Date   

Re: LOTW issue

kc6mie
 

I tried to change the password twice but it would not let me.  I followed the directions.  One last question.  Last year when I changed to AC log, you told me there might be a problem with downloading because I'm using XP.  I just thought of that but cannot remember the context to the issue at that time.
S.

-----------------------------------------

From: "Scott Davis via groups.io"
To: "N3FJPSoftwareUsers@groups.io"
Cc:
Sent: Wednesday May 13 2020 12:31:44PM
Subject: Re: [N3FJPSoftwareUsers] LOTW issue

Hi Stephen,

Thanks for your follow up,  The reason you can upload, but not download is explained on the FAQ I sent in my previous reply.  Here is the full text from that FAQ, that include detailed trouble shooting steps:

Your TQSL software actually does the upload, so it is not surprising that uploads can work when downloads won't, since your user name and password values are only referenced when downloading. In 99.99% of cases, the problem is that you have mistyped your LoTW user name or password (typically the values you use when signing in to LoTW on line).
It is very common for folks to emphatically assure me that they have typed their LoTW user name and password in correctly, only to discover, after trading multiple e-mails, that they did not enter correct values after all. It could be a mistyped character, the wrong case, or even just a leading or trailing space in the field. If you aren't sure of your LoTW password, please correct that here.

Unless something external to AC Log is blocking the download, everything related to downloading from LoTW is on the LoTW form. Please try clearing out your existing user name and password values and then carefully type them in again. Also please be aware that ARRL made a change in September, 2016 that now enforces case sensitivity.
Be sure to select an LoTW password that only uses letters and numbers. Stay away from special characters such as (@, !, #, etc).

If that doesn't correct the problem, please try this:

On the LoTW form, select the option to display raw data and try a download. A successful download will look like this:

ARRL Logbook of the World Status Report
Generated at 2016-03-19 19:50:01
for n3fjp
Query:
QSORX SINCE: 2016-03-18 00:00:00
LoTW
<APP_LoTW_LASTQSORX:19>2016-03-18 22:28:56
<APP_LoTW_NUMREC:1>3
<eoh>
<CALL:5>C6ANM
<BAND:3>12M
<FREQ:8>24.90210
<MODE:2>CW
<APP_LoTW_MODEGROUP:2>CW
<QSO_DATE:8>20160318
<TIME_ON:6>202200
<QSL_RCVD:1>Y
<QSLRDATE:8>20160318
<DXCC:2>60
<COUNTRY:7>BAHAMAS
<APP_LoTW_DXCC_ENTITY_STATUS:7>Current
<PFX:2>C6
<APP_LoTW_2xQSL:1>Y
<CQZ:1>8
<ITUZ:2>11
<IOTA:6>NA-001
<GRIDSQUARE:4>FL15
<eor>

If you don't see something like the above, but rather web page HTML, the most likely cause is that your LoTW user name and / or LoTW password are incorrectly entered. Correcting the information entered as detailed in Steps 1 and 2 here will do the trick (also, make sure you don't have any leading or trailing spaces in your user name or password).

If that doesn't correct the problem, carefully follow all the remaining steps detailed here. Steps 1 through 6 are the only LoTW download related settings in my software. There is nothing else to change or check.

If you are still having trouble, something external to AC Log is at play. The most likely possibility is that your Internet protection software is blocking AC Log from accessing LoTW. Giving AC Log the proper permissions in your Internet protection software will correct that.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: kc6mie <kc6mie@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Wed, May 13, 2020 2:44 pm
Subject: Re: [N3FJPSoftwareUsers] LOTW issue

I did check display raw data box and still getting error message.  I also confirmed my log and password are correct, why would it let me upload to LoTW (contacts are there) but error when downloading?

Stephen Spencer

On May 13, 2020, at 10:49 AM, Scott Davis via groups.io <SNKDavis@...> wrote:


Hi Stephen,

Thanks for your e-mail.  I'm sorry that you've run into trouble.  I just did a download here and the records came down fine.

