Date   

Re: DXCC data base

Salvatore Besso
 

hello Joe,

ok, but sometimes it happens that I run only SpotCollector to see if there is something interesting on the bands, so I think that it's better to have the same database aligned everywhere.

What I don't know, as I wrote, is why the same database opened with Access still shows Swaziland...

73 de
Salvatore (I4FYV)


Re: QRZ deja vu?

Joe Subich, W4TV
 

ghassman,

QRZ.com --> XML data , 30s timeout, checked ignore geocoded grid.
Has your XML subscription expired? XML is a separate "paid for"
service of QRZ.com.

73,

... Joe, W4TV


On 2021-10-07 4:29 AM, ghassan chammas via groups.io wrote:
hi dave
the option enebled i:
QRZ.com --> XML data , 30s timeout, checked ignore geocoded grid.
all other options are not enabled and no secondary callbook.
thank you
ghassamn
On 10/7/2021 9:51 AM, Dave AA6YQ wrote:
+ AA6YQ comments below

After a long absence from my radio ham activity due to health issues, and after relocating, I re-assembled my shack, radios, amp, antennas and PCs.
Fired the beast and all went running very smoothly as if it was only yesterday that I used the radio last.
Anyway, 6 months with the whole thing unplugged, plugged in again, updated all dxlab suite apps, data bases, and related peripherals, all went as expected, except that I am receiving a QRZ not logged in message I guess from spot collector, also any callsign in put in the capture window returns call not found, which means orz is not working.
I went to orz site, checked my subscription, it is ok and valid. I don�t have activated the two steps authentication and  I thought it could be this.

I am sure other hams have experienced the same glitch, and I am sure it was discussed on the forum and solved. I was unable to find it in my group emails because of the huge amount of messages that passed through during the past 6 months of inactivity.

Can you advise on how to solve this issue? Or maybe pointing me towards the thread that deals with it?

+ Welcome back, Ghassan!

+ On the Callbook tab of DXKeeper's Configuration window, which options are enabled?

         73,

               Dave, AA6YQ


Re: DXCC data base

Joe Subich, W4TV
 

When I type in 3DAO into Outgoing spot and create a local spot it comes up as Swaziland both in SC and DXV.
Who cares? It shows 3DA0 and Country Code 468 ... the Country Code
is the only important identifier as that is what ARRL use. The prefix
and "entity name" are only for human consumption.

Swaziland -> Eswatini is no different than Yugoslavia -> Serbia,
British Guyana -> Guyana, Dutch Guyana -> Suriname, etc.

73,

... Joe, W4TV


On 2021-10-07 7:42 AM, Julio Peralta via groups.io wrote:
Joe this is not related to Joe DX. When I type in 3DAO into Outgoing spot and create a local spot it comes up as Swaziland both in SC and DXV.
Julio
-----Original Message-----
From: DXLab@groups.io [mailto:DXLab@groups.io] On Behalf Of Joe Subich, W4TV
Sent: Wednesday, October 06, 2021 7:53 PM
To: DXLab@groups.io
Subject: Re: [DXLab] DXCC data base
Note: editing the DXCC Database will not change what is
announced by "Joe DX". Until a new 3DA0.wav file is
made available, SpotCollector will still announce
"Swaziland."
At the present time, I am targeting a new DXCC database
when the British government make official the change in
VP8-G, VP8-H, VP8-O, VP8-S and VP8-A to VP0 prefixes.
That is, unless there is an unexpected change elsewhere
that impacts callsign prefixes or creates new/deletes an
entity.
73,
... Joe, W4TV
On 2021-10-06 4:12 PM, Julio Peralta via groups.io wrote:
I thought I read some posts that lead me to
believe if I went to the DXCC button on DXview I
could change the entry for Swaziland to Eswatini.
I tried that today and local spots generated by me
are still coming up as Swaziland. I did recomputes
for DXK and Spot Collector neither made any
difference. Is there something else I should have
done?


Julio, W4HY


Re: DXCC data base

Joe Subich, W4TV
 

On 2021-10-07 4:15 AM, Salvatore Besso wrote:
moreover, one should then exit DXLab and manually copy the modified
DXCC.mdb that resides in the Databases subfolder of DXView into the
same Databases subfolder of both DXKeeper and SpotCollector.
Copying a new/modified copy of DXCC.mdb to the DXKeeper and
SpotCollector directories is unnecessary. DXLab Suite is smart
enough to recognize that DXView has been installed and use the
copy of DXCC.mdb installed by DXView in all applications.

