Date   

Re: DVK

Bob
 

If the focus is on the Logbook Entry Window, <ESC> aborts the DVK. Additional functionality for the next auto-update ... if the focus is on the DVK, <ESC> will abort. SeventyThree(s).

On February 7, 2020 at 4:41 AM "Andy None via Groups.Io" <va3pl@...> wrote:

DVK is wonderful tool and I am using it a lot.
I have one request though that in addition to ABORT we have ESCape key working.

Andy SP9KR


 


Re: logger32 and cw machine

john Kalou
 

Thanks very mach Villi is very easy to fix   

73 


DVK

Andy None <va3pl@...>
 

DVK is wonderful tool and I am using it a lot.
I have one request though that in addition to ABORT we have ESCape key working.

Andy SP9KR


Re: logger32 and cw machine

Vilhjalmur Sigurjonsson
 

DR Giannis

Try to open the cw menu: Config – Appearance – Text/Font Colour and change the name and size of the font. MS Sans Serif – Regular – 10 works fine.

73 Villi
TF3VS

 

From: hamlogger@groups.io [mailto:hamlogger@groups.io] On Behalf Of john Kalou via Groups.Io
Sent: föstudagur, 7. febrúar 2020 07:39
To: hamlogger@groups.io
Subject: [hamlogger] logger32 and cw machine

 

Good morning   , a few days i have one problem the cw program no more write text but very big later  look the icon , any idea  fix this problem ?
Thanks 
73 sv9rgi  Giannis 


logger32 and cw machine

john Kalou
 

Good morning   , a few days i have one problem the cw program no more write text but very big later  look the icon , any idea  fix this problem ?
Thanks 
73 sv9rgi  Giannis 


Re: email alert stop working

Bob
 

I have sent eMail to gmail asking ¿qué pasa? but do not expect any meaningful/constructive/helpful reply. Seventythree(s).

On February 6, 2020 at 6:02 PM ANGEL WP4G <wp4g@...> wrote:

I have gmail... 
do have an arrl.net but is forward  email maybe work or time to try a different one... 

 


Re: email alert stop working

ANGEL WP4G
 

I have gmail... 
do have an arrl.net but is forward  email maybe work or time to try a different one... 


Re: UDP bandmap call station?

Markku Oksanen
 

Hmmmm  Better luck now.  Now I get transmit going on JTDX as should.

Looks like one needs a PhD to make these SW combinations work right.....  but wait.... I have a PhD in physics!
Thank you all for the detailed help!  These fantastic SW just have so many options and setting that it is really hard to get them to be just right.

Very humble big thank you!

Markku


Re: email alert stop working

Bob
 

Just to check, I configured my local SMTP service, and it works as expected. SeventyThree(s)


On February 5, 2020 at 7:20 PM Peter Wollenberg <peterwollenberg@...> wrote:

Same here
Peter
VA3DXA

On Wed, Feb 5, 2020, 7:12 PM ANGEL WP4G, < wp4g@...> wrote:
 My email alerts stop working a few days ago , nothing changed on my account that I know. Error in setup window shows:

06 Feb 20 00:07  Error:  80040211.  Elapsed time 579ms

What is going on? 

73' Angel WP4G

 

 


 


Re: DX Spot Fonts

Anthony Buscaglia
 

Got it. Actually there is no “Telnet spot font color”.
Since I was connected to VE7CC it was under Local Host Spot Forecolor.
I was looking for a Font option. I missed it…..

TU

73
Tony

On Feb 5, 2020, at 9:00 PM, Bob <k4cy@comcast.net> wrote:

The DX Spot Window font is set as you described. VIEW | GRID APPEARANCE, etc ... Forecolor is a little different because users can set the forecolor based on the DX Spot source. Try a right click on the DX Spot Window. Click SETUP | APPEARANCE an anyone of the top five menu options. SeventyThree(s).

On February 5, 2020 at 8:48 PM "Anthony Buscaglia via Groups.Io" <tonybb=me.com@groups.io> wrote:


How do I change font colors in the DX Spots?

When I choose VIEW->GRID APPEARENCE->Grids/Fonts color the fonts change in the Logbook and Prev QSO windows but not in spots.

Anyone?

Tony
K2NV



Re: UDP bandmap call station?

Bob
 

... and AutoTx on? SeventyThree(s).


On February 6, 2020 at 3:41 AM Markku Oksanen <markku.a.oksanen@...> wrote:

I will check out my settings, once again.  I think I had the as above but no luck yet with JTDX.

HOWEVER I managed to make WSJTX actually call somebody.

NOW:  Is it only that this automation calls a station when they have sent a CQ?  Why is that?  SOOOO often a DX never sends a CQ after they get their first QSO.
I would kind of think that simply calling anytime when using split / hold tx F would be OK?
BR
Markku OH2RA

 


Re: UDP bandmap call station?

ja1nlx
 

Markku

JTDX accept UDP reply message of CQ/RR73/73.

When you want to call XX1XX then click XX1XX in UDP BandMap. XX1XX is surrounded by small box.

When he sends CQ/RR73/73 next time JTDX will call him.