Click the option to Display Raw Data on AC Log's LoTW form, so you can trouble shoot as detailed here:



Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: kc6mie <kc6mie@...>
To: 'n3fjpsoftwareusers@groups.io' <n3fjpsoftwareusers@groups.io>
Sent: Wed, May 13, 2020 1:44 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] LOTW issue

Yesterday I uploaded my log  and today I went to the lotw page and the contacts are there.  When I tried to download to AC log, I get this message "Error Retrieving Web Data"  
The LoTW Server didn't respond correctly.  The LoTW service may be down, or your user name and password aren't entered correctly.  After checking ARRL's LoTW page to verify LoTW is up and running, make sure that your user name and password are properly entered and that there aren't any leading or trailing spaces.

I was able to log into Lotw ok and see my contacts.  I checked my user name and password, all ok there.  I'll check again later this afternoon in case they are doing maintenance or if you suggest something else let me know.   

Thanks,
Stephen kc6mie


Re: FT-* does not send DX spot

Lou Everett, Sr.
 

Did you happen to try another DX Cluster server?

Lou WA5LOU

On Wed, May 13, 2020 at 3:48 PM Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...> wrote:
I just sent Lee VE7CC a screenshot of my problem which I have been having for sometime.  Last night I noticed a command error message in the VE7CC telnet.  The message said, Show/DX command Error....so I am hopeful he can give me some insight on how to fix it.

Mal
WF5K

On Wed, May 13, 2020 at 3:20 PM K4GM-George <k4gm@...> wrote:
There is definitely something wrong with VE7CC today.   I am getting limited spots and many are greyed out although I did not filter them out.   

73, George K4GM

George Marzloff
16154 Bradford Road
Culpeper, VA   22701



On 5/13/2020 3:24 PM, Malcolm Pelham wrote:
Thanks Scott, but I think there is some error message on the VE7CC telnet host.  I just sent a screen shot to Lee to give me his idea on what is happening.

Thanks Mal WF5K

On Wed, May 13, 2020 at 5:15 AM Scott Davis via groups.io <SNKDavis=aol.com@groups.io> wrote:
Hi Malcolm,

Thanks for your follow up.  I was referring to your DX Spotting filters (either the settings you have set on your Telnet host, or in the software (More Filtering from the DX Spotting setup form)).  Since an error is returned by the Telnet hosts and no one else is having a problem, it is most likely the settings you have on your Telnet sites.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Tue, May 12, 2020 4:07 pm
Subject: Re: [N3FJPSoftwareUsers] FT-* does not send DX spot

What filter settings are you speaking of?

Malcolm Pelham
WF5K

On May 12, 2020, at 5:18 AM, Scott Davis via groups.io <SNKDavis=aol.com@groups.io> wrote:


Hi Malcolm,

Thanks for your e-mail.  Odds are your FT8 spots are going out fine too, but your filter settings are preventing you from seeing them.  Correcting your filter settings  will very likely do the trick.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Mon, May 11, 2020 9:45 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] FT-* does not send DX spot

When I first started using ACL 6.6 everything in DX Spot worked great wen it came to spotting FT-8 DX.  All of a sudden it stopped spotting DX on Digital, but it works on CW and SSB.  Could there have been a Windows 10 update that caused this anomaly or an Internet protection program that is causing this?  If so how can I fix it.?  I am using Mcafee.  I am not a computer genius so please explain like you are talking to a 5 year old.  HI HI....Thanks for any help.

--
Lou WA5LOU



Re: Can I Edit The DX Spotting Columns?

Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
 

If you go to File>DX Spotting>More Filtering and check the MODE FILTERING CW BOX.  That should do it.

Mal
WF5K

On Wed, May 13, 2020 at 2:56 PM HamShack1 via groups.io <HamShack1=yahoo.com@groups.io> wrote:
I like the DX Spotting function but I'm not in the least interested in making CW contacts. Is there a way to edit the Modes to not show CW DX's?


