Date   

Re: Tellicast Flow Monitor

a_van_belle
 

Hello Enzo,

Your problem must be IE8, try the advise given on
http://carbonize.co.uk/wp/2009/03/23/ie8-problems-fixes/

If this fails try to revert to IE7 or IE6
Or install Firefox !

When you don't have JAVA support you will see the overview page opening but where the graph should be a text is displayed: "can't display throughput graph"

Good luck,
Arne van Belle

--- In MSG-1@..., "ik8ozv" <vimone@...> wrote:

Rob,
how to see if Java is enabled?
Thanks


73 de Enzo IK8OZV
EasyLog 5 BetaTester
EasyLog PDA BetaTester
WinBollet BetaTester
D.C.I. CheckPoint Regione Campania
Skype: ik8ozv8520




***************************************
***** GSM +39 338 9749786 *****
***** SMS +39 338 9749786 *****
***** FAX +39 328 7244294 *****
*** 2nd e-mail: vimone@... ***
***************************************

--- In MSG-1@..., "brekaman" <rob@> wrote:

--- In MSG-1@..., "Vincenzo Mone" <vimone@> wrote:

Hi Folks,
I am having a problem to monitor the Tellicast data flow.
As everyone knows, clicking on the pink "T" in the taskbar,
You will get an IE page which shows the graphic of the data flow
Of the tellicast.When I click on it I can see the IE page opens
But nothing loads. I get the advise that the settings of the Intranet are
Disabled for the default settings. If I click on the bar to accept it,
I get stucked and get the error "NOT RESPONDING"
Where am I missing?
Ho to solve it?
Thanks in advance



73 de Enzo IK8OZV
Enzo,
Do you have Java enabled? Other than that I'm not sure what is the problem.
73
Rob LZ/G4YRZ


Re: Tellicast Flow Monitor

Vincenzo Mone
 

Rob,
how to see if Java is enabled?
Thanks


73 de Enzo IK8OZV
EasyLog 5 BetaTester
EasyLog PDA BetaTester
WinBollet BetaTester
D.C.I. CheckPoint Regione Campania
Skype: ik8ozv8520




***************************************
***** GSM +39 338 9749786 *****
***** SMS +39 338 9749786 *****
***** FAX +39 328 7244294 *****
*** 2nd e-mail: vimone@... ***
***************************************

--- In MSG-1@..., "brekaman" <rob@...> wrote:

--- In MSG-1@..., "Vincenzo Mone" <vimone@> wrote:

Hi Folks,
I am having a problem to monitor the Tellicast data flow.
As everyone knows, clicking on the pink "T" in the taskbar,
You will get an IE page which shows the graphic of the data flow
Of the tellicast.When I click on it I can see the IE page opens
But nothing loads. I get the advise that the settings of the Intranet are
Disabled for the default settings. If I click on the bar to accept it,
I get stucked and get the error "NOT RESPONDING"
Where am I missing?
Ho to solve it?
Thanks in advance



73 de Enzo IK8OZV
Enzo,
Do you have Java enabled? Other than that I'm not sure what is the problem.
73
Rob LZ/G4YRZ


Re: Tellicast Flow Monitor

Vincenzo Mone
 

Hi Arne,
The version of IE is 8.0.6001.18702.

Tried as you said entering http://localhost:2517/ directly in IE,
I can see a abit of the page loadin the i get an IE error window
saiyng the the program will be closed and all the system stucks.
I need to restart the PC.
Please how to disable the firewall to try?
I am using Kaspersky Internet Security 2010 aand have also tried
to shut it down but have the same problem.
Any other suggestions?
Thanks


73 de Enzo IK8OZV
EasyLog 5 BetaTester
EasyLog PDA BetaTester
WinBollet BetaTester
D.C.I. CheckPoint Regione Campania
Skype: ik8ozv8520




***************************************
***** GSM +39 338 9749786 *****
***** SMS +39 338 9749786 *****
***** FAX +39 328 7244294 *****
*** 2nd e-mail: vimone@... ***
***************************************

--- In MSG-1@..., "a_van_belle" <a.van.belle@...> wrote:

Hello Enzo,

If nothing opens then you have a configuration error in IE.
When you lack Java support, the page opens but you cannot see the throughput graph.

