Date   

Re: Engine sounds

brian_rmsy <ramseypeoria@...>
 

--- In QSIndustries@..., "Bob Young" <bob.young@t...>
wrote:

Is it possible to purchase a QSI sound decoder with a specific
locomotive engine sound or is the QSI sound a single generic sound
for makes and types of diesel motors.

I ask beciase all of the QSI diesel sound decoders that I have
heard
sound the same regardless of the actual locomotive in which they
are
installed.
So far all of them (except ATLAS Trainmaster)are EMD models so they
will have EMD engines sound.


Re: QSI problem

Denny Anspach <danspach@...>
 

Perhaps someone can push me in the right direction.

I have a BLI 2-8-2 that I successfully programmed to four digits, and it worked OK over a period of months. I went to get it out for some demonstration operations for my grandchildren recently, and it was "dead". No sounds, no lights, no motion. I checked the <address> and it was now a completely different number than had been originally programmed. I then reset the decoder, and programmed the correct number again. This time it responded, and the engine did everything that it was supposed to do, except still no lights. I set it aside for two days until the children came. I then tried it again, but this time the only sound that I could get was the "background", but no other sounds (whistle, or bell), and it would not move (or, of course, chuff). Very frustrating, if not downright irritating.

I then checked the CV, and- the only response that I now got was that "there was now no decoder"!

What is happening? No decoder can be read, the only sound is the "background", the lights will not work at all, and the engine will not move?

Denny
--
Denny S. Anspach, MD
Sacramento, California


Re: Technical/Customer support

Kelly Dorf <kdorf@...>
 

you can email QSI at support@...

----- Original Message -----
From: Bob Young
To: QSIndustries@...
Sent: Thursday, December 23, 2004 10:22 AM
Subject: [QSIndustries] Technical/Customer support



I have checked the QSI web page and the 'Customer Support' link is
not working. Any suggestion as to the E'Mail address for
QSI 'Technical/Customer Support'?




Yahoo! Groups Sponsor
ADVERTISEMENT





------------------------------------------------------------------------------
Yahoo! Groups Links

a.. To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/QSIndustries/

b.. To unsubscribe from this group, send an email to:
QSIndustries-unsubscribe@...

c.. Your use of Yahoo! Groups is subject to the Yahoo! Terms of Service.


Re: QSI in Proto 2000 GP7 GP9

brian_rmsy <ramseypeoria@...>
 

--- In QSIndustries@..., "Clifton Johnson"
<clif_NMRA@c...> wrote:

I am curious...does it have dual speakers like the Atlas Gold QSI
locos?


~~~~
...the new Proto 2000 geeps just released with QSI sound ...

This is off Proto web site.
FACTORY INSTALLED QSI QUANTUM SYSTEM WITH DUAL SPEAKERS!


Re: QSI in Proto 2000 GP7 GP9

G Bishop <bishop.george@...>
 

Yes - 2 1 3/16" Speakers mounted / &#92; above rear trucks.

George A. Bishop
NVRRA - Home of the NE Rail System
now with over 500 decoder equipt units

----- Original Message -----
From: Clifton Johnson
To: QSIndustries@...
Sent: Friday, December 24, 2004 12:45 PM
Subject: [QSIndustries] Re: QSI in Proto 2000 GP7 GP9



I am curious...does it have dual speakers like the Atlas Gold QSI
locos?


~~~~
...the new Proto 2000 geeps just released with QSI sound ...





Yahoo! Groups Sponsor
ADVERTISEMENT





------------------------------------------------------------------------------
Yahoo! Groups Links

a.. To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/QSIndustries/

b.. To unsubscribe from this group, send an email to:
QSIndustries-unsubscribe@...

c.. Your use of Yahoo! Groups is subject to the Yahoo! Terms of Service.


Re: QSI in Proto 2000 GP7 GP9

Richard Dilley <rdilley@...>
 

Yes it has dual speakers Ala the Atlas units

Richard Dilley


At 12:45 PM 12/24/2004, you wrote:


I am curious...does it have dual speakers like the Atlas Gold QSI
locos?


~~~~
...the new Proto 2000 geeps just released with QSI sound ...








Yahoo! Groups Links



______________________________________________________________________________
Richard Dilley, Oakville, Ontario (rdilley@...)
Membership Chairman, TH&B Railway Historical Society (registrar@...)
Check out our web site at www.thbrailway.com/

Member CN, CP and ONR SIG Groups, NFR/NMRA, CRHA and Burlington Model
Railroad Club.
COGRA and the Canadian Association of Railway Modellers (CARM)


Re: QSI in Proto 2000 GP7 GP9

Clifton Johnson <clif_NMRA@...>
 

I am curious...does it have dual speakers like the Atlas Gold QSI
locos?


~~~~
...the new Proto 2000 geeps just released with QSI sound ...