Re: FT-* does not send DX spot

Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
 

I just sent Lee VE7CC a screenshot of my problem which I have been having for sometime.  Last night I noticed a command error message in the VE7CC telnet.  The message said, Show/DX command Error....so I am hopeful he can give me some insight on how to fix it.

Mal
WF5K

On Wed, May 13, 2020 at 3:20 PM K4GM-George <k4gm@...> wrote:
There is definitely something wrong with VE7CC today.   I am getting limited spots and many are greyed out although I did not filter them out.   

73, George K4GM

George Marzloff
16154 Bradford Road
Culpeper, VA   22701



On 5/13/2020 3:24 PM, Malcolm Pelham wrote:
Thanks Scott, but I think there is some error message on the VE7CC telnet host.  I just sent a screen shot to Lee to give me his idea on what is happening.

Thanks Mal WF5K

On Wed, May 13, 2020 at 5:15 AM Scott Davis via groups.io <SNKDavis=aol.com@groups.io> wrote:
Hi Malcolm,

Thanks for your follow up.  I was referring to your DX Spotting filters (either the settings you have set on your Telnet host, or in the software (More Filtering from the DX Spotting setup form)).  Since an error is returned by the Telnet hosts and no one else is having a problem, it is most likely the settings you have on your Telnet sites.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Tue, May 12, 2020 4:07 pm
Subject: Re: [N3FJPSoftwareUsers] FT-* does not send DX spot

What filter settings are you speaking of?

Malcolm Pelham
WF5K

On May 12, 2020, at 5:18 AM, Scott Davis via groups.io <SNKDavis=aol.com@groups.io> wrote:


Hi Malcolm,

Thanks for your e-mail.  Odds are your FT8 spots are going out fine too, but your filter settings are preventing you from seeing them.  Correcting your filter settings  will very likely do the trick.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Mon, May 11, 2020 9:45 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] FT-* does not send DX spot

When I first started using ACL 6.6 everything in DX Spot worked great wen it came to spotting FT-8 DX.  All of a sudden it stopped spotting DX on Digital, but it works on CW and SSB.  Could there have been a Windows 10 update that caused this anomaly or an Internet protection program that is causing this?  If so how can I fix it.?  I am using Mcafee.  I am not a computer genius so please explain like you are talking to a 5 year old.  HI HI....Thanks for any help.


Re: Can I Edit The DX Spotting Columns?

Scott Davis
 

Hi HamShack1 (name?)

Thanks for your e-mail.  Yes, on the DX Spotting set up form, click More Filtering.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: HamShack1 via groups.io <HamShack1@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Wed, May 13, 2020 3:56 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] Can I Edit The DX Spotting Columns?

I like the DX Spotting function but I'm not in the least interested in making CW contacts. Is there a way to edit the Modes to not show CW DX's?


Re: FT-* does not send DX spot

K4GM-George
 

There is definitely something wrong with VE7CC today.   I am getting limited spots and many are greyed out although I did not filter them out.   

73, George K4GM

George Marzloff
16154 Bradford Road
Culpeper, VA   22701



On 5/13/2020 3:24 PM, Malcolm Pelham wrote:
Thanks Scott, but I think there is some error message on the VE7CC telnet host.  I just sent a screen shot to Lee to give me his idea on what is happening.

Thanks Mal WF5K

On Wed, May 13, 2020 at 5:15 AM Scott Davis via groups.io <SNKDavis=aol.com@groups.io> wrote:
Hi Malcolm,

Thanks for your follow up.  I was referring to your DX Spotting filters (either the settings you have set on your Telnet host, or in the software (More Filtering from the DX Spotting setup form)).  Since an error is returned by the Telnet hosts and no one else is having a problem, it is most likely the settings you have on your Telnet sites.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Tue, May 12, 2020 4:07 pm
Subject: Re: [N3FJPSoftwareUsers] FT-* does not send DX spot

What filter settings are you speaking of?