What version of IE are you using ?

Try entering http://localhost:2517/ directly in IE

A firewall could block the Tellicast webpage.
Try again after disabling firewall(s).

Good luck,
Arne van Belle

--- In MSG-1@..., "Vincenzo Mone" <vimone@> wrote:

Hi Folks,
I am having a problem to monitor the Tellicast data flow.
As everyone knows, clicking on the pink "T" in the taskbar,
You will get an IE page which shows the graphic of the data flow
Of the tellicast.When I click on it I can see the IE page opens
But nothing loads. I get the advise that the settings of the Intranet are
Disabled for the default settings. If I click on the bar to accept it,
I get stucked and get the error "NOT RESPONDING"
Where am I missing?
Ho to solve it?
Thanks in advance

73 de Enzo IK8OZV


Re: Tellicast Flow Monitor

David J Taylor GM8ARV 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 🇪🇺
 

From: "ik8ozv" <vimone@...>
Sent: Monday, August 31, 2009 6:25 AM
To: <MSG-1@...>
Subject: [MSG-1] Tellicast Flow Monitor

Hi Folks,
I am having a problem to monitor the Tellicast data flow.
As everyone knows, clicking on the pink "T" in the taskbar, You will get an IE page which shows the graphic of the data flow Of the tellicast.When I click on it I can see the IE page opens But nothing loads. I get the advise that the settings of the Intranet are Disabled for the default settings. If I click on the bar to accept it, I get stucked and get the error "NOT RESPONDING"
Where am I missing?
Ho to solve it?
Thanks in advance
Enzo,

Did you try the suggestions which Rob and Arne van Belle already made? What was the result?

David
--
SatSignal software - quality software written to your requirements
Web: www.satsignal.eu
Email: davidtaylor@...


Tellicast Flow Monitor

Vincenzo Mone
 

Hi Folks,
I am having a problem to monitor the Tellicast data flow.
As everyone knows, clicking on the pink "T" in the taskbar, You will get an IE page which shows the graphic of the data flow Of the tellicast.When I click on it I can see the IE page opens But nothing loads. I get the advise that the settings of the Intranet are Disabled for the default settings. If I click on the bar to accept it, I get stucked and get the error "NOT RESPONDING"
Where am I missing?
Ho to solve it?
Thanks in advance



73 de Enzo IK8OZV
EasyLog 5 BetaTester
EasyLog PDA BetaTester
WinBollet BetaTester
D.C.I. CheckPoint Regione Campania
Skype: ik8ozv8520




***************************************
***** GSM +39 338 9749786 *****
***** SMS +39 338 9749786 *****
***** FAX +39 328 7244294 *****
*** 2nd e-mail: vimone@... ***
***************************************


Re: Tellicast Flow Monitor

a_van_belle
 

Hello Enzo,

If nothing opens then you have a configuration error in IE.
When you lack Java support, the page opens but you cannot see the throughput graph.

What version of IE are you using ?

Try entering http://localhost:2517/ directly in IE

A firewall could block the Tellicast webpage.
Try again after disabling firewall(s).

Good luck,
Arne van Belle

--- In MSG-1@..., "Vincenzo Mone" <vimone@...> wrote:

Hi Folks,
I am having a problem to monitor the Tellicast data flow.
As everyone knows, clicking on the pink "T" in the taskbar,
You will get an IE page which shows the graphic of the data flow
Of the tellicast.When I click on it I can see the IE page opens
But nothing loads. I get the advise that the settings of the Intranet are
Disabled for the default settings. If I click on the bar to accept it,
I get stucked and get the error "NOT RESPONDING"
Where am I missing?
Ho to solve it?
Thanks in advance

73 de Enzo IK8OZV


Re: Tellicast Flow Monitor

Robert Denton
 

--- In MSG-1@..., "Vincenzo Mone" <vimone@...> wrote:

Hi Folks,
I am having a problem to monitor the Tellicast data flow.
As everyone knows, clicking on the pink "T" in the taskbar,
You will get an IE page which shows the graphic of the data flow
Of the tellicast.When I click on it I can see the IE page opens
But nothing loads. I get the advise that the settings of the Intranet are
Disabled for the default settings. If I click on the bar to accept it,
I get stucked and get the error "NOT RESPONDING"
Where am I missing?
Ho to solve it?
Thanks in advance



73 de Enzo IK8OZV
Enzo,
Do you have Java enabled? Other than that I'm not sure what is the problem.
73
Rob LZ/G4YRZ


Tellicast Flow Monitor

Vincenzo Mone
 

Hi Folks,
I am having a problem to monitor the Tellicast data flow.
As everyone knows, clicking on the pink "T" in the taskbar,
You will get an IE page which shows the graphic of the data flow
Of the tellicast.When I click on it I can see the IE page opens
But nothing loads. I get the advise that the settings of the Intranet are
Disabled for the default settings. If I click on the bar to accept it,
I get stucked and get the error "NOT RESPONDING"
Where am I missing?
Ho to solve it?
Thanks in advance



73 de Enzo IK8OZV
EasyLog 5 BetaTester
EasyLog PDA BetaTester
WinBollet BetaTester
D.C.I. CheckPoint Regione Campania
Skype: ik8ozv8520




***************************************
***** GSM +39 338 9749786 *****
***** SMS +39 338 9749786 *****
***** FAX +39 328 7244294 *****
*** 2nd e-mail: vimone@... ***
***************************************


Re: Ku-band strength drop after 12:00 UTC Friday Aug 28

Ian Deans
 

I am seeing a reduction in my SQ from about 91-94% to 82-85%. My SS is down
from about 59/60% to a steady 58%. I have a fairly long cable run hence the
low SS.

The problem re freezing with no Testbild channel appears to have been
resolved as I tested this last night and again this morning and all OK with
channel not available.

However with no losses today so far it does appear, that as Arne suggested,
probably a change in uplink.

Regards
Ian.

--------------------------------------------------
From: <geojohnt@...>
Sent: Saturday, August 29, 2009 11:13 AM
To: <MSG-1@...>
Subject: Re: [MSG-1] Re: Ku-band strength drop after 12:00 UTC Friday Aug 28

All,

I've not been receiving for a couple of days.
Having read the news, I've just switched on the system and find indeed
lower levels indicated - well, lower SQ.

The DVBWorld readout using a pre-latest GEO shop batch of boxes, I'm
getting SS 70% and SQ 91%.
Previously this was always SS 70 - 71% and SQ 100%.

And, as Ian said, the testbild channel is not active - though trying to
open it didn't freeze the DVBWorld box.

I'll put a digital meter on the downlink later to get more accurate
figures.

Regards,
John.


Re: Ku-band strength drop after 12:00 UTC Friday Aug 28

Alan Banks <alan@...>
 

Ah! No missed packets, no lost data and no increase in 0.fsy. Much better in spite of lower SQ & SNR.

Alan

geojohnt@... wrote:

All,
I've not been receiving for a couple of days.
Having read the news, I've just switched on the system and find indeed lower levels indicated - well, lower SQ.
The DVBWorld readout using a pre-latest GEO shop batch of boxes, I'm getting SS 70% and SQ 91%.
Previously this was always SS 70 - 71% and SQ 100%.
And, as Ian said, the testbild channel is not active - though trying to open it didn't freeze the DVBWorld box.
I'll put a digital meter on the downlink later to get more accurate figures.
Regards,
John.


Re: Ku-band strength drop after 12:00 UTC Friday Aug 28

geojohnt@...
 

My digital meter readings taken at 10:25 and 14:25 UTC today are actually
not much different to some I took back in March - for some reason(?).
C/N figure is not as good today (down 1 dB) compared to March though other
levels are only slightly down and there are some BE's being indicated.
My DVBWorld SQ readout is still down.

Meter readings at the computer are:

PWR 83/84 dBuV.
C/N 13.0/.1 dB.
SS 68/70%.
SQ 79/82%.

Regards,
John.


