Date   
Re: Sending stops after first character

Ted Bryant
 

What method of keying are you using, Dave? (Winkeyer, LPT, com port…?)

Does it happen on all F-keys or just certain ones? 

RUN mode?  S&P?  Or both?

Is it consistent and repeatable?

 

Sorry I missed you at Dayton.

 

73, Ted W4NZ

 

From: N1MMLoggerPlus@groups.io [mailto:N1MMLoggerPlus@groups.io] On Behalf Of David Sumner
Sent: Friday, May 25, 2018 7:19 AM
To: N1MMLoggerPlus@groups.io
Subject: Re: [N1MMLoggerPlus] Sending stops after first character

 

Thanks, George. In my case I'm sure more ferrite will not help as it occurs even when I am not transmitting (K3 in test mode).

 

Dave K1ZZ

 

 

On Friday, May 25, 2018 12:16 AM, "GIWagner@..." <giwagner@...> wrote:

 

Dave, I have had that problem of the function key sending only a single character and then nothing more.   When it did happen, I would reboot, which seemed to cure the problem for while. It has not happened recently, and that may be because I added ferrites to a bunch of cables.

73, George, K5KG

 

On 5/25/2018 2:35 AM, David Sumner wrote:

Guys,

 

I think I've seen this problem mentioned before but I can't locate it in the archive.

 

Getting ready for CW WPX (as NW7R), sometimes when I hit a function key only the first character of the stored message or callsign is sent and then it appears to hang up. I can get out of it by hitting Escape but I'd rather not have to do that a few hundred times this weekend.

 

I was QRT for 9 days while on a road trip to Dayton and the Windows 10 update was done when I turned the computer back on. Rebooting doesn't seem to help. I'm running N1MM+ V.1.0.7177.0.

 

All help appreciated.

 

73,

Dave K1ZZ

 

 

 

Virus-free. www.avg.com

 

Re: Sending stops after first character

Tom - N1MM
 

We need to know 4 things: 

Keying method: Winkey, Com port,  Parallel port or radio commands.
Radio type
SO1V, SO2V or SO2R
Which radio if SO2V or SO2R

Re: Sending stops after first character

Martin OL5Y
 

Hi Dave, George and all,

Just returned from Dayton, actually after 4 months in USA... I am glad you mentioned this problem. It appears on my side too – and also for sure not related to RFI. I though it is problem of my setup – but as I see is not.

73!

Martin OL5Y

 

 

From: N1MMLoggerPlus@groups.io [mailto:N1MMLoggerPlus@groups.io] On Behalf Of David Sumner
Sent: Friday, May 25, 2018 1:19 PM
To: N1MMLoggerPlus@groups.io
Subject: Re: [N1MMLoggerPlus] Sending stops after first character

 

Thanks, George. In my case I'm sure more ferrite will not help as it occurs even when I am not transmitting (K3 in test mode).

 

Dave K1ZZ

 

 

On Friday, May 25, 2018 12:16 AM, "GIWagner@..." <giwagner@...> wrote:

 

Dave, I have had that problem of the function key sending only a single character and then nothing more.   When it did happen, I would reboot, which seemed to cure the problem for while. It has not happened recently, and that may be because I added ferrites to a bunch of cables.

73, George, K5KG

 

On 5/25/2018 2:35 AM, David Sumner wrote:

Guys,

 

I think I've seen this problem mentioned before but I can't locate it in the archive.

 

Getting ready for CW WPX (as NW7R), sometimes when I hit a function key only the first character of the stored message or callsign is sent and then it appears to hang up. I can get out of it by hitting Escape but I'd rather not have to do that a few hundred times this weekend.

 

I was QRT for 9 days while on a road trip to Dayton and the Windows 10 update was done when I turned the computer back on. Rebooting doesn't seem to help. I'm running N1MM+ V.1.0.7177.0.

 

All help appreciated.

 

73,

Dave K1ZZ

 

 

 

Virus-free. www.avg.com

 

Re: Sending stops after first character

Dave Sumner
 

Thanks, George. In my case I'm sure more ferrite will not help as it occurs even when I am not transmitting (K3 in test mode).