Malcolm Pelham
WF5K

On May 12, 2020, at 5:18 AM, Scott Davis via groups.io <SNKDavis=aol.com@groups.io> wrote:


Hi Malcolm,

Thanks for your e-mail.  Odds are your FT8 spots are going out fine too, but your filter settings are preventing you from seeing them.  Correcting your filter settings  will very likely do the trick.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Mon, May 11, 2020 9:45 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] FT-* does not send DX spot

When I first started using ACL 6.6 everything in DX Spot worked great wen it came to spotting FT-8 DX.  All of a sudden it stopped spotting DX on Digital, but it works on CW and SSB.  Could there have been a Windows 10 update that caused this anomaly or an Internet protection program that is causing this?  If so how can I fix it.?  I am using Mcafee.  I am not a computer genius so please explain like you are talking to a 5 year old.  HI HI....Thanks for any help.


Re: LOTW issue

K4GM-George
 

Just uploaded 150 contacts. No problems.   No weird messages.

On 5/13/2020 1:44 PM, kc6mie wrote:
Yesterday I uploaded my log  and today I went to the lotw page and the contacts are there.  When I tried to download to AC log, I get this message "Error Retrieving Web Data"  
The LoTW Server didn't respond correctly.  The LoTW service may be down, or your user name and password aren't entered correctly.  After checking ARRL's LoTW page to verify LoTW is up and running, make sure that your user name and password are properly entered and that there aren't any leading or trailing spaces.

I was able to log into Lotw ok and see my contacts.  I checked my user name and password, all ok there.  I'll check again later this afternoon in case they are doing maintenance or if you suggest something else let me know.   

Thanks,
Stephen kc6mie


Can I Edit The DX Spotting Columns?

HamShack1@...
 

I like the DX Spotting function but I'm not in the least interested in making CW contacts. Is there a way to edit the Modes to not show CW DX's?


Re: LOTW issue

Scott Davis
 

Hi Stephen,

Thanks for your follow up,  The reason you can upload, but not download is explained on the FAQ I sent in my previous reply.  Here is the full text from that FAQ, that include detailed trouble shooting steps:

Your TQSL software actually does the upload, so it is not surprising that uploads can work when downloads won't, since your user name and password values are only referenced when downloading. In 99.99% of cases, the problem is that you have mistyped your LoTW user name or password (typically the values you use when signing in to LoTW on line).
It is very common for folks to emphatically assure me that they have typed their LoTW user name and password in correctly, only to discover, after trading multiple e-mails, that they did not enter correct values after all. It could be a mistyped character, the wrong case, or even just a leading or trailing space in the field. If you aren't sure of your LoTW password, please correct that here.

Unless something external to AC Log is blocking the download, everything related to downloading from LoTW is on the LoTW form. Please try clearing out your existing user name and password values and then carefully type them in again. Also please be aware that ARRL made a change in September, 2016 that now enforces case sensitivity.
Be sure to select an LoTW password that only uses letters and numbers. Stay away from special characters such as (@, !, #, etc).

If that doesn't correct the problem, please try this:

On the LoTW form, select the option to display raw data and try a download. A successful download will look like this:

ARRL Logbook of the World Status Report
Generated at 2016-03-19 19:50:01
for n3fjp
Query:
QSORX SINCE: 2016-03-18 00:00:00
LoTW
<APP_LoTW_LASTQSORX:19>2016-03-18 22:28:56
<APP_LoTW_NUMREC:1>3
<eoh>
<CALL:5>C6ANM
<BAND:3>12M
<FREQ:8>24.90210
<MODE:2>CW
<APP_LoTW_MODEGROUP:2>CW
<QSO_DATE:8>20160318
<TIME_ON:6>202200
<QSL_RCVD:1>Y
<QSLRDATE:8>20160318
<DXCC:2>60
<COUNTRY:7>BAHAMAS
<APP_LoTW_DXCC_ENTITY_STATUS:7>Current
<PFX:2>C6
<APP_LoTW_2xQSL:1>Y
<CQZ:1>8
<ITUZ:2>11
<IOTA:6>NA-001
<GRIDSQUARE:4>FL15
<eor>

If you don't see something like the above, but rather web page HTML, the most likely cause is that your LoTW user name and / or LoTW password are incorrectly entered. Correcting the information entered as detailed in Steps 1 and 2 here will do the trick (also, make sure you don't have any leading or trailing spaces in your user name or password).

