Date   

Re: ClubLog Exception for SV2RSG/A

Bob
 

The Club Log exceptions file also says this:
 
 
So, if you enter SV2RSG in the Logger32 logbook entry window now, it will show as 'Not accepted for DXCC'.
 
If you were lucky enough to contact SV2RSG/A in one of the windows that is approved, then it was logged as 'Not accepted for DXCC'. What you must do, is first, manually change the QSO to show DXCC, second recalculate the stats. Recalculating the stats does not modify the logbook entry.
 
SeventyThree(s).

On 07/23/2021 8:58 PM YV5EN - Edwin via groups.io <yv5en@...> wrote:
 
 
Hi to all,

I have L32 v4.0.269, the ClubLog Exception is updated but L32 shows QSO with SV2RSG/A as Not accepted for DXCC.

As you can see at https://clublog.org/test.php?call=SV2RSG%2FA&year=2021&month=7&day=24&hour=00&minute=20, this is  a valid Exception.

The Club Log Exceptions.txt file at Logger32 folder in C:/ shows "SV2RSG/A is operating from DXCC 180 (Mt. Athos)"
The ClubLog shows "File created on 23 julio 2021 at 20:32:45"
I recalculate Statistics but L32 still shows SV2RSG/A as Not accepted for DXCC.

Any idea?
Thanks in advance,
--
Edwin - YV5EN (YV5HUJ 1979-2011)
        


Re: Generic QSO Window

Panos
 

Hi  Bill. I had a similar problem in past when I have added a new mode (Q65). Did you did something like that recently? 73


Re: Generic QSO Window

g4girhb0
 

Bill,
 
Could you check all the award options to make sure you get QSO's showing in the Generic QSO window when clicking on a slot please. Assuming you have IOTA references stored etc?
Thanks
73
Ian G4GIR
 

----- Original Message -----
From: Bill Engel <k5dhy.groups@...>
Sent: 24/07/2021 02:24:20
Subject: Re: [hamlogger] Generic QSO Window

Rebuilt the logbook and did a recalc - still no entries when I click on an award grid.  Also tried a fresh .INI, but no luck.
So I thought I would delete all the award files and recalc, but I went too far and deleted some essential files. Back to ground zero, I downloaded the full installation from the web, reloaded my log, did the autoupdate and all is well.

Bill K5DHY


Re: ClubLog Exception for SV2RSG/A

Gerald Boutin
 

On Fri, Jul 23, 2021 at 09:58 PM, YV5EN - Edwin wrote:
The ClubLog shows "File created on 23 julio 2021 at 20:32:45"
Edwin since the QSO was on July 24 which is after the July 23 Clublog file, you may just need to wait for an updated Clublog file.
 
--
Gerald, VE1DT


Re: Generic QSO Window

Gary Hinson
 

Bill,

 

It is my great pleasure to present you with this week’s L32 Serendipitous Success Award.

 

Please would you choose my NZ Lotto numbers for this evening’s $15m draw?

 

73

Gary  ZL2iFB

 

From: hamlogger@groups.io <hamlogger@groups.io> On Behalf Of Bill Engel
Sent: 24 July 2021 13:24
To: hamlogger@groups.io
Subject: Re: [hamlogger] Generic QSO Window

 

Rebuilt the logbook and did a recalc - still no entries when I click on an award grid.  Also tried a fresh .INI, but no luck.
So I thought I would delete all the award files and recalc, but I went too far and deleted some essential files. Back to ground zero, I downloaded the full installation from the web, reloaded my log, did the autoupdate and all is well.

Bill K5DHY


Re: Generic QSO Window

Bill Engel
 

Rebuilt the logbook and did a recalc - still no entries when I click on an award grid.  Also tried a fresh .INI, but no luck.
So I thought I would delete all the award files and recalc, but I went too far and deleted some essential files. Back to ground zero, I downloaded the full installation from the web, reloaded my log, did the autoupdate and all is well.