Dave K1ZZ



On Friday, May 25, 2018 12:16 AM, "GIWagner@..." <giwagner@...> wrote:


Dave, I have had that problem of the function key sending only a single character and then nothing more.   When it did happen, I would reboot, which seemed to cure the problem for while. It has not happened recently, and that may be because I added ferrites to a bunch of cables.
73, George, K5KG

On 5/25/2018 2:35 AM, David Sumner wrote:
Guys,

I think I've seen this problem mentioned before but I can't locate it in the archive.

Getting ready for CW WPX (as NW7R), sometimes when I hit a function key only the first character of the stored message or callsign is sent and then it appears to hang up. I can get out of it by hitting Escape but I'd rather not have to do that a few hundred times this weekend.

I was QRT for 9 days while on a road trip to Dayton and the Windows 10 update was done when I turned the computer back on. Rebooting doesn't seem to help. I'm running N1MM+ V.1.0.7177.0.

All help appreciated.

73,
Dave K1ZZ



Virus-free. www.avg.com


Can bands be displayed in multiplier window for WPX?

Kari Gustafsson
 

It relates to WPX and prefix multiplies. I have tried to get the multipliers displayed over the bands that I have imported from a list of available prefixes per band. 
Like for zones etc. Is this perhaps not implemented? 

Re: DRCG RTTY Contest

Igor ananyev
 

 

 

From: N1MMLoggerPlus@groups.io [mailto:N1MMLoggerPlus@groups.io] On Behalf Of John Bednar
Sent: Friday, May 25, 2018 1:17 AM
To: N1MMLoggerPlus@groups.io
Subject: Re: [N1MMLoggerPlus] DRCG RTTY Contest

 

Igor,

 

If the contest is "DRCGWWRTTY", you should see 6-Hour in the Time Category dropdown.

 

That is where the definition is documented in the Cabrillo Spec.

 

 

John, K3CT

 

 Thank you, John!

I just missed that Menu.

73! Igor, UC6N

_._,_._,_

Re: Sending stops after first character

GIWagner@k5kg.com
 

Dave, I have had that problem of the function key sending only a single character and then nothing more.   When it did happen, I would reboot, which seemed to cure the problem for while. It has not happened recently, and that may be because I added ferrites to a bunch of cables.

73, George, K5KG


On 5/25/2018 2:35 AM, David Sumner wrote:
Guys,

I think I've seen this problem mentioned before but I can't locate it in the archive.

Getting ready for CW WPX (as NW7R), sometimes when I hit a function key only the first character of the stored message or callsign is sent and then it appears to hang up. I can get out of it by hitting Escape but I'd rather not have to do that a few hundred times this weekend.

I was QRT for 9 days while on a road trip to Dayton and the Windows 10 update was done when I turned the computer back on. Rebooting doesn't seem to help. I'm running N1MM+ V.1.0.7177.0.

All help appreciated.

73,
Dave K1ZZ



Virus-free. www.avg.com

Re: New Install and Trouble Getting Running

Gerald Boutin (VE1DT)
 

On Thu, May 24, 2018 at 08:36 pm, <tbest@...> wrote:
I have done a new fresh install of N1MM on a new computer and I am getting the following screen on startup any tips?

 This looks to be the same issue that was just previously reported.

https://groups.io/g/N1MMLoggerPlus/message/35174

--
Gerald, VE1DT

Re: mmtty problem on n1mm+

Wb2abd@...
 

I have a similar problem. MMTTY works just fine out of N1MM+ with the IC-7610. However, if you change from that to CW mode in a multimode contest, then go back to RTTY, you get only the carrier. You have to shut down N1MM+ , restart, then select RTTY mode ... then it works fine until you change modes ... problem repeats.

I can live with the inconvenient heresy of clicking "yes" to the question " Do you really want to quit ?" I figure it's something to do with those virtual ports, although I don't know why CW doesn't get screwed up

Paul  NS2N

ex - WB2ABD.


New Install and Trouble Getting Running

Travis Best
 

I have done a new fresh install of N1MM on a new computer and I am getting the following screen on startup any tips?

Sending stops after first character

Dave Sumner
 

Guys,

I think I've seen this problem mentioned before but I can't locate it in the archive.

