Date   

Re: TQSL popup each time DXKeeper is started

Paul
 

I note the latest version of TQSL is released .Now numbered V.2.62 now numbered correctly and installs fine.
Regards all Paul G4YKQ.


Re: DXVIEW ERROR: "cannot delete old C:\DXLab\DXView/Scomm32x.ocx ; Upgrade aborted

Mark W2OR <reston2010mm-orders@...>
 

Fixed.  That did it very nicely, Joe.  Thank you vy much.
// Mark
.            Post Script: Over the years, you've helped hundreds of us, here and on other sites.  thank you.


Re: Slow to log from WSJTX to DXK ?

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

I just set up DXK and SC for logging from WSJTX. I have done this for several years without issues but today was configuring a new rig and related software (Slicemaster6000 and SmartSDR) . All is working but very slow . It takes about three minutes from when the "Log QSO" in WSJTX is clicked upon until the confirmation is received that is has passed to DXK. When working several in quick succession , 5 minutes passed without any QSOs appearing in DXK and then four arrived all at same time. Applications in use all seem to be working at normal speed but SC has some latency . If I click on a check-box of modes to filter, it takes about 5 seconds for the check box to appear on screen. There are no recent entries in SC's error log . Any thoughts ? CPU seems to run around 50% .

+ That's too complex a configuration to run with Windows booted into "Safe Mode with Networking" to confirm my suspicion, which is that an application automatically started by Windows is interfering with your DXLab applications. Anti-malware is the usual culprit, but other applications are also known to interfere. See

https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/ApplicationInteference

73,

Dave, AA6YQ


Slow to log from WSJTX to DXK ?

Andrew OBrien
 

I just set up DXK and SC for logging from WSJTX.  I have done this for several years without issues but today was configuring a new rig and related software (Slicemaster6000 and SmartSDR) . All is working but very slow . It takes about three minutes from when the "Log QSO" in WSJTX is clicked upon until the confirmation is received that is has passed to DXK.  When working several in quick succession , 5 minutes passed without any QSOs appearing in DXK and then four arrived all at same time.  Applications in use all seem to be working at normal speed but SC has some latency .  If I click on a check-box of modes to filter, it takes about 5 seconds for the check box to appear on screen.  There are no recent entries in SC's error log . Any thoughts ?  CPU seems to run around 50% . 

Processor Intel(R) Core(TM) i5-8250U CPU @ 1.60GHz, 1800 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s)
Installed Physical Memory (RAM) 16.0 GB
Available Physical Memory 8.74 GB
System Type x64-based PC
Win 10


Andy  K3UK
 
 


Re: Commander and OTRSP SO2R...

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

I have a question best described with a pair of pictures.

+ Attachments are not conveyed here because they would coun" against the group's storage limit.

I have a pair of radios defined set up as SO2R with OTRSP protocol to control an SO2R audio and CW/PTT controller (YCCC SO2R Box). I have been using it while now and recall the AUX1 and AUX2 displays as showing the correct BCD value. I have noticed that the values for both (at least on the display) follow the active radio. Is this correct?

+ Yes. See

https://www.dxlabsuite.com/commander/Help/Configuration.htm#SO2R%20Serial%20Port

73,

Dave, AA6YQ


Re: DXVIEW ERROR: "cannot delete old C:\DXLab\DXView/Scomm32x.ocx ; Upgrade aborted

Joe Subich, W4TV
 

Reboot (Windows "Restart") windows and *without* starting any
DXLab Apps except Launcher, try the update again.

73,

... Joe, W4TV

On 2022-05-19 10:29 PM, Mark W2OR via groups.io wrote:
Need help fixing this error notice, which occurred while attempting to update DXVIEW.  Please.  And thank you.  DXView was running fine at the time.
DXVIEW ERROR: "cannot delete old C:\DXLab\DXView/Scomm32x.ocx  ; Upgrade aborted


DXVIEW ERROR: "cannot delete old C:\DXLab\DXView/Scomm32x.ocx ; Upgrade aborted

Mark W2OR <reston2010mm-orders@...>
 

Need help fixing this error notice, which occurred while attempting to update DXVIEW.  Please.  And thank you.  DXView was running fine at the time.

DXVIEW ERROR: "cannot delete old C:\DXLab\DXView/Scomm32x.ocx  ; Upgrade aborted  


Re: Commander and OTRSP SO2R...

Ron Rossi
 
Edited

I swear I added the two screen shots, but I don't see them in my post. Let me try again.

Okay...so that is annoying...cut/paste does not work.

Here is a link to the two screen shots uploaded to my page..
https://kk1l.com/SO2R_Commander_1.PNG
https://kk1l.com/SO2R_Commander_2.PNG

--
73 es God Bless de Ron KK1L <><
KK1L.COM


Commander and OTRSP SO2R...