If that doesn't correct the problem, carefully follow all the remaining steps detailed here. Steps 1 through 6 are the only LoTW download related settings in my software. There is nothing else to change or check.

If you are still having trouble, something external to AC Log is at play. The most likely possibility is that your Internet protection software is blocking AC Log from accessing LoTW. Giving AC Log the proper permissions in your Internet protection software will correct that.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: kc6mie <kc6mie@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Wed, May 13, 2020 2:44 pm
Subject: Re: [N3FJPSoftwareUsers] LOTW issue

I did check display raw data box and still getting error message.  I also confirmed my log and password are correct, why would it let me upload to LoTW (contacts are there) but error when downloading?

Stephen Spencer

On May 13, 2020, at 10:49 AM, Scott Davis via groups.io <SNKDavis@...> wrote:


Hi Stephen,

Thanks for your e-mail.  I'm sorry that you've run into trouble.  I just did a download here and the records came down fine.

Click the option to Display Raw Data on AC Log's LoTW form, so you can trouble shoot as detailed here:


http://www.n3fjp.com/faq.html#q94

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: kc6mie <kc6mie@...>
To: 'n3fjpsoftwareusers@groups.io' <n3fjpsoftwareusers@groups.io>
Sent: Wed, May 13, 2020 1:44 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] LOTW issue

Yesterday I uploaded my log  and today I went to the lotw page and the contacts are there.  When I tried to download to AC log, I get this message "Error Retrieving Web Data"  
The LoTW Server didn't respond correctly.  The LoTW service may be down, or your user name and password aren't entered correctly.  After checking ARRL's LoTW page to verify LoTW is up and running, make sure that your user name and password are properly entered and that there aren't any leading or trailing spaces.

I was able to log into Lotw ok and see my contacts.  I checked my user name and password, all ok there.  I'll check again later this afternoon in case they are doing maintenance or if you suggest something else let me know.   

Thanks,
Stephen kc6mie


Re: FT-* does not send DX spot

Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
 

Thanks Scott, but I think there is some error message on the VE7CC telnet host.  I just sent a screen shot to Lee to give me his idea on what is happening.

Thanks Mal WF5K

On Wed, May 13, 2020 at 5:15 AM Scott Davis via groups.io <SNKDavis=aol.com@groups.io> wrote:
Hi Malcolm,

Thanks for your follow up.  I was referring to your DX Spotting filters (either the settings you have set on your Telnet host, or in the software (More Filtering from the DX Spotting setup form)).  Since an error is returned by the Telnet hosts and no one else is having a problem, it is most likely the settings you have on your Telnet sites.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Tue, May 12, 2020 4:07 pm
Subject: Re: [N3FJPSoftwareUsers] FT-* does not send DX spot

What filter settings are you speaking of?

Malcolm Pelham
WF5K

On May 12, 2020, at 5:18 AM, Scott Davis via groups.io <SNKDavis=aol.com@groups.io> wrote:


Hi Malcolm,

Thanks for your e-mail.  Odds are your FT8 spots are going out fine too, but your filter settings are preventing you from seeing them.  Correcting your filter settings  will very likely do the trick.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Mon, May 11, 2020 9:45 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] FT-* does not send DX spot

When I first started using ACL 6.6 everything in DX Spot worked great wen it came to spotting FT-8 DX.  All of a sudden it stopped spotting DX on Digital, but it works on CW and SSB.  Could there have been a Windows 10 update that caused this anomaly or an Internet protection program that is causing this?  If so how can I fix it.?  I am using Mcafee.  I am not a computer genius so please explain like you are talking to a 5 year old.  HI HI....Thanks for any help.


Re: LOTW issue

kc6mie
 

I did check display raw data box and still getting error message.  I also confirmed my log and password are correct, why would it let me upload to LoTW (contacts are there) but error when downloading?