Getting ready for CW WPX (as NW7R), sometimes when I hit a function key only the first character of the stored message or callsign is sent and then it appears to hang up. I can get out of it by hitting Escape but I'd rather not have to do that a few hundred times this weekend.

I was QRT for 9 days while on a road trip to Dayton and the Windows 10 update was done when I turned the computer back on. Rebooting doesn't seem to help. I'm running N1MM+ V.1.0.7177.0.

All help appreciated.

73,
Dave K1ZZ

mmtty problem on n1mm+

Douglas Johnson
 

             I forgot to include that mmtty standalone transmits ok,but only transmits a carrier in n1mm+ using the icom 7610   Doug, w9iix

Re: DRCG RTTY Contest

John Bednar
 

Igor,
 
If the contest is "DRCGWWRTTY", you should see 6-Hour in the Time Category dropdown.
 
That is where the definition is documented in the Cabrillo Spec.
 
 
John, K3CT
 
 
 

-----Original Message-----
From: Igor ananyev <udas@...>
To: N1MMLoggerPlus <N1MMLoggerPlus@groups.io>
Sent: Thu, May 24, 2018 4:51 pm
Subject: [N1MMLoggerPlus] DRCG RTTY Contest

Hi to all!
At 9-10 of June would be DRCG RTTY Contest that has 6-hours Category.
But N1MM+ has not that option.
Is it possible to add One?
 
73! de Igor, UC6N
 

Re: Windows 10 1803 update busts RTTY set up

Joe Subich, W4TV
 

Microsoft have made a significant (undocumented) change in sound card
handling with the Spring (April) Update.

You will now need to select PC Settings -> *PRIVACY* -> Microphone and
*TURN ON* "Allow apps to access your microphone".

The "Allow apps to access your microphone" now means "Allow apps to use
sound devices for input". What originally restricted access the mic
on the "System Default" sound card now applies to *all* audio inputs -
mic and line - and *all* audio devices. If "Allow apps to access your
microphone" is turned off, Windows will not pass audio to *any* application.

73,

... Joe, W4TV

On 2018-05-24 1:29 PM, N1IXF wrote:
FWIW, this morning I updated my shack computer to the latest Win10 update 1803 and it was a disaster.
I fully expected the usual renaming of my Com Ports... been down that path with every update since Win7 and it's a relatively easy fix that I documented in my station notebook.  What was unexpected... the update rendered my sound card virtually unusable. The speakers worked but the line in audio from the radio could not get to the RTTY decoders.  The audio was okay from the radio to the soundcard and when I listened to the line in on the speaker output, the audio was there.  At start up of N1MM, I received several error messages:
"Can't open Sound Card (0)" ; and
2- "undefined external error" messages.
Also, when I tried out my function key messages, the message played but the PTT wouldn't release unless I pressed the ESC key.
I spent about 2 full hours trying to troubleshoot the problems, looked for new drivers, adjusted settings, including the app specific sound settings for input and output, rebooted, and used the "Windows troubleshooter" to no avail.
My fix... rolled back to the prior version 1709 and everything worked fine!
Anybody else experiencing similar problems with the latest update?
Rich N1IXF

Re: View/Run window in N1MM+

Bill Stravinsky
 

and if you are so2r and make a Q on radio 2 that will end the run

Bill
K3WJV

Re: Windows 10 1803 update busts RTTY set up

Dan Atchison
 

It appears that the new build (at least here) turns OFF the microphone feature under Win10 Privacy settings; turn it ON.  Device Maintenance shows that the sound card is working OK, but the microphone is turned off in another setting.  Now why that isn't mentioned in the sound card configuration for Windows 10 I guess I'll never know. 

73,
Dan

Re: Macro Question - {OTHERBAND} & {OTHERFREQROUND}

Steve London
 

The problem is that M/2 and M/M have become far more complex than the founding fathers ever conceived. Serious M/2 and M/M stations have multiple stations on every band. Which one should N1MM+ choose for the OTHERBAND and OTHERFREQ substitutions ?