Re: K4 Headlight Problem

Bob Young <bob.young@...>
 

To: Greg Johnson

Confirm that the address that you are using for the decoder is in agreement
with the 'Speed Step' of the decoder. Locomotive lighting flickering with
speed changes is indicative of mismatched speed step assignment between the
command station and the decoder.


Bob Young
Clinton, Ontario, Canada
'Canada's Other West Coast'
Web Page: www.tcc.on.ca/~bobyoung
Digitrax Users' Problem Log:
http://www.tcc.on.ca/~bobyoung/learning%20curve.htm

----- Original Message -----
From: "Greg Johnson" <greg1950@...>
To: <QSIndustries@...>
Sent: Friday, December 24, 2004 1:58 AM
Subject: [QSIndustries] K4 Headlight Problem



Hello,

I also posted this on the Broadway Limited list, so if you are on both,
please excuse the duplication.

I just received my K4 and it runs like a watch and looks beautiful.
However,
I am having problems with the headlight; it flickers nearly every time I
change speeds. Also sometimes it turns off and sometimes it is on. In
addition, the F0 doesn't seem to have any effect on it. I tried the reset,
but that didn't help. Does anybody know how to fix this problem? I tried
removing the smokebox front and giggling the wires, but there was no
change.



---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.804 / Virus Database: 546 - Release Date: 11/30/04


Re: K4 Headlight Problem

Jens Wulf
 

-----Original Message-----
From: Greg Johnson
Sent: Friday, 24. December 2004 07:59

Hello,

I also posted this on the Broadway Limited list, so if you are on both,
please excuse the duplication.

I just received my K4 and it runs like a watch and looks beautiful. However,
I am having problems with the headlight; it flickers nearly every time I
change speeds. Also sometimes it turns off and sometimes it is on. In
addition, the F0 doesn't seem to have any effect on it. I tried the reset,
but that didn't help. Does anybody know how to fix this problem? I tried
removing the smokebox front and giggling the wires, but there was no change.
Do you use 28 speed steps, and the decoder expects 14 speed steps?
'cause in 14 speed step mode the F0 is part of the speed command, as the
least significant bit. Thus going at the station from 0 to 1 the light
goes on, but speed is still 0. from 1 to 2 the light goes off, and the
loco starts moving (or tries to), and so on.
Anyway, check if CV29 is setup right. actually bit 1 of bits 0 to 7
should be set to 1 if you're using 28 (or 128) speed steps, and 0 if
you're using 14 speed steps.

cheers/jw


Adjusting start-up sounds

Don Borden <daborden@...>
 

I have played with the Soundtraxx decoders and find you can adjust the
start-up for different but consisted diesel units to initiate revs at
slightly different times making multiple unit lash-ups sounds even more
interesting. Has anyone played with the QSI decoders to do the same
thing?

Donald Borden
Doylestown, PA
daborden@...


K4 Headlight Problem

Greg Johnson <greg1950@...>
 

Hello,

I also posted this on the Broadway Limited list, so if you are on both,
please excuse the duplication.

I just received my K4 and it runs like a watch and looks beautiful. However,
I am having problems with the headlight; it flickers nearly every time I
change speeds. Also sometimes it turns off and sometimes it is on. In
addition, the F0 doesn't seem to have any effect on it. I tried the reset,
but that didn't help. Does anybody know how to fix this problem? I tried
removing the smokebox front and giggling the wires, but there was no change.

Thanks,

Greg Johnson


Re: QSI in Proto 2000 GP7 GP9

brian_rmsy <ramseypeoria@...>
 

--- In QSIndustries@..., "Richard Dilley" <rdilley@s...>
wrote:

Thought some might be interested in pictures of the QSI mounted in
the new Proto 2000 geeps just released with QSI sound. Its amazing
to me that they were able to put the system in the narrow hood of a
geep. Photos are in the groups home page photo section.

Richard Dilley

Do they have LED's, or the lights that the regular Protos have?


Re: QSI decoders

Ross Kudlick <ross.kudlick@...>
 

Bob,

QSI does not currently sell directly to the aftermarket. Their decoders are
designed as specified by the locomotive manufacturer, and are available only
installed in a locomotive.

Ross

-----Original Message-----
From: Bob Young [mailto:bob.young@...]
Sent: Thursday, December 23, 2004 13:35
To: QSIndustries@...
Subject: [QSIndustries] QSI decoders



Is it possible to purchase a QSI decoder as a 'user install' item?
The QSI web site indicates to me at least that all QSI decoders are
sold as installed in a locomotive.


QSI decoders

Bob Young <bob.young@...>
 

Is it possible to purchase a QSI decoder as a 'user install' item?
The QSI web site indicates to me at least that all QSI decoders are
sold as installed in a locomotive.


Technical/Customer support

Bob Young <bob.young@...>
 

I have checked the QSI web page and the 'Customer Support' link is
not working. Any suggestion as to the E'Mail address for
QSI 'Technical/Customer Support'?


