Date   

Re: Primary and Secondary Admin Problem

Fred Bourne
 

Just read the other emails, so thanks for the information. 

73 Fred G3YJQ


On 11 Jul 2020, at 06:35, Fred Bourne <g3yjq@...> wrote:

Hi. 
Yes I to have this problem. All of the uk countries are missing, not sue if any other country is missing but the list looks very short. 
Any help would be helpful, thanks. 

73 Fred G3YJQ


On 10 Jul 2020, at 23:56, DamianM0BKV via groups.io <kammdp@...> wrote:

I've noticed for some time, probably a couple of years, since there was a change to the re-definition of the original STATE and CNTY fields.and is now primary and Secondary. (I think this happened after Version 2.8.1 of Logger32 according to the help files). Not sure, anyway awhile back certain features didn't work the same.

I added the Worked All Britain awards to my Primary and Secondary Database years ago, This consisted of adding to the Primary Admin Database the UK and Ireland (Eira) WAB/WAI square references. And added to the Secondary Admin Database the UK Counties, Admiralty Navigation references (Lighthouses, Lightships, etc) and Ordnance Survey Trig Points. 

Well the WAB/WAI square references were added to the individual countries England, Northern Ireland, Scotland, Wales, etc. When this is now carried out the countries disappear from the database lists if you try to find them. They are there but not visible and can't easily be recovered for updating etc. When you enter a valid reference  (WAB/WAI Square) in the log it registers correctly but entering the Secondary Admin associated county or whatever reference is not possible until the QSO has finished logging, only then can you add the county (or whatever) by right-clicking the QSO entry in the Logbook Page and clicking on 'Edit Admi Subdivision Info' and then it's possible to enter it in the pop-up.  This should have been possible earlier with the Logbook QSO Entry Window.

I know as this is an add on to the awards that I created it's not supported by Logger32 but I was hoping help could be given to me to solve the problem. It was all working when I first added the UK awards module.

Damian M0BKV


Re: Primary and Secondary Admin Problem

ja1nlx
 

Fred

Logger32 has followed ADIF specification since it's birth.

Look at this for details.

http://adif.org.uk/310/ADIF_310.htm#Primary_Administrative_Subdivision

http://adif.org.uk/310/ADIF_310.htm#Secondary_Administrative_Subdivision

73


On 2020/07/11 14:35, Fred Bourne wrote:
Hi. 
Yes I to have this problem. All of the uk countries are missing, not sue if any other country is missing but the list looks very short. 
Any help would be helpful, thanks. 

73 Fred G3YJQ


On 10 Jul 2020, at 23:56, DamianM0BKV via groups.io <kammdp@...> wrote:

I've noticed for some time, probably a couple of years, since there was a change to the re-definition of the original STATE and CNTY fields.and is now primary and Secondary. (I think this happened after Version 2.8.1 of Logger32 according to the help files). Not sure, anyway awhile back certain features didn't work the same.

I added the Worked All Britain awards to my Primary and Secondary Database years ago, This consisted of adding to the Primary Admin Database the UK and Ireland (Eira) WAB/WAI square references. And added to the Secondary Admin Database the UK Counties, Admiralty Navigation references (Lighthouses, Lightships, etc) and Ordnance Survey Trig Points. 

Well the WAB/WAI square references were added to the individual countries England, Northern Ireland, Scotland, Wales, etc. When this is now carried out the countries disappear from the database lists if you try to find them. They are there but not visible and can't easily be recovered for updating etc. When you enter a valid reference  (WAB/WAI Square) in the log it registers correctly but entering the Secondary Admin associated county or whatever reference is not possible until the QSO has finished logging, only then can you add the county (or whatever) by right-clicking the QSO entry in the Logbook Page and clicking on 'Edit Admi Subdivision Info' and then it's possible to enter it in the pop-up.  This should have been possible earlier with the Logbook QSO Entry Window.

I know as this is an add on to the awards that I created it's not supported by Logger32 but I was hoping help could be given to me to solve the problem. It was all working when I first added the UK awards module.

Damian M0BKV
--
73 de aki
JA1NLX


Re: Primary and Secondary Admin Problem

Fred Bourne
 

Hi. 
Yes I to have this problem. All of the uk countries are missing, not sue if any other country is missing but the list looks very short. 
Any help would be helpful, thanks. 