Bill K5DHY


Re: Autoupdate fails

Gary Hinson
 

Hi Karl,

 

The screenshot of “Internet Properties” was from my Windows 8.1 system.   In Windows 10, the “Internet Properties” configuration function is very similar, almost identical in fact.  

 

The next release of the User Manual will provide straightforward instructions for opening the Windows Control Panel on Windows 8.1 or Windows 10 systems (it is available on both):

 

I hope that’s OK, and the revised FAQ helps users fix any remaining Logger32 autoupdate problems not already resolved by the current advice.  Fingers crossed.

 

73

Gary  ZL2iFB

 

From: hamlogger@groups.io <hamlogger@groups.io> On Behalf Of Karl Beckman
Sent: 24 July 2021 09:18
To: hamlogger@groups.io
Subject: Re: [hamlogger] Autoupdate fails

 

GARY -

From the screen view you posted, I think your beta crew member is still running Windows 7.  Yes, some MS upgrades to Win10 did allow the user to incorrectly retain the previous Win7 control panel - One of my Win10 HP laptops somehow retained that CP, in addition to the Win10 Settings pages.  In any case, TLS 1.2 is new and claims better security, so use it if offered. 
--
Karl  WA8NVW  OH
in hamlogger@groups.io


ClubLog Exception for SV2RSG/A

YV5EN - Edwin
 

Hi to all,

I have L32 v4.0.269, the ClubLog Exception is updated but L32 shows QSO with SV2RSG/A as Not accepted for DXCC.

As you can see at https://clublog.org/test.php?call=SV2RSG%2FA&year=2021&month=7&day=24&hour=00&minute=20, this is  a valid Exception.

The Club Log Exceptions.txt file at Logger32 folder in C:/ shows "SV2RSG/A is operating from DXCC 180 (Mt. Athos)"
The ClubLog shows "File created on 23 julio 2021 at 20:32:45"
I recalculate Statistics but L32 still shows SV2RSG/A as Not accepted for DXCC.

Any idea?
Thanks in advance,
--
Edwin - YV5EN (YV5HUJ 1979-2011)
        


Icom SPLIT QSY macro

Vince Shirley
 

Now another question.....

When using the macro   $QSY #Split+01q#$

I get a response from Logger32 "The BandPlan has no entries that match a frequency of  18099.0 MHz" -  which is true if it really did mean 18099.0 MHz but it should be 18099.0 kHz

Its clearly saying MHz instead of kHz 

Odd?

Vince


Re: Icom IC-7610 - radio setup

Vince Shirley
 

Thank you Aki that cured it

Very grateful for everyone's help.

Now another question.....


When using the macro   $QSY #Split+01q#$

I get a response from Logger32 "The BandPlan has no entries that match a frequency of  18099.0 MHz" -  which is true if it really did mean 18099 MHz but it should be 18099.0 kHz

Its clearly saying MHz instead of kHz 

Odd?

Vince

On Sat, 24 Jul 2021 at 00:03, ja1nlx <ayoshida0205@...> wrote:
Vince

Check this, Read VFO-B Macro.


73 de aki
JA1NLX

------ Original message ------
From: "Vince Shirley" <vince.g0orc@...>
To: "DAVID COLLIAU" <n8dc-8@...>
Date: 2021/07/24 7:16:00
Subject Re: [hamlogger] Icom IC-7610 - radio setup

Dave,

Again, thanks but no joy.  I've set it up both as a 7300 or a 7800 but that doesn't seem to make a difference either.

V



On Fri, 23 Jul 2021 at 23:05, DAVID COLLIAU <n8dc-8@...> wrote:
In the radio setup try set DTR high. I thaink that fixes it. My 7300 is in the pickup so I wont get out to the garage till tomorrow.
Dave N8DC
 
On 07/23/2021 5:59 PM Vince Shirley <vince.g0orc@...> wrote:
 
 
John, 
 
Thank you but that doesn't seem to work.  "Split Operation" is still flashing away to itself.  I'm running SO2V and I see you are set up for SO2R, I don't know if that makes a difference
 
When the "Split Operation" box is flashing it makes it impossible to actually make any adjustments in Logger32 as the window focus appears to change.  I have to take the radio out of split, make the change and put it back into split again.
 
