Date   

Re: P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

Steve
 

I have no history of how they work but MFJ makes a plug in tuner for the K3. 
If I needed a K3 tuner and this were my only option I would try it.
WM6P


Re: P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

David Bunte
 

Ray -

It means a deposit of HALF or a deposit of the FULL cost of the item. 

Dave - K9FN

On Mon, Apr 19, 2021 at 4:29 PM Ray Maxfield <wa6vab@...> wrote:

Ok… what does Half-dep and Full-dep mean ?

I did not see any Notes….  Ray WA6VAB K3

 

 

From: Nolan - KI5IO
Sent: Monday, April 19, 2021 1:22 PM
To: Elecraft-K3@groups.io
Subject: Re: [Elecraft-K3] P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

 

My question answered.  I just got an e-mail from Elecraft and they have posted a quick order form for K3 & K3S and P3 units / parts as noted on the form.

I got my order placed and in queue.

Here is the URL:  https://elecraft.com/pages/k3-k3s-options  
---
73 - Nolan K.
KI5IO

 


Re: P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

Ed Pflueger
 

Then you owe the other half before it’s shipped if you went the Half Price route.

 

Ed..

 

From: Elecraft-K3@groups.io [mailto:Elecraft-K3@groups.io] On Behalf Of Ray Maxfield
Sent: Monday, April 19, 2021 3:29 PM
To: Elecraft-K3@groups.io
Subject: Re: [Elecraft-K3] P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

 

Ok… what does Half-dep and Full-dep mean ?

I did not see any Notes….  Ray WA6VAB K3

 

 

From: Nolan - KI5IO
Sent: Monday, April 19, 2021 1:22 PM
To: Elecraft-K3@groups.io
Subject: Re: [Elecraft-K3] P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

 

My question answered.  I just got an e-mail from Elecraft and they have posted a quick order form for K3 & K3S and P3 units / parts as noted on the form.

I got my order placed and in queue.

Here is the URL:  https://elecraft.com/pages/k3-k3s-options  
---
73 - Nolan K.
KI5IO

 


Re: P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

Ed Pflueger
 

You pay either the full price or half price upfront when you order.

 

Ed.. AB4IQ

 

From: Elecraft-K3@groups.io [mailto:Elecraft-K3@groups.io] On Behalf Of Ray Maxfield
Sent: Monday, April 19, 2021 3:29 PM
To: Elecraft-K3@groups.io
Subject: Re: [Elecraft-K3] P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

 

Ok… what does Half-dep and Full-dep mean ?

I did not see any Notes….  Ray WA6VAB K3

 

 

From: Nolan - KI5IO
Sent: Monday, April 19, 2021 1:22 PM
To: Elecraft-K3@groups.io
Subject: Re: [Elecraft-K3] P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

 

My question answered.  I just got an e-mail from Elecraft and they have posted a quick order form for K3 & K3S and P3 units / parts as noted on the form.

I got my order placed and in queue.

Here is the URL:  https://elecraft.com/pages/k3-k3s-options  
---
73 - Nolan K.
KI5IO

 


Re: P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

Ray Maxfield
 

Ok… what does Half-dep and Full-dep mean ?

I did not see any Notes….  Ray WA6VAB K3

 

 

From: Nolan - KI5IO
Sent: Monday, April 19, 2021 1:22 PM
To: Elecraft-K3@groups.io
Subject: Re: [Elecraft-K3] P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

 

My question answered.  I just got an e-mail from Elecraft and they have posted a quick order form for K3 & K3S and P3 units / parts as noted on the form.

I got my order placed and in queue.

Here is the URL:  https://elecraft.com/pages/k3-k3s-options  
---
73 - Nolan K.
KI5IO

 


Re: P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

 

My question answered.  I just got an e-mail from Elecraft and they have posted a quick order form for K3 & K3S and P3 units / parts as noted on the form.

I got my order placed and in queue.

Here is the URL:  https://elecraft.com/pages/k3-k3s-options  
---
73 - Nolan K.
KI5IO


Re: P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

Geert Jan de Groot
 

Seems the mechanism to order has been opened up today - https://elecraft.com/pages/k3-k3s-options


Re: P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

W4PF-Steve
 

I spoke with Elecraft last week via email on if/when might the video card for the P3 be available. Their response was they hope to have some information at the end of the month to share.


P3 - SVGA & TX Monitor Options ?

 

I have my name on the wish list for the above noted options for my P3. Of course (like most everyone else) we don't know if or when any of the 'wish-list options' will be available.

That being said has anyone seen or dared consider getting a 3rd party product and putting in their P3?

I know Elecraft will eventually come through, but figured I would ask the users in case someone has found something that I've not yet been able to uncover.

---
73 - Nolan K.
KI5IO


Re: KPA500 - EE INIT?

Bob McGraw - K4TAX
 

Use the KPA500 Utility to restore the configuration.    You did save the original factory configuration, didn't you?

Otherwise, just go through the MENU and set the values to those shown on page 19 in the manual.

73

Bob, K4TAX

On 4/16/2021 9:42 AM, Martin Kratoska, OK1RR wrote:
Is there any possibility to make a reset to factory default (ie. EE INIT at K3) of the KPA500 amp? Can't find it in the manual...

73,

Martin, OK1RR







KPA500 - EE INIT?

Martin Kratoska, OK1RR <martin@...>
 

Is there any possibility to make a reset to factory default (ie. EE INIT at K3) of the KPA500 amp? Can't find it in the manual...

73,

Martin, OK1RR


Re: VFO settings for different Bands

SGS 126
 

Thank you Rich That did it.