WSJTX accept only UDP reply message of CQ for FT8. It accept UDP reply message of CQ/RR73/73

for FT4.

73

On 2020/02/06 17:41, Markku Oksanen wrote:
I will check out my settings, once again.  I think I had the as above but no luck yet with JTDX.

HOWEVER I managed to make WSJTX actually call somebody.

NOW:  Is it only that this automation calls a station when they have sent a CQ?  Why is that?  SOOOO often a DX never sends a CQ after they get their first QSO.
I would kind of think that simply calling anytime when using split / hold tx F would be OK?
BR
Markku OH2RA
--
73 de aki
JA1NLX


Re: UDP bandmap call station?

Markku Oksanen
 

I will check out my settings, once again.  I think I had the as above but no luck yet with JTDX.

HOWEVER I managed to make WSJTX actually call somebody.

NOW:  Is it only that this automation calls a station when they have sent a CQ?  Why is that?  SOOOO often a DX never sends a CQ after they get their first QSO.
I would kind of think that simply calling anytime when using split / hold tx F would be OK?
BR
Markku OH2RA


Re: email alert stop working

Jim Altman
 

It’s an smtp server error, something went wrong talking to the smtp server, perhaps your server changed its requirements.

 

 

 

Jim Altman

jaltman636@...

 

From: hamlogger@groups.io <hamlogger@groups.io> On Behalf Of Bob
Sent: Wednesday, February 5, 2020 7:42 PM
To: hamlogger@groups.io
Subject: Re: [hamlogger] email alert stop working

 

... maybe you are both using the same SMTP service? SeventyThree(s).

On February 5, 2020 at 7:20 PM Peter Wollenberg <peterwollenberg@...> wrote:

Same here

Peter

VA3DXA

 

On Wed, Feb 5, 2020, 7:12 PM ANGEL WP4G, < wp4g@...> wrote:

 My email alerts stop working a few days ago , nothing changed on my account that I know. Error in setup window shows:

06 Feb 20 00:07  Error:  80040211.  Elapsed time 579ms

What is going on? 

73' Angel WP4G

 

 


 


Re: DX Spot Fonts

ja1nlx
 

Tony

Try following steps

1. Right click on DX spot window.

2. Click Setup

3. Click Appearance

4. If you want to set font color for Telnet spot then click Telnet spot font color. Select any color you prefer.

73

On 2020/02/06 10:48, Anthony Buscaglia via Groups.Io wrote:
How do I change font colors in the DX Spots?

When I choose VIEW->GRID APPEARENCE->Grids/Fonts color the fonts change in the Logbook and Prev QSO windows but not in spots.

Anyone?

Tony
K2NV
--
73 de aki
JA1NLX


Re: DX Spot Fonts

Bob
 

The DX Spot Window font is set as you described. VIEW | GRID APPEARANCE, etc ... Forecolor is a little different because users can set the forecolor based on the DX Spot source. Try a right click on the DX Spot Window. Click SETUP | APPEARANCE an anyone of the top five menu options. SeventyThree(s).

On February 5, 2020 at 8:48 PM "Anthony Buscaglia via Groups.Io" <tonybb=me.com@groups.io> wrote:


How do I change font colors in the DX Spots?

When I choose VIEW->GRID APPEARENCE->Grids/Fonts color the fonts change in the Logbook and Prev QSO windows but not in spots.

Anyone?

Tony
K2NV


DX Spot Fonts

Anthony Buscaglia
 

How do I change font colors in the DX Spots?

When I choose VIEW->GRID APPEARENCE->Grids/Fonts color the fonts change in the Logbook and Prev QSO windows but not in spots.

Anyone?

Tony
K2NV


Re: email alert stop working

Bob
 

... maybe you are both using the same SMTP service? SeventyThree(s).

On February 5, 2020 at 7:20 PM Peter Wollenberg <peterwollenberg@...> wrote:

Same here
Peter
VA3DXA

On Wed, Feb 5, 2020, 7:12 PM ANGEL WP4G, < wp4g@...> wrote:
 My email alerts stop working a few days ago , nothing changed on my account that I know. Error in setup window shows:

06 Feb 20 00:07  Error:  80040211.  Elapsed time 579ms

What is going on? 

73' Angel WP4G

 

 


 


Re: email alert stop working

Bob
 


The error 80040211 is not a Logger32 error, it is from your SMTP service (where you are sending the emails to). What it means, or what is wrong, I have no idea. SeventyThree(s).

On February 5, 2020 at 7:12 PM ANGEL WP4G <wp4g@...> wrote:
 My email alerts stop working a few days ago , nothing changed on my account that I know. Error in setup window shows:

06 Feb 20 00:07  Error:  80040211.  Elapsed time 579ms

What is going on? 

73' Angel WP4G

 


Re: email alert stop working

Peter Wollenberg
 

Same here
Peter
VA3DXA

On Wed, Feb 5, 2020, 7:12 PM ANGEL WP4G, <wp4g@...> wrote:
 My email alerts stop working a few days ago , nothing changed on my account that I know. Error in setup window shows:

06 Feb 20 00:07  Error:  80040211.  Elapsed time 579ms

What is going on? 

73' Angel WP4G

4761 - 4780 of 83544