I've tried with both Legacy Poll on and off and that doesn't make any difference either.
 
Thanks - take care
 
Vince G0ORC

On Fri, 23 Jul 2021 at 22:43, John Munton - G7SSE < johng7sse@...> wrote:
Vince

The settings I've circled in the screen shots below might be what you need to look at;

 
--
73, John - G7SSE

 

 


Re: Icom IC-7610 - radio setup

ja1nlx
 

Vince

Check this, Read VFO-B Macro.


73 de aki
JA1NLX

------ Original message ------
From: "Vince Shirley" <vince.g0orc@...>
To: "DAVID COLLIAU" <n8dc-8@...>
Date: 2021/07/24 7:16:00
Subject Re: [hamlogger] Icom IC-7610 - radio setup

Dave,

Again, thanks but no joy.  I've set it up both as a 7300 or a 7800 but that doesn't seem to make a difference either.

V



On Fri, 23 Jul 2021 at 23:05, DAVID COLLIAU <n8dc-8@...> wrote:
In the radio setup try set DTR high. I thaink that fixes it. My 7300 is in the pickup so I wont get out to the garage till tomorrow.
Dave N8DC
 
On 07/23/2021 5:59 PM Vince Shirley <vince.g0orc@...> wrote:
 
 
John, 
 
Thank you but that doesn't seem to work.  "Split Operation" is still flashing away to itself.  I'm running SO2V and I see you are set up for SO2R, I don't know if that makes a difference
 
When the "Split Operation" box is flashing it makes it impossible to actually make any adjustments in Logger32 as the window focus appears to change.  I have to take the radio out of split, make the change and put it back into split again.
 
I've tried with both Legacy Poll on and off and that doesn't make any difference either.
 
Thanks - take care
 
Vince G0ORC

On Fri, 23 Jul 2021 at 22:43, John Munton - G7SSE < johng7sse@...> wrote:
Vince

The settings I've circled in the screen shots below might be what you need to look at;

 
--
73, John - G7SSE

 

 


Re: Icom IC-7610 - radio setup

Vince Shirley
 

Dave,

Again, thanks but no joy.  I've set it up both as a 7300 or a 7800 but that doesn't seem to make a difference either.

V



On Fri, 23 Jul 2021 at 23:05, DAVID COLLIAU <n8dc-8@...> wrote:
In the radio setup try set DTR high. I thaink that fixes it. My 7300 is in the pickup so I wont get out to the garage till tomorrow.
Dave N8DC
 
On 07/23/2021 5:59 PM Vince Shirley <vince.g0orc@...> wrote:
 
 
John, 
 
Thank you but that doesn't seem to work.  "Split Operation" is still flashing away to itself.  I'm running SO2V and I see you are set up for SO2R, I don't know if that makes a difference
 
When the "Split Operation" box is flashing it makes it impossible to actually make any adjustments in Logger32 as the window focus appears to change.  I have to take the radio out of split, make the change and put it back into split again.
 
I've tried with both Legacy Poll on and off and that doesn't make any difference either.
 
Thanks - take care
 
Vince G0ORC

On Fri, 23 Jul 2021 at 22:43, John Munton - G7SSE < johng7sse@...> wrote:
Vince

The settings I've circled in the screen shots below might be what you need to look at;

 
--
73, John - G7SSE

 

 


Re: Icom IC-7610 - radio setup

John Munton - G7SSE
 

Vince, apologies, I copied the image from the Help Guide. My actual setting is SO2V, like your self.