73,
Steve, N2IC

On 05/24/2018 11:19 AM, kleberf@... wrote:

Folks,

In preparation for the upcoming WRTC (IARU) contest, I am configuring two macros for moving a station to another band:

The process goes:

1)  Asking a station if they will QSY to another band ("QSY 20m?") using the macro {OTHERBAND}

2)  If they will QSY, giving the QSY frequency ("QSY 14.033") using the macro {OTHERFREQROUND}

When operating in SO2R mode the QSY frequency is automatically read from the second (inactive) radio.  When operating M/2 of M/M, apparently the pass frequency must manually be entered using the <ALT+Z> function.

My question is if when operating M/2 the OTHERBAND AND OTHERFREQ can be read from the ACTIVE frequency of the second station?

Thanks & 73,
Fred, NP2X

Re: Windows 10 1803 update busts RTTY set up

Skip
 

Maybe this will shed some light ... thanks to Jim, K9JM, for the hint, he had a very similar problem.


https://www.ghacks.net/2018/05/01/all-the-issues-of-windows-10-version-1803-you-may-run-into/


73,

Fred ["Skip"] K6DGW
Sparks NV DM09dn
Washoe County

On 5/24/2018 10:29 AM, N1IXF wrote:

FWIW, this morning I updated my shack computer to the latest Win10 update 1803 and it was a disaster.

I fully expected the usual renaming of my Com Ports... been down that path with every update since Win7 and it's a relatively easy fix that I documented in my station notebook.  What was unexpected... the update rendered my sound card virtually unusable. The speakers worked but the line in audio from the radio could not get to the RTTY decoders.  The audio was okay from the radio to the soundcard and when I listened to the line in on the speaker output, the audio was there.  At start up of N1MM, I received several error messages:

"Can't open Sound Card (0)" ; and
2- "undefined external error" messages.

Also, when I tried out my function key messages, the message played but the PTT wouldn't release unless I pressed the ESC key.

I spent about 2 full hours trying to troubleshoot the problems, looked for new drivers, adjusted settings, including the app specific sound settings for input and output, rebooted, and used the "Windows troubleshooter" to no avail.

My fix... rolled back to the prior version 1709 and everything worked fine! 

Anybody else experiencing similar problems with the latest update?

Rich N1IXF 
--
This message has been scanned for viruses and dangerous content by
E.F.A. Project, and is believed to be clean.

Windows 10 1803 update busts RTTY set up

N1IXF
 

FWIW, this morning I updated my shack computer to the latest Win10 update 1803 and it was a disaster.

I fully expected the usual renaming of my Com Ports... been down that path with every update since Win7 and it's a relatively easy fix that I documented in my station notebook.  What was unexpected... the update rendered my sound card virtually unusable. The speakers worked but the line in audio from the radio could not get to the RTTY decoders.  The audio was okay from the radio to the soundcard and when I listened to the line in on the speaker output, the audio was there.  At start up of N1MM, I received several error messages:

"Can't open Sound Card (0)" ; and
2- "undefined external error" messages.

Also, when I tried out my function key messages, the message played but the PTT wouldn't release unless I pressed the ESC key.

I spent about 2 full hours trying to troubleshoot the problems, looked for new drivers, adjusted settings, including the app specific sound settings for input and output, rebooted, and used the "Windows troubleshooter" to no avail.

My fix... rolled back to the prior version 1709 and everything worked fine! 

Anybody else experiencing similar problems with the latest update?

Rich N1IXF 

Macro Question - {OTHERBAND} & {OTHERFREQROUND}

NP2X Fred Kleber
 


Folks,

In preparation for the upcoming WRTC (IARU) contest, I am configuring two macros for moving a station to another band:

The process goes: 

1)  Asking a station if they will QSY to another band ("QSY 20m?") using the macro {OTHERBAND}

2)  If they will QSY, giving the QSY frequency ("QSY 14.033") using the macro {OTHERFREQROUND}

When operating in SO2R mode the QSY frequency is automatically read from the second (inactive) radio.  When operating M/2 of M/M, apparently the pass frequency must manually be entered using the <ALT+Z> function.  

My question is if when operating M/2 the OTHERBAND AND OTHERFREQ can be read from the ACTIVE frequency of the second station?

Thanks & 73,
Fred, NP2X