Re: Ku-band strength drop after 12:00 UTC Friday Aug 28

geojohnt@...
 

All,

I've not been receiving for a couple of days.
Having read the news, I've just switched on the system and find indeed
lower levels indicated - well, lower SQ.

The DVBWorld readout using a pre-latest GEO shop batch of boxes, I'm
getting SS 70% and SQ 91%.
Previously this was always SS 70 - 71% and SQ 100%.

And, as Ian said, the testbild channel is not active - though trying to
open it didn't freeze the DVBWorld box.

I'll put a digital meter on the downlink later to get more accurate
figures.

Regards,
John.


Re: [?? Probable Spam] Ku-band strength drop after 12:00 UTC Friday Aug 28

James Brown
 

In message <D0E39DDB8D414B5B8C158FC44A6302E1@narvik>, David J Taylor <gm8arv@...> writes
I see the Ku-band strength has dropped since just after 12:00 UTC today
across Europe:

http://www.satsignal.eu/mrtg/EumetcastEurope.html

but we are still seeing packet loss after then.....

Cheers,
David

What a perverse system I have!! If anything there has been a marginal increase in sig quality and s/n ratio as indicated on the Porthcawl grap on the above. I can only assume there was perhaps a very slight mis-alignment which now takes advantage of the new transponder - otherwise I'm left scratching my head - and also feeling unhappy that so many are now seeing a significant dip.

Cheers

James
--
James Brown


Re: Ku-band strength drop after 12:00 UTC Friday Aug 28

Ian Deans
 

I also noticed that the Testbild channel has been unavailable since I
switched on this morning at about 07.00 UTC. Possible that may be connected
to issues with uplink.

My Dexatek Box opens up on Testbild and the fact that it was unavailable
caused the box to freeze for some reason, and I had to reboot the
computer to get it working again.

Regards
Ian.

--------------------------------------------------
From: "a_van_belle" <a.van.belle@...>
Sent: Friday, August 28, 2009 8:37 PM
To: <MSG-1@...>
Subject: [MSG-1] Re: Ku-band strength drop after 12:00 UTC Friday Aug 28

The signal dropped here at 12:12 and triggered a lot of lost messages.
But it did stop my missing Metop data and improved other data.
It looks like problems are almost gone now !

My guess is that Media Broadcast did switch EUMETCast over to another
uplink or modulator.

Greetings,
Arne van Belle


Re: Ku-band strength drop after 12:00 UTC Friday Aug 28

a_van_belle
 

The signal dropped here at 12:12 and triggered a lot of lost messages.
But it did stop my missing Metop data and improved other data.
It looks like problems are almost gone now !

My guess is that Media Broadcast did switch EUMETCast over to another uplink or modulator.

Greetings,
Arne van Belle

--- In MSG-1@..., "David J Taylor" <gm8arv@...> wrote:

I see the Ku-band strength has dropped since just after 12:00 UTC today
across Europe:

http://www.satsignal.eu/mrtg/EumetcastEurope.html

but we are still seeing packet loss after then.....

Cheers,
David
--
SatSignal software - quality software written to your requirements
Web: www.satsignal.eu
Email: davidtaylor@...


Ku-band strength drop after 12:00 UTC Friday Aug 28

David J Taylor GM8ARV 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 🇪🇺
 

I see the Ku-band strength has dropped since just after 12:00 UTC today across Europe:

http://www.satsignal.eu/mrtg/EumetcastEurope.html

but we are still seeing packet loss after then.....

Cheers,
David
--
SatSignal software - quality software written to your requirements
Web: www.satsignal.eu
Email: davidtaylor@...


Re: Missed Packets

David J Taylor GM8ARV 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 🇪🇺
 

From: "Alan Banks" <>
Sent: Friday, August 28, 2009 3:45 PM
To: <MSG-1@...>
Subject: [MSG-1] Missed Packets

Hi All,
This from Debbie at Ops


Dear Alan Banks,

Subject : EUMETCast Reception Issues

There are currently some problems with the Usingen Ground Station, these
problems are under investigation and we will get back to you as soon as
possible with further information.