73
John - G7SSE

------ Original Message ------
From: "Vince Shirley" <vince.g0orc@...>
Sent: 23/07/2021 22:59:03
Subject: Re: [hamlogger] Icom IC-7610 - radio setup

John, 

Thank you but that doesn't seem to work.  "Split Operation" is still flashing away to itself.  I'm running SO2V and I see you are set up for SO2R, I don't know if that makes a difference

When the "Split Operation" box is flashing it makes it impossible to actually make any adjustments in Logger32 as the window focus appears to change.  I have to take the radio out of split, make the change and put it back into split again.

I've tried with both Legacy Poll on and off and that doesn't make any difference either.

Thanks - take care

Vince G0ORC

On Fri, 23 Jul 2021 at 22:43, John Munton - G7SSE <johng7sse@...> wrote:
Vince

The settings I've circled in the screen shots below might be what you need to look at;

 
--
73, John - G7SSE


--
73, John - G7SSE


Re: Icom IC-7610 - radio setup

Dave Colliau
 

In the radio setup try set DTR high. I thaink that fixes it. My 7300 is in the pickup so I wont get out to the garage till tomorrow.
Dave N8DC
 

On 07/23/2021 5:59 PM Vince Shirley <vince.g0orc@...> wrote:
 
 
John, 
 
Thank you but that doesn't seem to work.  "Split Operation" is still flashing away to itself.  I'm running SO2V and I see you are set up for SO2R, I don't know if that makes a difference
 
When the "Split Operation" box is flashing it makes it impossible to actually make any adjustments in Logger32 as the window focus appears to change.  I have to take the radio out of split, make the change and put it back into split again.
 
I've tried with both Legacy Poll on and off and that doesn't make any difference either.
 
Thanks - take care
 
Vince G0ORC

On Fri, 23 Jul 2021 at 22:43, John Munton - G7SSE < johng7sse@...> wrote:
Vince

The settings I've circled in the screen shots below might be what you need to look at;

 
--
73, John - G7SSE

 

 


Re: Icom IC-7610 - radio setup

Vince Shirley
 

John, 

Thank you but that doesn't seem to work.  "Split Operation" is still flashing away to itself.  I'm running SO2V and I see you are set up for SO2R, I don't know if that makes a difference

When the "Split Operation" box is flashing it makes it impossible to actually make any adjustments in Logger32 as the window focus appears to change.  I have to take the radio out of split, make the change and put it back into split again.

I've tried with both Legacy Poll on and off and that doesn't make any difference either.

Thanks - take care

Vince G0ORC

On Fri, 23 Jul 2021 at 22:43, John Munton - G7SSE <johng7sse@...> wrote:
Vince

The settings I've circled in the screen shots below might be what you need to look at;

 
--
73, John - G7SSE


Re: Generic QSO Window

Bob
 

I received this message at 13:00 local time. Then I received a message at 13:06 referring you having done a recalc and it made no difference ... Unless it takes 6 minutes or less for you to do a recalc, you haven done a recalc since you modified/fixed you BandPlan. Time to recalc. SeventyThree(s).

On 07/23/2021 2:59 PM G4GIR via groups.io <i.frith@...> wrote:
 
 
Well John I thought you had cracked it, the Band/Mode map in the rouge config was full of N's in the Stats column but when looking at the other config's Band/Mode Map they were the same, I changed all the N's to Y's in the Rogue config but stll no Q's showing up in the Generic Window. I am sure I f I create a new config from Scratch things will be Ok I have one similar to the rogue config but need to add the correct Radio, JTDX, Colours etc etc.!!!!
 
Would be nice to sort it in the current config though.
73
 
Ian
 
----- Original Message -----
From: G4GIR via groups.io < i.frith@...>
Reply-To: < hamlogger@groups.io>
Sent: 23/07/2021 19:35:38
Subject: Re: [hamlogger] Generic QSO Window

Not quite as long as I thought it would take 23 minutes. But still misbehaving.
 
Will try that after  what John has suggested re Bands/Mode Table. Last time I did a re-build It all went haywire lol.
 