Engine sounds

Bob Young <bob.young@...>
 

Is it possible to purchase a QSI sound decoder with a specific
locomotive engine sound or is the QSI sound a single generic sound
for makes and types of diesel motors.

I ask beciase all of the QSI diesel sound decoders that I have heard
sound the same regardless of the actual locomotive in which they are
installed.


Re: Has anyone...

Glen Duke <Glen_Duke@...>
 

I'm sorry, Idahoan, I should have encluded the answer from Athearn. Here it
is:

The screws that hold the shell in place are located under the Boiler

half-top just in front of the cab (Part # 19) and under the Steam Dome cover

that is in about the center of the boiler top (Part # 26). These parts are

press fit so it simply a matter of popping them off.

The tender has two screws on either side of the rear coupler box that have

to be removed. To remove the screw that holds the tender body on from the

top you first have to remove the box that immediately behind the coal/oil

bunker. It is press fit on. Then you have to slide the coal/oil bunker back

a little bit in order to release it and access the screw.

Sincerely,

Athearn Trains

-----Original Message-----
From: idahoan2004 [mailto:idahoan2004@...]
Sent: Wednesday, December 22, 2004 5:20 PM
To: QSIndustries@...
Subject: [QSIndustries] Re: Has anyone...





You received an answer from Athearn as to how to remove the Lionel
boiler and tender shells? Then maybe I should write Lionel. I am
still trying to figure out how to remove the Athearn Challenger
tender shell (haven't tried the boiler yet). How do you remove the
coal load to get at the underlying screw?


--- In QSIndustries@..., "Glen Duke" <Glen_Duke@1...>
wrote:
> I got a very nice answer from Athearn support regarding removing
the shells.
>
> I did not include the last paragraph as it was an afterthought when
> addressing this groupl
>
> Glen Duke
> -----Original Message-----
> From: Glen Duke [mailto:Glen_Duke@1...]
> Sent: Tuesday, December 21, 2004 10:01 PM
> To: QSIndustries
> Subject: [QSIndustries] Has anyone...
>
>
> Has anyone figured out to get the tender and boiler shells off of
the
> Lionel
> Challenger?
>
> In spite of what the document says about figuring out by studying
the
> exploded diagrams, I cannot figure out how to dismantle either
part.
>
> By the way, is the lack of a warranty card an anomaly or
reflective of
> Lionel's decision to get out of this part of the business?
>
> Thanks,
>
> Glen Duke





Yahoo! Groups Sponsor

Get unlimited calls to

U.S./Canada




----------------------------------------------------------------------------
--
Yahoo! Groups Links

a.. To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/QSIndustries/

b.. To unsubscribe from this group, send an email to:
QSIndustries-unsubscribe@...

c.. Your use of Yahoo! Groups is subject to the Yahoo! Terms of Service.


Re: F10 Problem on Verbal Status

Clifton Johnson <clif_NMRA@...>
 

--- In QSIndustries@..., "Clifton Johnson"

I have just received an Atlas HO C.J (#2410) that will identify
the
speed....BUT on idle will NOT identify the loco number.

Forgot to mention that I have tried (in Operations mode) 17 in CV64
and then also tried 18 in CV64 (per 'Note' on page 19 of manual).
It repeats the full extended id after setting CV64...but will still
not id the full extended address when on the layout.


F10 Problem on Verbal Status

Clifton Johnson <clif_NMRA@...>
 

I have an Atlas HO PA (#8703) that in neutral identifies itself and
also the speed if moving.

I have just received an Atlas HO C.J (#2410) that will identify the
speed....BUT on idle will NOT identify the loco number.

It does id the cv and value when changing values.
Both locos have extended 4-digit addresses.

Any suggestions other than doing a reset and then changing the
address again to 4-digit????


Re: Has anyone...

M R
 

You received an answer from Athearn as to how to remove the Lionel
boiler and tender shells? Then maybe I should write Lionel. I am
still trying to figure out how to remove the Athearn Challenger
tender shell (haven't tried the boiler yet). How do you remove the
coal load to get at the underlying screw?


--- In QSIndustries@..., "Glen Duke" <Glen_Duke@1...>
wrote:
I got a very nice answer from Athearn support regarding removing
the shells.

I did not include the last paragraph as it was an afterthought when
addressing this groupl

Glen Duke
-----Original Message-----
From: Glen Duke [mailto:Glen_Duke@1...]
Sent: Tuesday, December 21, 2004 10:01 PM
To: QSIndustries
Subject: [QSIndustries] Has anyone...


Has anyone figured out to get the tender and boiler shells off of
the
Lionel
Challenger?

In spite of what the document says about figuring out by studying
the
exploded diagrams, I cannot figure out how to dismantle either
part.

By the way, is the lack of a warranty card an anomaly or
reflective of
Lionel's decision to get out of this part of the business?

Thanks,

Glen Duke

17781 - 17800 of 19402