Ron Rossi
 

I have a question best described with a pair of pictures.
I have a pair of radios defined set up as SO2R with OTRSP protocol to control an SO2R audio and CW/PTT controller (YCCC SO2R Box). I have been using it while now and recall the AUX1 and AUX2 displays as showing the correct BCD value. I have noticed that the values for both (at least on the display) follow the active radio. Is this correct?

If it is not clear what I am asking about or you need more information please don't hesitate to ask. I am debugging a new antenna switch setup and wondering if this has something to do with the behavior I am seeing.

THANKS.






--
73 es God Bless de Ron KK1L <><
KK1L.COM


Re: SC WSJT gateway question

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below
For example I'm listening for new ones on 6m FT8 the a spot comes up in SC showing something in 10m FT8.  Double clicking the spot fills in the call, etc but freq does not change to 10m in either Commander or WSJT. I then need to use WSJT pull down to select 10m which Commander follows properly.

+ OK. So that I can see what's going on, please do the following:

1. on the Configuration window's General tab, check the "log debugging info" box

2. terminate DXKeeper

3. start DXKeeper, and wait for all spot sources to fully connect

4.configure WSJT-C to monitor 6M, and wait for its "Band Activity" panel to display a few batches of 6M stations

5. in SpotCollector, double-click an entry for a station operating in FT8 or FT4 on 10m

6. on the Configuration window's General tab, uncheck the "log debugging info" box

7. attach the errorlog.txt and SC_WSJTX_Errorlog.txt files to an email message, and send the message to me via

aa6yq (at) ambersoft.com

       73,

              Dave, AA6YQ

 

 


Re: SC WSJT gateway question

Jim Miller, AB3CV
 

It does populate the specified fields but Commander freq and WSJT Band/freq are not changed.

For example I'm listening for new ones on 6m FT8 the a spot comes up in SC showing something in 10m FT8.  Double clicking the spot fills in the call, etc but freq does not change to 10m in either Commander or WSJT. I then need to use WSJT pull down to select 10m which Commander follows properly.

Perhaps I don't have something set right.

FWIW I'm using TCP to control the K4. Probably doesn't make a difference.

Jim ab3cv


Re: SC WSJT gateway question

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

I don't use JTAlert. Just DXLabs directly thru gateway to WSJT.

+ Then double-clicking the Spot Database Entry for a station operating in a K1JT mode should produce the behavior described in the "Selecting a Spot Database Entry" section of

https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/GettingStartedwithK1JTModesDirect

+ Does it not do so?

73,

Dave, AA6YQ


Re: DXLAB moved to new pc LoTW problem

Pete N4KW
 

Just checked, my Fire Fox has the 64bit version, and all DXLab Help files open automatically
Pete N4KW

On 5/16/2022 4:27 PM, Pete N4KW via groups.io wrote:
Thanks Joe, and Dave that is what I had hoped for. 
73, Pete, N4KW
ps hope this is case closed


On 5/16/2022 4:17 PM, Joe Subich, W4TV wrote:

however Firefox does not appear in program files (86), Fire Fox
appears in C:\program files.  ..
That means you had the 32 bit (x86) version of Firefox installed
on your previous system but have installed the 64 bit version on
your new system.

As Dave has suggested remove the path name entirely from the
Guidance/Browser pathname box in each of the DXLab Suite applications.
As long as the 64 bit version of Firefox is properly registered as
the default browser in Windows, the help files will open automatically
in Firefox.

73,

   ... Joe, W4TV


On 2022-05-16 1:06 PM, Pete N4KW via groups.io wrote:
Hi Dave, it appears that every Guidance Panel of every App show
C:\program files (x86) Fire Fox\ .exe , however Firefox does not appear
in program files (86), Fire Fox appears in C:\program files.  ..

My old pc shows that it used C:\program files (x86) Fire Fox.

Would prefer to use C:\Program files (x86) Fire Fox.

what is the best way of doing that.

Hope you do not mind my intrusion. and you are busy, please let me know.
73, Pete, N4KW


On 5/15/2022 6:55 PM, w6de wrote:

Clicking the Help button activates your web browser to open the files
on your computer.

Since you changed computers, you may have installed your web browser
in a different location on your new computer or you have changed web
browsers.

For each DXLab application, the web browser location is specified in
that application’s:  Configuration | General tab | Guidance panel
(usually near the bottom) | Click Select and then navigate to the
location of your web browser and select your browser’s executable.

Once selected the path will appear in the Guidance location box.

You will need to repeat this process for all the DXLab applications
if, on your new computer, you changed your browser or the browser’s
location.