73
 
Ian
 
----- Original Message -----
From: Bob < k4cy@...>
Reply-To: < hamlogger@groups.io>
Sent: 23/07/2021 19:25:33
Subject: Re: [hamlogger] Generic QSO Window

... andif that doesn't work, go to database maintenance and rebuild your logbook. It's all time well spent, the databases will be ordered correctly and compacted. SeventyThree(s).
On 07/23/2021 2:06 PM G4GIR via groups.io <i.frith@...> wrote:
 
 
Started the re-calc will let you know in about an hour or so.
However the totals in the DXCC Awards window are spot on!
 
73 Ian
 
----- Original Message -----
From: Bob < k4cy@...>
Reply-To: < hamlogger@groups.io>
Sent: 23/07/2021 17:44:29
Subject: Re: [hamlogger] Generic QSO Window

You might try recalc of your stats. 73.
On 07/23/2021 10:03 AM Bill Engel <k5dhy.groups@...> wrote:
 
 
Same issue here.  Any award I click on comes up with an empty window with the proper heading. Selections: All Operators, QSL & LoTW QSL, Complete Logbook.

Bill K5DHY


Re: Icom IC-7610 - radio setup

John Munton - G7SSE
 

Vince

The settings I've circled in the screen shots below might be what you need to look at;

 
--
73, John - G7SSE


Re: Autoupdate fails

Karl Beckman WA8NVW - AFA5VB
 

GARY -

From the screen view you posted, I think your beta crew member is still running Windows 7.  Yes, some MS upgrades to Win10 did allow the user to incorrectly retain the previous Win7 control panel - One of my Win10 HP laptops somehow retained that CP, in addition to the Win10 Settings pages.  In any case, TLS 1.2 is new and claims better security, so use it if offered. 
--
Karl  WA8NVW  OH
in hamlogger@groups.io


Re: Icom IC-7610 - radio setup

Dave Colliau
 

My 7300 did that also. If you havent got a cure yet let me know and I will look . Its simple but I cant remember what I changed ;)
Dave N8DC

On 07/23/2021 4:48 PM Vince Shirley <vince.g0orc@...> wrote:
 
 
Hi all,
 
With my beloved Yaesu FTdx5000 residing in that part of the Bermuda Triangle called Yaesu UK for a warranty repair for 6 covid weeks and counting, I have recently acquired an Icom IC-7610.
 
This, after nearly 40 years in the hobby, is my first serious Icom radio and I'm very much aware that they tend to do things differently to other manufacturers. However, I have set the radio up with no issue at all, thanks to the set by step guide in the manual (thanks Gary) with only one slight issue.
 
When I engage Split and Dual Watch manually on the radio the "Operating Split" box in the Logbook entry window flashes along with the split offset in the band map window and RCP.  I don't recall this happening with other radios.
 
I recollect reading somewhere about the sub-RX frequency of Icom radios not being transferred via CAT - or did I imagine that.
 
Is this intended behaviour?
 
Vince G0ORC
 
 


Icom IC-7610 - radio setup

Vince Shirley
 

Hi all,

With my beloved Yaesu FTdx5000 residing in that part of the Bermuda Triangle called Yaesu UK for a warranty repair for 6 covid weeks and counting, I have recently acquired an Icom IC-7610.

This, after nearly 40 years in the hobby, is my first serious Icom radio and I'm very much aware that they tend to do things differently to other manufacturers. However, I have set the radio up with no issue at all, thanks to the set by step guide in the manual (thanks Gary) with only one slight issue.

When I engage Split and Dual Watch manually on the radio the "Operating Split" box in the Logbook entry window flashes along with the split offset in the band map window and RCP.  I don't recall this happening with other radios.

I recollect reading somewhere about the sub-RX frequency of Icom radios not being transferred via CAT - or did I imagine that.

Is this intended behaviour?

Vince G0ORC

 

1481 - 1500 of 86600