Date   

Re: No spots in SpotCollector

Joe Subich, W4TV
 

See:

<http://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/EmptyDatabase>

Most common issue: PC Clock set incorrectly.

73,

... Joe, W4TV

On 2021-06-29 12:50 PM, Charles N2SO wrote:
Hi Dave,
I recently set up a new workspace with settings in SpotCollector recommended by https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/GettingStartedwithK1JTModesDirect. All went well and I am able to view, select and log FT8 QSOs appearing in SpotCollector . However, when I revert back to my original workspace, I no longer receive spots of any kind in SpotCollector even though my settings all appear as they were set in the original workspace. One of my spotsources is VE7CC set to receive skimmer spots which usually come in every few seconds and I checked with my N1MM program and VE7CC is working normally in the telnet window there. All of the spotsources are showing green in the main window and I appear to be properly connected. Is there anything else I should be checking?
--
*73, Charles N2SO


No spots in SpotCollector

Charles N2SO
 

Hi Dave,

I recently set up a new workspace with settings in SpotCollector recommended by https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/GettingStartedwithK1JTModesDirect. All went well and I am able to view, select and log FT8 QSOs appearing in SpotCollector . However, when I revert back to my original workspace, I no longer receive spots of any kind in SpotCollector even though my settings all appear as they were set in the original workspace. One of my spotsources is VE7CC set to receive skimmer spots which usually come in every few seconds and I checked with my N1MM program and VE7CC is working normally in the telnet window there. All of the spotsources are showing green in the main window and I appear to be properly connected. Is there anything else I should be checking?

--
73, Charles N2SO


Re: VUCC Progress Report

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

Dave, on the 5T5 contact I see in the cfm box GMZ.

+ The 'G' means that your QSO's grid square is indeed confirmed via LoTW.

73,

Dave, AA6YQ


Re: VUCC Progress Report

Joe W4WT
 

Yep, I had it set.  Now it isn't and I set all qso's AGAIN to the correct ID.  Don't remember changing that either but must have.  Don't know why it would have created a separate id either.

Anyway, thanks.  It seems to be fixed.

Joe


Re: VUCC Progress Report

Joe Subich, W4TV
 

MyQTHid for some reason was showing one of my radios rather than the number 1 as I had originally set it.
Confirm that you *DO NOT* have "Include radio name in myQTHid" on
Config -> Log -> Log Settings

73,

... Joe, W4TV


On 2021-06-28 7:58 PM, Joe W4WT wrote:
Dave, on the 5T5 contact I see in the cfm box GMZ.
Joe, you called it!  MyQTHid for some reason was showing one of my radios rather than the number 1 as I had originally set it.  I reset it, deleted the erroneous id and set all QSO's to the correct one and I now see the grids I know were missing on the progress report.  I'm sure there were a lot of others as I have no idea when this changed.  I didn't change it and I don't know why it would have changed but thanks for the tip!!!
Joe W4WT


Re: VUCC Progress Report

Joe W4WT
 

Dave, on the 5T5 contact I see in the cfm box GMZ.

Joe, you called it!  MyQTHid for some reason was showing one of my radios rather than the number 1 as I had originally set it.  I reset it, deleted the erroneous id and set all QSO's to the correct one and I now see the grids I know were missing on the progress report.  I'm sure there were a lot of others as I have no idea when this changed.  I didn't change it and I don't know why it would have changed but thanks for the tip!!!

Joe W4WT


Re: VUCC Progress Report

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

I seem to have a problem that I can't figure out how to fix. I noticed today that 5T5PA was spotted on 6m and it was shown in SpotCollector that I needed it for a new Grid. This is incorrect as I have it confirmed and the grid (IL10) is listed as confirmed in VUCC 6m on LOTW's awards screen. I ran a VUCC progress report and sure enough, IL10 was not listed as LOTW confirmed even though DxKeeper shows 5T5PA as confirmed and in grid IL10. I did a recompute but it was still missing. I did an update from LOTW on 5T5PA's contact; still not in the progress report.

Thinking this might not be the only problem like this I scrolled SpotCollector a couple of windows back and found an Oklahoma station (EM24) showing I needed to work it for a new Grid on 6m. Looked up the grid and saw another station (WQ5R) that I had confirmed in that same grid and it was also listed in LOTW as confirmed but EM24 is not in the VUCC progress report as LOTW confirmed. I assume there are others like these.

+ When you examine your 6m 5T5PA QSO on the "Log QSOs" tab of DXKeeper's Main window, what letters appear in the cfm box in the "Online QSL" panel's LoTW subpanel?

73,

Dave, AA6YQ


Re: VUCC Progress Report

Joe Subich, W4TV
 

What is the "MyQTHid" associated with the QSOs that are not appearing
in your VUCC Progress Report? Is VUCC checked on the definition for
that (those) MyQTHid(s)?

