Re: Himawari Basic Service


Ian Deans
 

Hi Ferdinand,

Thanks for your mail.

The first thing to mention is that I am only taking basic at the moment due to a shortage of receivers, so I have no 10 minute data coming in and my dedicated Himawari Data Manager is not running.

My IODC and RSS Data Manager have the same settings as I have used for a number of years with everything unticked and set to 0. To be doubly sure I checked the logs and no Himawari data shows.

So all very strange but I am still seeing the odd non half hour data coming in often with gaps and occasional missing segments on the half hour data.

Regards
Ian.

On 16/09/2018 14:36, Ferdinand Valk wrote:
Ian,
I'm not seeing that here. What you describe is often occurring when there are 2 instances of the Data Manager looking into the same \received directory while both instances have the same sat selected. In my case I changed the selected satellite to MSG-2 (currently not disseminated) for the 10 minute data. The latter looks at a ..\hvs-1\E1H-TPG-2\ receiving directory and the basic 15 minutes looks at the general MSG-4 received directory.
Maybe this helps?
Cheers,
Ferdinand

-----Original Message-----
From: MSG-1@groups.io <MSG-1@groups.io> On Behalf Of Ian Deans via
Groups.Io
Sent: Sunday, 16 September, 2018 13:06
To: MSG-1@groups.io
Subject: [MSG-1] Himawari Basic Service


There appears to be some issues with Himawari data on the basic service at the
moment.

Firstly, presumably in error, some data outwith the half hourly data is being
sent on occasions, although with many missing segments and I am also seeing
some missing segments on the half hourly data as well.

Regards
Ian.

Join MSG-1@groups.io to automatically receive all group messages.