Ben KJ4CC


Re: K3 Issues

Adrian G0KOM
 

Yep John def no second receiver installed, that much I now know, slowly getting there, im confident I can get this baby up and running again, I may even become an elecraft convert :-)

Adrian G0KOM


Re: K3 Issues

John Lemay
 

Certainly no second receiver installed !

 

John G4ZTR

 

From: Elecraft-K3@groups.io [mailto:Elecraft-K3@groups.io] On Behalf Of Adrian G0KOM
Sent: 15 April 2021 16:52
To: Elecraft-K3@groups.io
Subject: Re: [Elecraft-K3] K3 Issues

 

Hi all

That makes sense about the 2nd receiver Joe, I really dont know what he has done to this I spoke to him today and he said it was receiving ok before he messed about in the menus, hey ho. I have emailed Elecraft to see if I can get a copy of the original factory fresh config also I have taken a couple  more pics of the radio

http://theradioham.com/k3new.jpg

http://theradioham.com/k3new1.jpg

http://theradioham.com/k3new2.jpg

Adrian G0KOM


Re: K3 Issues

Bob Evans
 

Adrian,

Since you are getting several ideas, you can tell most folks have "bricked" their K3s at some point or another.  I sure did on all three of mine!  After you get over the shock of thinking "I killed my radio", it would probably be a good idea to reseat all of the boards or at least press on them to see if there is any wiggle.  The long connector between the front panel and the chassis should checked at a minimum.  After that, my suggestion would be to check the MENU item that shows if the KRX3 (sub receiver) shows being installed or not.  If the menu says it is there but it is not physically present, it seems like you would get the error message "Version number verification failed" and the "ERR DSE" (no response from DSP1 (main RX) or DSP2 (sub RX)).  If you actually have a KRX3 installed and the MENU item agrees with that, it is possible that the KRX3 is not seated properly in it's pins or cables have come loose.  I've seen (or caused) both in the past!  If having a KRX3 installed was NOT originally done when the rig had it's firmware set at the factory, that might also be what's going on.  The KRX3 can be tricky to seat properly especially if it is your first time to remove/install the KRX3.  Also, plugging in the bayonet cables can be tricky to assure that they are completely seated.

MENU item:  KRX3 or KRX3A:

set KRX3A to match 
your selected configuration for the sub receiver’s AUX antenna: ANT=ATU (KAT3) or ANT=BNC (AUX RF jack, rear panel). For details on sub receiver antennas, see pg. 39.
You may also need to set up crystal filters for the sub receiver (or even the main RX [ED]) as described on the previous page.  (See filter setup page 48 to make sure a filter is in your RX path)

I am confident one of the ideas you've received will resolve the problem and will be a great learning experience so you never "brick" the rig again.  The K3 is much more fun when you have things set up correctly.  I got tired of learning the wrong way to set it up.  ;-)

Good luck,

Bob K5WA


Re: VFO settings for different Bands

ve3ki
 

CONFIG:VFO IND = NO

73,
Rich VE3KI


On Thu, Apr 15, 2021 at 12:13 PM, SGS 126 wrote:
I know it's in the manual somewhere, but I can't find it.  I usually have my K3 setup so VFO A is on the upper portion of the band set for SSB  and VFO B is on the lower portion of the band set for CW, so I can go from SSB to CW portions just with the VFO A/B.  

Somehow I changed something and now if I go to 40 meters or another band VFO B might be on 20 meters.  I had it set up so 40 was 40 (A and B), and 20 was 20 (A and B), and so on.  Can someone tell me the setting I need to change to keep the VFO's in the same band.

Thanks, Ben KJ4CC


VFO settings for different Bands

SGS 126
 

I know it's in the manual somewhere, but I can't find it.  I usually have my K3 setup so VFO A is on the upper portion of the band set for SSB  and VFO B is on the lower portion of the band set for CW, so I can go from SSB to CW portions just with the VFO A/B.  

Somehow I changed something and now if I go to 40 meters or another band VFO B might be on 20 meters.  I had it set up so 40 was 40 (A and B), and 20 was 20 (A and B), and so on.  Can someone tell me the setting I need to change to keep the VFO's in the same band.

Thanks, Ben KJ4CC


Re: K3 Issues

Adrian G0KOM
 

Hi all

That makes sense about the 2nd receiver Joe, I really dont know what he has done to this I spoke to him today and he said it was receiving ok before he messed about in the menus, hey ho. I have emailed Elecraft to see if I can get a copy of the original factory fresh config also I have taken a couple  more pics of the radio

http://theradioham.com/k3new.jpg

http://theradioham.com/k3new1.jpg

http://theradioham.com/k3new2.jpg

Adrian G0KOM


Re: K3 Issues

Ted VE3TRQ
 

Is that actually a thing, do Elecraft have the original config files for each serial number as it left the factory, if thats the case that would probably save me a ton of time.
I have never had to avail myself of that, as I regularly backup my config, but yes a number of people on this list have reported that they were able to get a configuration with the required calibrations from the factory.


Re: K3 Issues

Joe Subich, W4TV
 

Does that K3 have a second receiver (KRX3) installed?

If so, your receive issues may be because cables and/or other
connectors were shaken loose in shipment.

If not, the lack of DSP2 is expected as there is no second DSP
on which to load firmware.

73,

... Joe, W4TV

On 2021-04-15 3:31 AM, Adrian G0KOM wrote:
Took the pic straight after it booted up after failing to install the firmware, it showed in FM mode, no idea if thats the way it works, but was in SSB mode when tested, also switched ATU in and out, no difference there is no audible difference when I plug the antenna in the noise floor/level stays the same despite the ATU actually being able to tune the antenna on TX ok if I choose to use the ATU, I actually emailed the previoius owner to see if he had a config file stashed away on his computer but had no reply as yet.
oh and the other question, the RX antenna is off
Adrian

941 - 960 of 35828