am suspecting a conflict with VMWare Fusion. Next step is to take a mac mini and reload everything fresh just for FLDigi and start there to see what happens.

Any further suggestions?

Mark

KD9EEE






Join nbems@groups.io to automatically receive all group messages.