Rig powers off when I hit the tune button: SOLVED


Paula K7PAX
 

K0fni, you may have missed my earlier post that my issue was found to be a loose connection to my power supply. But thanks for the extra info!

Paula K7PAX

On Jan 14, 2019, at 4:36 AM, k0fni k0fni <k0fni@...> wrote:

One of the problems of this sort is that the swr toroid in the output section has been damaged, the solution to this is to lower the power in the transmitter settings and use an accurate power meter to set your power. This circuitry is part of the ALC control chain so be careful!

On January 12, 2019 at 7:03 PM "Paula K7PAX via Groups.Io" <hamette@...> wrote:

Thanks Bob, the connections to my power supply had worked loose. All is well now.

 

Paula K7PAX

 

From: ic7000@groups.io [mailto:ic7000@groups.io] On Behalf Of Bob Rodgers
Sent: Saturday, January 12, 2019 13:53
To: ic7000@groups.io
Subject: Re: [ic7000] Rig powers off when I hit the tune button

 

Check your power connections.  Sounds like a voltage dip on transmission.  7000s are prone to shutting down if power source drop voltage on keying.

 

Bob

KC4TVO

 

From: ic7000@groups.io [mailto:ic7000@groups.io] On Behalf Of oh7sp
Sent: Saturday, January 12, 2019 4:03 PM
To: ic7000@groups.io
Subject: Re: [ic7000] Rig powers off when I hit the tune button

 

Have you checked groundings (rig, power supply and tuner)?

I had similar issue due to a poor grounding.

 

Seppo, OH7Z / OH7SP



On 12 Jan 2019, at 21.55, k6tfz via Groups.Io <K6TFZ@...> wrote:

 

Is it in a vehicle or in the shack?

Does it power off without the autotuner?

Will it do it using a dummy load?

Geoff, K6TFZ

 

My Ic-7000 has started powering off when I hit the tune button. I'm using it with an LDG IT-100 autotuner. Any idea why this might be happening?

Paula K7PAX