73 Fred G3YJQ


On 10 Jul 2020, at 23:56, DamianM0BKV via groups.io <kammdp@...> wrote:

I've noticed for some time, probably a couple of years, since there was a change to the re-definition of the original STATE and CNTY fields.and is now primary and Secondary. (I think this happened after Version 2.8.1 of Logger32 according to the help files). Not sure, anyway awhile back certain features didn't work the same.

I added the Worked All Britain awards to my Primary and Secondary Database years ago, This consisted of adding to the Primary Admin Database the UK and Ireland (Eira) WAB/WAI square references. And added to the Secondary Admin Database the UK Counties, Admiralty Navigation references (Lighthouses, Lightships, etc) and Ordnance Survey Trig Points. 

Well the WAB/WAI square references were added to the individual countries England, Northern Ireland, Scotland, Wales, etc. When this is now carried out the countries disappear from the database lists if you try to find them. They are there but not visible and can't easily be recovered for updating etc. When you enter a valid reference  (WAB/WAI Square) in the log it registers correctly but entering the Secondary Admin associated county or whatever reference is not possible until the QSO has finished logging, only then can you add the county (or whatever) by right-clicking the QSO entry in the Logbook Page and clicking on 'Edit Admi Subdivision Info' and then it's possible to enter it in the pop-up.  This should have been possible earlier with the Logbook QSO Entry Window.

I know as this is an add on to the awards that I created it's not supported by Logger32 but I was hoping help could be given to me to solve the problem. It was all working when I first added the UK awards module.

Damian M0BKV


Re: Looger32 is not connecting to 7300

Dave Colliau
 

I am all of a sudden getting double emails ?
So I got to see your reply twice Bob.
That's pretty dreamy 😍 ya ok I'm done now ?
Dave N8DC
Thanks for all.you do

--
Sent from Yahoo Email App for Android

Friday, 10 July 2020, 09:16PM -04:00 from Bob k4cy@...:

Love you always? Mmmmm, reminds me of the Miller Light commercial ... Go buy your own beer buddy :)
On 07/10/2020 9:11 PM Dave Colliau <n8dc-8@...> wrote:


Bob I just wanna say . I'm your biggest fan and your my hero.
Love you always
Dave N8DC ha ha

--
Sent from Yahoo Email App for Android

Friday, 10 July 2020, 09:08PM -04:00 from Bob k4cy@...:

Thanks for the support Dave, your annual maintenance fee has been credited to your account. Last checked it is paid in full until after the Trump/Biden 'Cognitive comparison' test results are announced. It might be a financially risky offer on my part. How could/would you possibly determine if either passed/failed the test? Oh well, what do I know. SeventyThree(s).
 On 07/10/2020 8:53 PM Dave Colliau < n8dc-8@...> wrote:


I have a 7300 and a 7100 as backups and never an issue
It's not the program . Dave N8DC

--
Sent from Yahoo Email App for Android

Friday, 10 July 2020, 08:51PM -04:00 from Larry Fravel lfravel93@...:

Bryan -

 You might want to go into device manager- if you haven't already - and make sure all the settings for your USB ports have the the "Let windows put port to sleep to save power" or however it is worded in the power management tab.  Seems they like to do that at times.

Larry K8YYY

--
Today is a good day to have a GREAT Day!


Re: Looger32 is not connecting to 7300

Bob
 

Love you always? Mmmmm, reminds me of the Miller Light commercial ... Go buy your own beer buddy :)

On 07/10/2020 9:11 PM Dave Colliau <n8dc-8@...> wrote:


Bob I just wanna say . I'm your biggest fan and your my hero.
Love you always
Dave N8DC ha ha

--
Sent from Yahoo Email App for Android

Friday, 10 July 2020, 09:08PM -04:00 from Bob k4cy@...:

Thanks for the support Dave, your annual maintenance fee has been credited to your account. Last checked it is paid in full until after the Trump/Biden 'Cognitive comparison' test results are announced. It might be a financially risky offer on my part. How could/would you possibly determine if either passed/failed the test? Oh well, what do I know. SeventyThree(s).
 On 07/10/2020 8:53 PM Dave Colliau < n8dc-8@...> wrote:


I have a 7300 and a 7100 as backups and never an issue
It's not the program . Dave N8DC

--
Sent from Yahoo Email App for Android

Friday, 10 July 2020, 08:51PM -04:00 from Larry Fravel lfravel93@...:

Bryan -

 You might want to go into device manager- if you haven't already - and make sure all the settings for your USB ports have the the "Let windows put port to sleep to save power" or however it is worded in the power management tab.  Seems they like to do that at times.

