CW Machine - K1EL issue


Joe N3XLS
 

I'm having a big hang up with the CW Machine and K1EL since the last win10 update anyone having the same issue?


Bob
 

I just checked. Latest W10 update are installed. K1EL WinKeyer USB is working as expected. SeventyThree(s).

On 05/14/2022 7:01 AM Joe N3XLS via groups.io <n3xls@...> wrote:


I'm having a big hang up with the CW Machine and K1EL since the last win10 update anyone having the same issue?


Joe N3XLS
 

uninstalled the updates no change


ja1nlx
 

What K1EL product you are using ?

73 de aki
JA1NLX

------ Original Message ------
From: "Joe N3XLS via groups.io" <n3xls@...>
Sent: 2022/05/14 20:01:23
Subject: [hamlogger] CW Machine - K1EL issue

I'm having a big hang up with the CW Machine and K1EL since the last win10 update anyone having the same issue?


Ron Rushton
 

Got a problem with mine, click on my call to Tx and nothing happens click again and my call sends twice !
Same issue as yours ?
73 Ron G6GA 


On 14 May 2022, at 12:01 pm, Joe N3XLS via groups.io <n3xls@...> wrote:

I'm having a big hang up with the CW Machine and K1EL since the last win10 update anyone having the same issue?


Joe N3XLS
 

it will send after a big delay,  it will go right off the bat if i restart, or unplug the usb and plug it back in. but if i wait too long it goes right back to the big delay.   It something with cw machine because the WK3_demo for K1EL works fine so the windows update must have done something CW machine?


Joe N3XLS
 

https://www.k1elsystems.com/WKmini.html


ja1nlx
 

WKmini with CW machine works fine as expected under Win 11 Pro latest version.
I do not duplicate your problem.

73 de aki
JA1NLX

------ Original Message ------
From: "Joe N3XLS via groups.io" <n3xls@...>
Sent: 2022/05/14 23:11:35
Subject: Re: [hamlogger] CW Machine - K1EL issue


Joe N3XLS
 

even the configuration gets hung up for a while is there. I might have to try a clean install of Logger32?


George VE3YV
 

Have you checked to see if the USB hub is going to sleep (power saving mode)?   IIRC that’s the default and you need to set it via Device Manager. 

 

 

73,  George VE3YV / K8HI

 


Bob
 

What do you see in the Keyer debug window? SeventyThree(s).

On 05/14/2022 9:08 PM Joe N3XLS via groups.io <n3xls@...> wrote:


even the configuration gets hung up for a while is there. I might have to try a clean install of Logger32?


Joe N3XLS
 

It's not plugged into a hub.

Just hangs there with nothing, I turned the debug on and the normal stuff populates later when it finally gets started.

I have another K1EL on order to see if makes a difference.