The "local" copy of DXCC.mdb (in the DXKeeper/SpotCollecor directories)
is only used if DXK/SC is the only application installed.

73,

... Joe, W4TV


On 2021-10-07 4:15 AM, Salvatore Besso wrote:
I enter this thread saying that I've always operated in this way to change the name of an entity; moreover, one should then exit DXLab and manually copy the modified DXCC.mdb that resides in the Databases subfolder of DXView into the same Databases subfolder of both DXKeeper and SpotCollector.
I have just checked again my DXCC.mdb with DXView and it says eSwatini for 3DA (I have made the change some weeks ago). But the strange thing is that if I open DXCC.mdb with Access, it still says Swaziland! Is there something I've forgotten to modify?
73 de
Salvatore (I4FYV)


Re: DXCC data base

Julio Peralta
 

I tried sending the file I think you wanted to see without compressing it as it didn’t seem to be that big. I also opened the file and can see that the 3DA entry was not changed to Eswatini.

 

Julio

 

From: DXLab@groups.io [mailto:DXLab@groups.io] On Behalf Of Dave AA6YQ
Sent: Wednesday, October 06, 2021 11:38 PM
To: DXLab@groups.io
Subject: Re: [DXLab] DXCC data base

 

+ AA6YQ comments below

I just did what you suggested and SC still is
showing Swaziland.

+ So that I can see what's going on, please place the DXCC database you modified in a zip archive, attach the archive to an email message, and send the message to me via

aa6yq (at) ambersoft.com

      73,

              Dave, AA6YQ


Re: Spotcollector compatability with VE7CC Cluster

wb6bee
 

dxc.ve7cc.net      Port 7373          Call sign WB6BEE     

works fine with SC

Some Routers block port 23

Don
WB6BEE


Re: DXCC data base

Julio Peralta
 

Dave the Joe DX message isn't the problem at this point. SC and DXV are not reporting the correct country in their dialog boxes.

Julio

-----Original Message-----
From: DXLab@groups.io [mailto:DXLab@groups.io] On Behalf Of Dave AA6YQ
Sent: Wednesday, October 06, 2021 8:04 PM
To: DXLab@groups.io
Subject: Re: [DXLab] DXCC data base

+ AA6YQ comments below

Note: editing the DXCC Database will not change what is announced by "Joe DX". Until a new 3DA0.wav file is made available, SpotCollector will still announce "Swaziland."

+ Any user can record a new 3DA0.wav file that announces "Eswatini". Or I can record such a file and make it available.

73,

Dave, AA6YQ


Re: DXCC data base

Julio Peralta
 

Joe this is not related to Joe DX. When I type in 3DAO into Outgoing spot and create a local spot it comes up as Swaziland both in SC and DXV.

Julio

-----Original Message-----
From: DXLab@groups.io [mailto:DXLab@groups.io] On Behalf Of Joe Subich, W4TV
Sent: Wednesday, October 06, 2021 7:53 PM
To: DXLab@groups.io
Subject: Re: [DXLab] DXCC data base


Note: editing the DXCC Database will not change what is
announced by "Joe DX". Until a new 3DA0.wav file is
made available, SpotCollector will still announce
"Swaziland."

At the present time, I am targeting a new DXCC database
when the British government make official the change in
VP8-G, VP8-H, VP8-O, VP8-S and VP8-A to VP0 prefixes.
That is, unless there is an unexpected change elsewhere
that impacts callsign prefixes or creates new/deletes an
entity.

73,

... Joe, W4TV


On 2021-10-06 4:12 PM, Julio Peralta via groups.io wrote:
I thought I read some posts that lead me to
believe if I went to the DXCC button on DXview I
could change the entry for Swaziland to Eswatini.
I tried that today and local spots generated by me
are still coming up as Swaziland. I did recomputes
for DXK and Spot Collector neither made any
difference. Is there something else I should have
done?