Best regards

Debbie Richards

Cheers

Alan
Thanks, Alan. As I thought, this is probably outside EUMETSAT's direct control, so we can but hope for the best.

Cheers,
David
--
SatSignal software - quality software written to your requirements
Web: www.satsignal.eu
Email: davidtaylor@...


Missed Packets

Alan Banks <alan@...>
 

Hi All,
This from Debbie at Ops


Dear Alan Banks,

Subject : EUMETCast Reception Issues

There are currently some problems with the Usingen Ground Station, these
problems are under investigation and we will get back to you as soon as
possible with further information.

Best regards

Debbie Richards

Cheers

Alan


Re: NOAA AVHRR ???

pat0691
 

--- In MSG-1@..., "David J Taylor" <gm8arv@...> wrote:

Sent: Friday, August 28, 2009 2:04 PM
To: <MSG-1@...>
Subject: [MSG-1] NOAA AVHRR ???

I return to receive Eumetcasy data from many time.
I don't receive any data NOAA AVHRR but only NOAA 19 GAC and many NOAA
15, 16, 17 ,18 ... BUFR. I receive the Data Channel 1 ... but no AVHRR
data.
Is normal ??? There is not any AVHRR data at moment ???
Excuse me for my english ...
Pat
Yes, Pat, data is flowing. Here is my log for today, showing some missing
data because of the current EUMETCast problems:

00:26 NOAA-19 26 minutes
00:33 NOAA-17 22 minutes, 00:38 00:39 00:40 00:41 00:42 00:43 00:44
02:07 NOAA-19 31 minutes
02:17 NOAA-17 21 minutes, 02:21 02:23 02:24 02:25 02:26 02:27
03:49 NOAA-19 29 minutes
04:10 NOAA-17 11 minutes
05:30 NOAA-19 16 minutes
05:51 NOAA-17 13 minutes
07:11 NOAA-19 14 minutes
07:32 NOAA-17 25 minutes
08:51 NOAA-19 16 minutes
09:13 NOAA-17 29 minutes
10:25 NOAA-19 22 minutes
10:53 NOAA-17 29 minutes
12:03 NOAA-19 27 minutes
12:33 NOAA-17 25 minutes, 12:49 12:50 12:51 12:52

Ciao,
David
--
SatSignal software - quality software written to your requirements
Web: www.satsignal.eu
Email: davidtaylor@...
Thank you very much David, for the information.
Ciao
Pat


Re: NOAA AVHRR ???

David J Taylor GM8ARV 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 🇪🇺
 

Sent: Friday, August 28, 2009 2:04 PM
To: <MSG-1@...>
Subject: [MSG-1] NOAA AVHRR ???

I return to receive Eumetcasy data from many time.
I don't receive any data NOAA AVHRR but only NOAA 19 GAC and many NOAA 15, 16, 17 ,18 ... BUFR. I receive the Data Channel 1 ... but no AVHRR data.
Is normal ??? There is not any AVHRR data at moment ???
Excuse me for my english ...
Pat
Yes, Pat, data is flowing. Here is my log for today, showing some missing data because of the current EUMETCast problems:

00:26 NOAA-19 26 minutes
00:33 NOAA-17 22 minutes, 00:38 00:39 00:40 00:41 00:42 00:43 00:44
02:07 NOAA-19 31 minutes
02:17 NOAA-17 21 minutes, 02:21 02:23 02:24 02:25 02:26 02:27
03:49 NOAA-19 29 minutes
04:10 NOAA-17 11 minutes
05:30 NOAA-19 16 minutes
05:51 NOAA-17 13 minutes
07:11 NOAA-19 14 minutes
07:32 NOAA-17 25 minutes
08:51 NOAA-19 16 minutes
09:13 NOAA-17 29 minutes
10:25 NOAA-19 22 minutes
10:53 NOAA-17 29 minutes
12:03 NOAA-19 27 minutes
12:33 NOAA-17 25 minutes, 12:49 12:50 12:51 12:52

Ciao,
David
--
SatSignal software - quality software written to your requirements
Web: www.satsignal.eu
Email: davidtaylor@...

19561 - 19580 of 33126