Stephen Spencer

On May 13, 2020, at 10:49 AM, Scott Davis via groups.io <SNKDavis@...> wrote:


Hi Stephen,

Thanks for your e-mail.  I'm sorry that you've run into trouble.  I just did a download here and the records came down fine.

Click the option to Display Raw Data on AC Log's LoTW form, so you can trouble shoot as detailed here:


http://www.n3fjp.com/faq.html#q94

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: kc6mie <kc6mie@...>
To: 'n3fjpsoftwareusers@groups.io' <n3fjpsoftwareusers@groups.io>
Sent: Wed, May 13, 2020 1:44 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] LOTW issue

Yesterday I uploaded my log  and today I went to the lotw page and the contacts are there.  When I tried to download to AC log, I get this message "Error Retrieving Web Data"  
The LoTW Server didn't respond correctly.  The LoTW service may be down, or your user name and password aren't entered correctly.  After checking ARRL's LoTW page to verify LoTW is up and running, make sure that your user name and password are properly entered and that there aren't any leading or trailing spaces.

I was able to log into Lotw ok and see my contacts.  I checked my user name and password, all ok there.  I'll check again later this afternoon in case they are doing maintenance or if you suggest something else let me know.   

Thanks,
Stephen kc6mie


Re: LOTW issue

kc6mie
 

Ok thanks

Stephen Spencer

On May 13, 2020, at 10:49 AM, Scott Davis via groups.io <SNKDavis@...> wrote:


Hi Stephen,

Thanks for your e-mail.  I'm sorry that you've run into trouble.  I just did a download here and the records came down fine.

Click the option to Display Raw Data on AC Log's LoTW form, so you can trouble shoot as detailed here:


http://www.n3fjp.com/faq.html#q94

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: kc6mie <kc6mie@...>
To: 'n3fjpsoftwareusers@groups.io' <n3fjpsoftwareusers@groups.io>
Sent: Wed, May 13, 2020 1:44 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] LOTW issue

Yesterday I uploaded my log  and today I went to the lotw page and the contacts are there.  When I tried to download to AC log, I get this message "Error Retrieving Web Data"  
The LoTW Server didn't respond correctly.  The LoTW service may be down, or your user name and password aren't entered correctly.  After checking ARRL's LoTW page to verify LoTW is up and running, make sure that your user name and password are properly entered and that there aren't any leading or trailing spaces.

I was able to log into Lotw ok and see my contacts.  I checked my user name and password, all ok there.  I'll check again later this afternoon in case they are doing maintenance or if you suggest something else let me know.   

Thanks,
Stephen kc6mie


Re: LOTW issue

Scott Davis
 

Hi Stephen,

Thanks for your e-mail.  I'm sorry that you've run into trouble.  I just did a download here and the records came down fine.

Click the option to Display Raw Data on AC Log's LoTW form, so you can trouble shoot as detailed here:


http://www.n3fjp.com/faq.html#q94

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: kc6mie <kc6mie@...>
To: 'n3fjpsoftwareusers@groups.io' <n3fjpsoftwareusers@groups.io>
Sent: Wed, May 13, 2020 1:44 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] LOTW issue

Yesterday I uploaded my log  and today I went to the lotw page and the contacts are there.  When I tried to download to AC log, I get this message "Error Retrieving Web Data"  
The LoTW Server didn't respond correctly.  The LoTW service may be down, or your user name and password aren't entered correctly.  After checking ARRL's LoTW page to verify LoTW is up and running, make sure that your user name and password are properly entered and that there aren't any leading or trailing spaces.

I was able to log into Lotw ok and see my contacts.  I checked my user name and password, all ok there.  I'll check again later this afternoon in case they are doing maintenance or if you suggest something else let me know.   

Thanks,
Stephen kc6mie


LOTW issue

kc6mie
 

Yesterday I uploaded my log  and today I went to the lotw page and the contacts are there.  When I tried to download to AC log, I get this message "Error Retrieving Web Data"  
The LoTW Server didn't respond correctly.  The LoTW service may be down, or your user name and password aren't entered correctly.  After checking ARRL's LoTW page to verify LoTW is up and running, make sure that your user name and password are properly entered and that there aren't any leading or trailing spaces.