Larry K8YYY

--
Today is a good day to have a GREAT Day!


Re: Looger32 is not connecting to 7300

Dave Colliau
 

Bob I just wanna say . I'm your biggest fan and your my hero.
Love you always
Dave N8DC ha ha

--
Sent from Yahoo Email App for Android

Friday, 10 July 2020, 09:08PM -04:00 from Bob k4cy@...:

Thanks for the support Dave, your annual maintenance fee has been credited to your account. Last checked it is paid in full until after the Trump/Biden 'Cognitive comparison' test results are announced. It might be a financially risky offer on my part. How could/would you possibly determine if either passed/failed the test? Oh well, what do I know. SeventyThree(s).
 On 07/10/2020 8:53 PM Dave Colliau <n8dc-8@...> wrote:


I have a 7300 and a 7100 as backups and never an issue
It's not the program . Dave N8DC

--
Sent from Yahoo Email App for Android

Friday, 10 July 2020, 08:51PM -04:00 from Larry Fravel lfravel93@...:

Bryan -

 You might want to go into device manager- if you haven't already - and make sure all the settings for your USB ports have the the "Let windows put port to sleep to save power" or however it is worded in the power management tab.  Seems they like to do that at times.

Larry K8YYY

--
Today is a good day to have a GREAT Day!


Re: Looger32 is not connecting to 7300

Bob
 

Thanks for the support Dave, your annual maintenance fee has been credited to your account. Last checked it is paid in full until after the Trump/Biden 'Cognitive comparison' test results are announced. It might be a financially risky offer on my part. How could/would you possibly determine if either passed/failed the test? Oh well, what do I know. SeventyThree(s).

 On 07/10/2020 8:53 PM Dave Colliau <n8dc-8@...> wrote:


I have a 7300 and a 7100 as backups and never an issue
It's not the program . Dave N8DC

--
Sent from Yahoo Email App for Android

Friday, 10 July 2020, 08:51PM -04:00 from Larry Fravel lfravel93@...:

Bryan -

 You might want to go into device manager- if you haven't already - and make sure all the settings for your USB ports have the the "Let windows put port to sleep to save power" or however it is worded in the power management tab.  Seems they like to do that at times.

Larry K8YYY

--
Today is a good day to have a GREAT Day!


Re: Looger32 is not connecting to 7300

Dave Colliau
 

I have a 7300 and a 7100 as backups and never an issue
It's not the program . Dave N8DC

--
Sent from Yahoo Email App for Android

Friday, 10 July 2020, 08:51PM -04:00 from Larry Fravel lfravel93@...:

Bryan -

 You might want to go into device manager- if you haven't already - and make sure all the settings for your USB ports have the the "Let windows put port to sleep to save power" or however it is worded in the power management tab.  Seems they like to do that at times.

Larry K8YYY

--
Today is a good day to have a GREAT Day!


Re: Looger32 is not connecting to 7300

Larry Fravel
 

Bryan -

 You might want to go into device manager- if you haven't already - and make sure all the settings for your USB ports have the the "Let windows put port to sleep to save power" or however it is worded in the power management tab.  Seems they like to do that at times.

Larry K8YYY

--
Today is a good day to have a GREAT Day!


Re: Primary and Secondary Admin Problem

Bob
 

Shhhh John, don't tell anyone, it's a secret. I was planning on doubling the annual license fees for WABers. SeventyThree(s). 

On 07/10/2020 8:11 PM John Munton - G7SSE <johng7sse@...> wrote:


Damian

Find (as mentioned by Bob) this file in your Logger32 directory; "ADIF Countries with Primary Subdivison.txt"

Open with Notepad and add the following;

106 Guernsey

114 Isle of Man

122 Jersey

223 England

245 Ireland

265 Northern Ireland

279 Scotland

294 Wales

73
John - G7SSE

------ Original Message ------
From: "Damian M0BKV via groups.io" < damianm0bkv@...>
Sent: 11/07/2020 00:51:27
Subject: Re: [hamlogger] Primary and Secondary Admin Problem

Thanks Bob, Its not a big problem to carry on as it is as it all works. Just annoying that to enter the county you have to wait until after you've finished logging the QSO.

I'll look into what you suggest also.