Julio, W4HY


Re: QRZ deja vu?

ghassan chammas
 

hi dave


the option enebled i:

QRZ.com --> XML data , 30s timeout, checked ignore geocoded grid.


all other options are not enabled and no secondary callbook.


thank you

ghassamn

On 10/7/2021 9:51 AM, Dave AA6YQ wrote:
+ AA6YQ comments below

After a long absence from my radio ham activity due to health issues, and after relocating, I re-assembled my shack, radios, amp, antennas and PCs.
Fired the beast and all went running very smoothly as if it was only yesterday that I used the radio last.
Anyway, 6 months with the whole thing unplugged, plugged in again, updated all dxlab suite apps, data bases, and related peripherals, all went as expected, except that I am receiving a QRZ not logged in message I guess from spot collector, also any callsign in put in the capture window returns call not found, which means orz is not working.
I went to orz site, checked my subscription, it is ok and valid. I don�t have activated the two steps authentication and I thought it could be this.

I am sure other hams have experienced the same glitch, and I am sure it was discussed on the forum and solved. I was unable to find it in my group emails because of the huge amount of messages that passed through during the past 6 months of inactivity.

Can you advise on how to solve this issue? Or maybe pointing me towards the thread that deals with it?

+ Welcome back, Ghassan!

+ On the Callbook tab of DXKeeper's Configuration window, which options are enabled?

73,

Dave, AA6YQ






Re: DXCC data base

Salvatore Besso
 

I enter this thread saying that I've always operated in this way to change the name of an entity; moreover, one should then exit DXLab and manually copy the modified DXCC.mdb that resides in the Databases subfolder of DXView into the same Databases subfolder of both DXKeeper and SpotCollector.

I have just checked again my DXCC.mdb with DXView and it says eSwatini for 3DA (I have made the change some weeks ago). But the strange thing is that if I open DXCC.mdb with Access, it still says Swaziland! Is there something I've forgotten to modify?

73 de
Salvatore (I4FYV)


Re: QRZ deja vu?

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

After a long absence from my radio ham activity due to health issues, and after relocating, I re-assembled my shack, radios, amp, antennas and PCs.
Fired the beast and all went running very smoothly as if it was only yesterday that I used the radio last.
Anyway, 6 months with the whole thing unplugged, plugged in again, updated all dxlab suite apps, data bases, and related peripherals, all went as expected, except that I am receiving a QRZ not logged in message I guess from spot collector, also any callsign in put in the capture window returns call not found, which means orz is not working.
I went to orz site, checked my subscription, it is ok and valid. I don�t have activated the two steps authentication and I thought it could be this.

I am sure other hams have experienced the same glitch, and I am sure it was discussed on the forum and solved. I was unable to find it in my group emails because of the huge amount of messages that passed through during the past 6 months of inactivity.

Can you advise on how to solve this issue? Or maybe pointing me towards the thread that deals with it?

+ Welcome back, Ghassan!

+ On the Callbook tab of DXKeeper's Configuration window, which options are enabled?

73,

Dave, AA6YQ


Re: QRZ deja vu?

Greg
 

Ghassan

Pathfinder is the DXLab program that logs into QRZ.  Check your userid and password in the Config Window and "Automatic login" is checked.  I think the warning you are getting could be because you have "Warn if not logged in" Checked.

73

Greg VK3VT

On 07/10/2021 17:01, ghassan chammas via groups.io wrote:
Dear David

After a long absence from my radio ham activity due to health issues, and after relocating, I re-assembled my shack, radios, amp, antennas and PCs.
Fired the beast and all went running very smoothly as if it was only yesterday that I used the radio last.
Anyway, 6 months with the whole thing unplugged, plugged in again, updated all dxlab suite apps, data bases, and related peripherals, all went as expected, except that I am receiving a QRZ not logged in message I guess from spot collector, also any callsign in put in the capture window returns call not found, which means orz is not working.
I went to orz site, checked my subscription, it is ok and valid. I don’t have activated the two steps authentication and I thought it could be this.

I am sure other hams have experienced the same glitch, and I am sure it was discussed on the forum and solved. I was unable to find it in my group emails because of the huge amount of messages that passed through during the past 6 months of inactivity.

Can you advise on how to solve this issue? Or maybe pointing me towards the thread that deals with it?

Many thanks and best regards

Dr ghassan Chammas
OD5YA



QRZ deja vu?

ghassan chammas
 

Dear David

After a long absence from my radio ham activity due to health issues, and after relocating, I re-assembled my shack, radios, amp, antennas and PCs.
Fired the beast and all went running very smoothly as if it was only yesterday that I used the radio last.
Anyway, 6 months with the whole thing unplugged, plugged in again, updated all dxlab suite apps, data bases, and related peripherals, all went as expected, except that I am receiving a QRZ not logged in message I guess from spot collector, also any callsign in put in the capture window returns call not found, which means orz is not working.
I went to orz site, checked my subscription, it is ok and valid. I don’t have activated the two steps authentication and I thought it could be this.