I was able to log into Lotw ok and see my contacts.  I checked my user name and password, all ok there.  I'll check again later this afternoon in case they are doing maintenance or if you suggest something else let me know.   

Thanks,
Stephen kc6mie


Re: Confusion buying the basic program

Scott Davis
 

Hi Doug,

Thanks for your e-mail.  Yes, your registration came through fine, thank you!  

Kimberly will send along your password direct in just a bit.

Thanks again!  :)

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: nn9s via groups.io <nn9s@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Wed, May 13, 2020 12:58 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] Confusion buying the basic program

I tried to buy the basic $24.95 logging program but failed to see an icon for this. I submitted payment for the amount and paid with a credit card but I am not sure I did it correct and or actually bought the software

Doug K9CRT
email nn9s@...


Confusion buying the basic program

nn9s
 

I tried to buy the basic $24.95 logging program but failed to see an icon for this. I submitted payment for the amount and paid with a credit card but I am not sure I did it correct and or actually bought the software

Doug K9CRT
email nn9s@...


Re: Deleting a log database

VE3QN
 

Thanks, that worked perfectly.  Bryan VE3QN


Re: top row how do you fix the top row being covered and the find button I reset the colors and fonts file and font sizes on the other but unable to fix top row ?

Scott Davis
 

Hi Wilbur,

Thanks for your e-mail.  Try clicking Settings Appearance > Form Size and enter 100.  In addition to clicking Settings > Appearance > Colors and Fonts and then clicking the button to reset to original settings, that should do the trick.

Enjoy!


73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: Wilbur Doolittle <johndeere75549011@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Wed, May 13, 2020 7:14 am
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] top row how do you fix the top row being covered and the find button I reset the colors and fonts file and font sizes on the other but unable to fix top row ?

image.png
Thanks AB8WD


top row how do you fix the top row being covered and the find button I reset the colors and fonts file and font sizes on the other but unable to fix top row ?

Wilbur Doolittle
 

image.png
Thanks AB8WD


Re: FT-* does not send DX spot

Scott Davis
 

Hi Malcolm,

Thanks for your follow up.  I was referring to your DX Spotting filters (either the settings you have set on your Telnet host, or in the software (More Filtering from the DX Spotting setup form)).  Since an error is returned by the Telnet hosts and no one else is having a problem, it is most likely the settings you have on your Telnet sites.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Tue, May 12, 2020 4:07 pm
Subject: Re: [N3FJPSoftwareUsers] FT-* does not send DX spot

What filter settings are you speaking of?

Malcolm Pelham
WF5K

On May 12, 2020, at 5:18 AM, Scott Davis via groups.io <SNKDavis@...> wrote:


Hi Malcolm,

Thanks for your e-mail.  Odds are your FT8 spots are going out fine too, but your filter settings are preventing you from seeing them.  Correcting your filter settings  will very likely do the trick.

Enjoy!

73, Scott
N3FJP

Serving the Amateur Radio community with contesting and general logging software since 1997.

1 Peter 3 vs 15: Always be prepared to give an answer to everyone who asks you to give the reason for the hope that you have. But do this with gentleness and respect...


-----Original Message-----
From: Malcolm Pelham <malcolm.pelham@...>
To: N3FJPSoftwareUsers@groups.io
Sent: Mon, May 11, 2020 9:45 pm
Subject: [N3FJPSoftwareUsers] FT-* does not send DX spot

When I first started using ACL 6.6 everything in DX Spot worked great wen it came to spotting FT-8 DX.  All of a sudden it stopped spotting DX on Digital, but it works on CW and SSB.  Could there have been a Windows 10 update that caused this anomaly or an Internet protection program that is causing this?  If so how can I fix it.?  I am using Mcafee.  I am not a computer genius so please explain like you are talking to a 5 year old.  HI HI....Thanks for any help.

4381 - 4400 of 46016