Damian 73

--
73, John - G7SSE


Re: Looger32 is not connecting to 7300

Bob
 

C'mon John, it must be an update. It can't possibly be that my radio is smarter than I am? SeventyThree(s).

On 07/10/2020 8:16 PM John Munton - G7SSE <johng7sse@...> wrote:


Bryan

In the radio's menu;

 SET / CONNECTORS / CI-V check you have CI-V USB Echo Back  set to ON

73
John - G7SSE

------ Original Message ------
From: "Bryan Sanders" < flyfshn76@...>
Sent: 11/07/2020 00:34:47
Subject: [hamlogger] Looger32 is not connecting to 7300

When using logger32 before I had no problem with communication between rig and program.  It seems that something has happened with one of the updates that has been done.  I have went into configuration to make sure that everything matched between the program and the driver.  Everything all good there.  Any suggestions as to what might be happening?  I am all ears.

Bryan,NU8J

--
73, John - G7SSE


Re: Looger32 is not connecting to 7300

John Munton - G7SSE
 

Bryan

In the radio's menu;

 SET / CONNECTORS / CI-V check you have CI-V USB Echo Back  set to ON

73
John - G7SSE

------ Original Message ------
From: "Bryan Sanders" <flyfshn76@...>
Sent: 11/07/2020 00:34:47
Subject: [hamlogger] Looger32 is not connecting to 7300

When using logger32 before I had no problem with communication between rig and program.  It seems that something has happened with one of the updates that has been done.  I have went into configuration to make sure that everything matched between the program and the driver.  Everything all good there.  Any suggestions as to what might be happening?  I am all ears.

Bryan,NU8J

--
73, John - G7SSE


Re: Primary and Secondary Admin Problem

John Munton - G7SSE
 

Damian

Find (as mentioned by Bob) this file in your Logger32 directory; "ADIF Countries with Primary Subdivison.txt"

Open with Notepad and add the following;

106 Guernsey

114 Isle of Man

122 Jersey

223 England

245 Ireland

265 Northern Ireland

279 Scotland

294 Wales

73
John - G7SSE

------ Original Message ------
From: "Damian M0BKV via groups.io" <damianm0bkv@...>
Sent: 11/07/2020 00:51:27
Subject: Re: [hamlogger] Primary and Secondary Admin Problem

Thanks Bob, Its not a big problem to carry on as it is as it all works. Just annoying that to enter the county you have to wait until after you've finished logging the QSO.

I'll look into what you suggest also.

Damian 73

--
73, John - G7SSE


Re: Primary and Secondary Admin Problem

Damian M0BKV
 

Thanks Bob, Its not a big problem to carry on as it is as it all works. Just annoying that to enter the county you have to wait until after you've finished logging the QSO.

I'll look into what you suggest also.

Damian 73


Re: Looger32 is not connecting to 7300

Vilhjalmur Sigurjonsson
 

Bryan,

On the bottom status bar of the logbook you should see a button with the caption Radio1, is that red or blue?

If red, the port is closed, in that case right click on it and select open port.

This is just my first wild guess (as I have had this incident often after playing with JTDX)

73 Villi
TF3VS

 

From: hamlogger@groups.io [mailto:hamlogger@groups.io] On Behalf Of Bryan Sanders
Sent: föstudagur, 10. júlí 2020 23:35
To: hamlogger@groups.io
Subject: [hamlogger] Looger32 is not connecting to 7300

 

When using logger32 before I had no problem with communication between rig and program.  It seems that something has happened with one of the updates that has been done.  I have went into configuration to make sure that everything matched between the program and the driver.  Everything all good there.  Any suggestions as to what might be happening?  I am all ears.

Bryan,NU8J


Looger32 is not connecting to 7300

Bryan Sanders <flyfshn76@...>
 

When using logger32 before I had no problem with communication between rig and program.  It seems that something has happened with one of the updates that has been done.  I have went into configuration to make sure that everything matched between the program and the driver.  Everything all good there.  Any suggestions as to what might be happening?  I am all ears.

Bryan,NU8J


Re: Primary and Secondary Admin Problem

Bob
 

I have no idea, but to maintain just the slightest modicum of compliance with the ADIF Meisters edicts, you (hopefully) will find a file in your \Logger32 directory called ADIFCountriesWithPrimarySubdivisions.txt if y'all are not on the list, Logger32 probably won't like you playing with the big boys. It's a text file, let your fingers do the walking. SeventyThree(s)

On 07/10/2020 6:56 PM DamianM0BKV via groups.io <kammdp@...> wrote:


I've noticed for some time, probably a couple of years, since there was a change to the re-definition of the original STATE and CNTY fields.and is now primary and Secondary. (I think this happened after Version 2.8.1 of Logger32 according to the help files). Not sure, anyway awhile back certain features didn't work the same.

