Topics

Sound Card Issue?

John Plaster
 

A little off topic but has anyone ever run across this message "unable to start sound card - Unknown Error (33)". I get audio from a mic, mp3 or internet. Can't figure it out because all digital modes worked perfectly before. I even changed the sound card but no difference. The rig is a FT-5000.
Any suggestions?
John
K1VOI

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

On Thu, Apr 18, 2019 at 11:41 AM, John Plaster wrote:

A little off topic but has anyone ever run across this message "unable to start sound card - Unknown Error (33)". I get audio from a mic, mp3 or internet. Can't figure it out because all digital modes worked perfectly before. I even changed the sound card but no difference. The rig is a FT-5000.

+ Which application is displaying the error message, John?

        73,

             Dave, AA6YQ

John Plaster
 

Dave,

Thank you for following up.
Whenever WinWarbler or WSJT-X FT-8 is launched I get the message "unable to start sound card - Unknown Error (33)". I only get that message when the digital apps are started. I checked and made sure the audio output from the radio is not the problem and all is good. I am at a loss with this problem.
John
K1VOI

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

Thank you for following up.
Whenever WinWarbler or WSJT-X FT-8 is launched I get the message "unable to start sound card - Unknown Error (33)". I only get that message when the digital apps are started. I checked and made sure the audio output from the radio is not the problem and all is good. I am at a loss with this problem.

+ If you're getting the same error message from two entirely different applications, then likely the source of the error message is the soundcard driver. I suggest that you engage with the soundcard manufacturer.

73,

Dave, AA6YQ