I am sure other hams have experienced the same glitch, and I am sure it was discussed on the forum and solved. I was unable to find it in my group emails because of the huge amount of messages that passed through during the past 6 months of inactivity.

Can you advise on how to solve this issue? Or maybe pointing me towards the thread that deals with it?

Many thanks and best regards

Dr ghassan Chammas
OD5YA


Re: Something Quirky

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

Dave, With Interrogation checked on the General tab.
With Capture and display unchecked and Interrogation checked then S meter action in Messages.

+ correct

If I uncheck Interrogation the S meter freezes or drops to Zero in Messages

+ correct

If I uncheck Interrogation in Messages then Interrogation unchecks by itself on the General tab.

+ That's intentional. Disabling or enabling interrogation in the Messages window also disables or enables t on the Configuration window's General tab, and disabling or enabling Interrogation on the Configuration window's General tab disables or enables interrogation in the Messages window. Think of it as a single interrogation status that you can control from either the Messages window or the Configuration window's General tab.

73,

Dave, AA6YQ


Re: Something Quirky

Bruce N7XGR
 

Dave,  With Interrogation checked on the General tab.
With Capture and display unchecked and Interrogation checked then S meter action in Messages.
If I uncheck Interrogation the S meter freezes or drops to Zero in Messages
If I uncheck Interrogation in Messages then Interrogation unchecks by itself on the General tab.
I close down Commander entirely then restart, both Interrogations (General and Messages)
are both now checked.

Bruce  N7XGR


On Thu, Oct 7, 2021 at 12:29 AM Dave AA6YQ <aa6yq@...> wrote:
+ AA6YQ comments below

Dave,  In Commander Messages if I have Capture and display Primary Port Messages checked and have Interrogation unchecked then there is no S meter reading on the main screen.

+ correct

If I then check Interrogation then the S meter works and CI-Vs are scrolling on the screen.

+ correct

If I uncheck Capture and display and have Interrogation unchecked then there is S meter action.
Interrogation is checked on the General tab.

+ What sequence of steps results in an checked Interrogation box (Configuration window, General tab) with the Continuous box unchecked in the Messages window's Interrogation panel?

          73,

                    Dave, AA6YQ








Re: Something Quirky

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

Dave, In Commander Messages if I have Capture and display Primary Port Messages checked and have Interrogation unchecked then there is no S meter reading on the main screen.

+ correct

If I then check Interrogation then the S meter works and CI-Vs are scrolling on the screen.

+ correct

If I uncheck Capture and display and have Interrogation unchecked then there is S meter action.
Interrogation is checked on the General tab.

+ What sequence of steps results in an checked Interrogation box (Configuration window, General tab) with the Continuous box unchecked in the Messages window's Interrogation panel?

73,

Dave, AA6YQ


Re: Slow DXLabs application start after system reboot

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below
The interfering software appears to be the "NVIDIA LocalSystem Container" service.  I can stop the service from loading, but then the NVIDIA control panel will not run, so that is irritating.  Is there nothing else that can be done?
+ You could engage NVIDIA support and ask them to correct whatever defect is responsible for impacting DXLab.

        73,

                  Dave, AA6YQ


Re: DXCC data base

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below
I just did what you suggested and SC still is
showing Swaziland.
+ So that I can see what's going on, please place the DXCC database you modified in a zip archive, attach the archive to an email message, and send the message to me via

aa6yq (at) ambersoft.com

      73,

              Dave, AA6YQ


Something Quirky

Bruce N7XGR
 

Dave,  In Commander Messages if I have Capture and display Primary Port
Messages checked and have Interrogation unchecked then there is no
S meter reading on the main screen.
If I then check Interrogation then the S meter works and CI-Vs are scrolling
on the screen.
If I uncheck Capture and display and have Interrogation unchecked
then there is S meter action.
Interrogation is checked on the General tab.

Am I missing something?

Bruce  N7XGR


Re: Slow DXLabs application start after system reboot

Steve Phillips - NS4P
 

The interfering software appears to be the "NVIDIA LocalSystem Container" service.  I can stop the service from loading, but then the NVIDIA control panel will not run, so that is irritating.  Is there nothing else that can be done?

Steve

8741 - 8760 of 212419