I added the Worked All Britain awards to my Primary and Secondary Database years ago, This consisted of adding to the Primary Admin Database the UK and Ireland (Eira) WAB/WAI square references. And added to the Secondary Admin Database the UK Counties, Admiralty Navigation references (Lighthouses, Lightships, etc) and Ordnance Survey Trig Points. 

Well the WAB/WAI square references were added to the individual countries England, Northern Ireland, Scotland, Wales, etc. When this is now carried out the countries disappear from the database lists if you try to find them. They are there but not visible and can't easily be recovered for updating etc. When you enter a valid reference  (WAB/WAI Square) in the log it registers correctly but entering the Secondary Admin associated county or whatever reference is not possible until the QSO has finished logging, only then can you add the county (or whatever) by right-clicking the QSO entry in the Logbook Page and clicking on 'Edit Admi Subdivision Info' and then it's possible to enter it in the pop-up.  This should have been possible earlier with the Logbook QSO Entry Window.

I know as this is an add on to the awards that I created it's not supported by Logger32 but I was hoping help could be given to me to solve the problem. It was all working when I first added the UK awards module.

Damian M0BKV


Primary and Secondary Admin Problem

DamianM0BKV
 

I've noticed for some time, probably a couple of years, since there was a change to the re-definition of the original STATE and CNTY fields.and is now primary and Secondary. (I think this happened after Version 2.8.1 of Logger32 according to the help files). Not sure, anyway awhile back certain features didn't work the same.

I added the Worked All Britain awards to my Primary and Secondary Database years ago, This consisted of adding to the Primary Admin Database the UK and Ireland (Eira) WAB/WAI square references. And added to the Secondary Admin Database the UK Counties, Admiralty Navigation references (Lighthouses, Lightships, etc) and Ordnance Survey Trig Points. 

Well the WAB/WAI square references were added to the individual countries England, Northern Ireland, Scotland, Wales, etc. When this is now carried out the countries disappear from the database lists if you try to find them. They are there but not visible and can't easily be recovered for updating etc. When you enter a valid reference  (WAB/WAI Square) in the log it registers correctly but entering the Secondary Admin associated county or whatever reference is not possible until the QSO has finished logging, only then can you add the county (or whatever) by right-clicking the QSO entry in the Logbook Page and clicking on 'Edit Admi Subdivision Info' and then it's possible to enter it in the pop-up.  This should have been possible earlier with the Logbook QSO Entry Window.

I know as this is an add on to the awards that I created it's not supported by Logger32 but I was hoping help could be given to me to solve the problem. It was all working when I first added the UK awards module.

Damian M0BKV


Re: User fields

Paul F6EXV
 

Thanks !

Le 09/07/2020 à 11:19, ja1nlx a écrit :
Paul

Look at ADIF.txt in Logger32 folder.

QSL_VIA is listed.

73

You will see all AFIF field which Logger32 support

On 2020/07/09 18:10, Paul F6EXV wrote:
Hi all
I am trying to configure a user field to enter the QSL manager.
When I go to the User field setup, the QSL manager is not among the choices of the ADIF field.
So is the QSL manager one of the stardard adif file fields ?
If so, what is the procedure ?
Thanks + 73
Paul F6EXV



Re: User fields

Paul F6EXV
 

Hi Villi
I do not know how I could miss it !
Thanks !
73
Paul F6EXV

Le 09/07/2020 à 11:17, Vilhjalmur Sigurjonsson a écrit :
Paul,
The name of the field is QSL_via, do you find that?
73 de Villi
TF3VS


-----Original Message-----
From: hamlogger@groups.io [mailto:hamlogger@groups.io] On Behalf Of Paul F6EXV
Sent: fimmtudagur, 9. júlí 2020 09:11
To: hamlogger@groups.io
Subject: [hamlogger] User fields

Hi all
I am trying to configure a user field to enter the QSL manager.
When I go to the User field setup, the QSL manager is not among the choices of the ADIF field.
So is the QSL manager one of the stardard adif file fields ?
If so, what is the procedure ?
Thanks + 73
Paul F6EXV





2301 - 2320 of 82960