73,

Dave, w6de

*From:* DXLab@groups.io <DXLab@groups.io> *On Behalf Of *Pete N4KW via
groups.io
*Sent:* Sunday, May 15, 2022 17:22
*To:* DXLab@groups.io
*Subject:* Re: [DXLab] DXLAB moved to new pc LoTW problem

DXKeeprs Help folder has 42 items in it.
73, Pete, N4KW

On 5/15/2022 1:16 PM, Pete N4KW via groups.io wrote:

    When I click on DXKeeper's   "Help" button nothing happens.  I
    will look at DXKeepers Help folder.
    73, Pete N4KW

    ,

    On 5/15/2022 1:41 AM, Dave AA6YQ wrote:

        + AA6YQ comments below

        GM, uploaded my most recent Qso to Lotw Successfully with no errors. Great to have that working.

        + Good!

        Now have a couple of house cleaning items.

        How to correct or edit station locations at the bottom of the window, of "My QTHs Tab in DXK.

        + In the lower section of the window, click on the entry you wish to edit; it will be shown with a black background, and the textboxes above will be populated with its information. Modify the information in those textboxes as desired, and then click the Save button.

        I'm unable to activate "Help" in apps, looks like I am not connecting to the internet.

        + Clicking DXKeeper's Help buttons will display local copies of the Reference documentation; no internet access is involved. In DXKeeper's Help folder, are files with a .htm suffix present?

                73,

                      Dave, AA6YQ











Re: SC WSJT gateway question

Jim Miller, AB3CV
 

Hi Dave

I don't use JTAlert. Just DXLabs directly thru gateway to WSJT.

All latest updates.

73

jim ab3cv


Re: Spotcollector blank SPProb when using WSTJT-X

Dave AA6YQ
 

# more AA6YQ comments below
On Tue, May 17, 2022 at 04:15 PM, Dave AA6YQ wrote:

+ What is the source of the local WSJT-X spots? My machine running WSJT-X (K8UMF source)

+ Are the missing propagation forecasts occuring on specific bands? No 

+ Is there an errorlog.txt file in your SpotCollector folder? Yes, missing magic numbers messages showed up many times and the were just a few callsigns with predictions. The strange thing is that currently, there are no error messages but many of the stations do have predictions, perhaps 75% or so. Conditions appear to be considerably poorer today. Perhaps there is a speed problem for the dalculations. Output for SPSNR sometimes shows but fewer SPProb results. 

Thanks for your help and patience!

+ Please place the following two files into a zip archive, attach the zip archive to an email message, and send the message to me via 

aa6yq (at) ambersoft.com

+ the files:

1. from your Spotcollector folder: errorlog.txt

2. from Spotcollector's Databases folder: Spots.mdb

       73,

              Dave, AA6YQ

 


Re: Spotcollector blank SPProb when using WSTJT-X

John Miller K8UMF
 

On Tue, May 17, 2022 at 04:15 PM, Dave AA6YQ wrote:

+ What is the source of the local WSJT-X spots? My machine running WSJT-X (K8UMF source)

+ Are the missing propagation forecasts occuring on specific bands? No 

+ Is there an errorlog.txt file in your SpotCollector folder? Yes, missing magic numbers messages showed up many times and the were just a few callsigns with predictions. The strange thing is that currently, there are no error messages but many of the stations do have predictions, perhaps 75% or so. Conditions appear to be considerably poorer today. Perhaps there is a speed problem for the dalculations. Output for SPSNR sometimes shows but fewer SPProb results. 

Thanks for your help and patience!

John K8UMF


Re: SC WSJT gateway question

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below
If i double click on a spot in SC should the gateway to WSJT cause WSJT to follow to the spotted band?

+ Is WSJT-X directly interoperating with DXLab, or are you using JT-Alert?

      73,

             Dave, AA6YQ


SC WSJT gateway question

Jim Miller, AB3CV
 

If i double click on a spot in SC should the gateway to WSJT cause WSJT to follow to the spotted band?

73

jim ab3cv


Re: Spotcollector blank SPProb when using WSTJT-X

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below
The problem is that there are often statistical values for spots from  DXClusters but not for local WSJT-X spots.

+ What is the source of the local WSJT-X spots?

+ Are the missing propagation forecasts occuring on specific bands?

+ Is there an errorlog.txt file in your SpotCollector folder?

      73,

           Dave, AA6YQ

 


Re: Launcher slow start

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below
I too am knee-deep in this issue too. Only for me, I was able to determine that OneDrive and DropBox are culprits - DropBox in particular: Launcher and then DXV and SC that it auto-starts take _minutes_ to complete - >6 minutes. Turn those too file uploading services off and it's lickity split.

This is puzzling because I've been using DropBox and OneDrive for many years. In fact, I have an automated procedure that backs my DXLab logs and other settings to a folder in OneDrive. Works great. But something has changed and it's affected DXLab.

Clearly not your problem Dave - I am investigating and will share my findings.

+ Thanks, Brian!

+ Take a look at memory consumption: use the Windows Task Manager, and sort in decreasing order of memory usage.

      Dave

2341 - 2360 of 210364