73,

... Joe, W4TV

On 2021-06-28 4:33 PM, Joe W4WT wrote:
I seem to have a problem that I can't figure out how to fix.  I noticed today that 5T5PA was spotted on 6m and it was shown in SpotCollector that I needed it for a new Grid.  This is incorrect as I have it confirmed and the grid (IL10) is listed as confirmed in VUCC 6m on LOTW's awards screen.  I ran a VUCC progress report and sure enough, IL10 was not listed as LOTW confirmed even though DxKeeper shows 5T5PA as confirmed and in grid IL10.  I did a recompute but it was still missing.  I did an update from LOTW on 5T5PA's contact; still not in the progress report.
Thinking this might not be the only problem like this I scrolled SpotCollector a couple of windows back and found an Oklahoma station (EM24) showing I needed to work it for a new Grid on 6m.  Looked up the grid and saw another station (WQ5R) that I had confirmed in that same grid and it was also listed in LOTW as confirmed but EM24 is not in the VUCC progress report as LOTW confirmed.  I assume there are others like these.
Not sure what to try next.  Thanks for any help,
Joe


VUCC Progress Report

Joe W4WT
 

I seem to have a problem that I can't figure out how to fix.  I noticed today that 5T5PA was spotted on 6m and it was shown in SpotCollector that I needed it for a new Grid.  This is incorrect as I have it confirmed and the grid (IL10) is listed as confirmed in VUCC 6m on LOTW's awards screen.  I ran a VUCC progress report and sure enough, IL10 was not listed as LOTW confirmed even though DxKeeper shows 5T5PA as confirmed and in grid IL10.  I did a recompute but it was still missing.  I did an update from LOTW on 5T5PA's contact; still not in the progress report.  

Thinking this might not be the only problem like this I scrolled SpotCollector a couple of windows back and found an Oklahoma station (EM24) showing I needed to work it for a new Grid on 6m.  Looked up the grid and saw another station (WQ5R) that I had confirmed in that same grid and it was also listed in LOTW as confirmed but EM24 is not in the VUCC progress report as LOTW confirmed.  I assume there are others like these.

Not sure what to try next.  Thanks for any help,

Joe


Re: 6M WASvReport

Rick Arzadon - N8XI
 

Dave,

Thanks for the explanations and I have added Alaska & Hawaii to my filter.

Take care 

73, Rick - N8XI


Re: Cabrillo format update

Tony Dixon G4CJC
 

Thanks for your comments with which I heartily agree. I used a couple of readily available programs and a text editor to fiddle it.
Cheers
Tony G4CJC


Re: SQL Help

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comment below

I had this working once but now have forgotten. I want to filter the log for year 2021 and mode CW but not for the Contest ARRL-DX-CW.

This is what I have "QSO_BEGIN BETWEEN #2021-01-01 00:00# and #2021-12-31 23:59# and mode="cw" and not (Contest='ARRL-dx-cw').

+ The name of the item that specifies a QSO's contest is CONTEST_ID, not CONTEST:

QSO_BEGIN BETWEEN #2021-01-01 00:00# and #2021-12-31 23:59# and mode="cw" and not (Contest_id='ARRL-dx-cw')

+ A little less typing, and some clarifying parenthesis:

(YEAR(QSO_BEGIN)=2021) and (MODE='CW') and (CONTEST_ID <> 'ARRL-DX-CW')

+ The clarification is for when you look at this expression a year from now, wondering what it does.

+ The <> operator means "not equal".

Seems strange but I want to count how many CW Q's I have from just general operation.

+ If that's the case, then you can save a little more typing by excluding all contest QSOs:

(YEAR(QSO_BEGIN)=2021) and (MODE='CW') and (LEN(CONTEST_ID)=0)

73,

Dave, AA6YQ


SQL Help

Thomas Kramer
 

I had this working once but now have forgotten.  I want to filter the log for year 2021 and mode CW but not for the Contest ARRL-DX-CW.

This is what I have   "QSO_BEGIN BETWEEN  #2021-01-01  00:00# and  #2021-12-31 23:59# and mode="cw" and not (Contest='ARRL-dx-cw').  

Seems strange but I want to count how many CW Q's I have from just general operation.

Thanks for any help.   Tom NQ7R


updated eQSL AG and LoTW databases are available...

Dave AA6YQ
 

...via the Databases tab of DXView's Configuration window.

73,

Dave, AA6YQ


Re: Commander question/request

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

No surprise, but thak you for considering.

+ It's been added to Commander's enhancement list...

73,

Dave, AA6YQ


Re: Commander question/request

David Reed
 

No surprise, but thak you for considering.

73 de Dave, W5SV

On 27-Jun-21 17:22, Dave AA6YQ wrote:
+ AA6YQ comments below

I use both the Memory Banks and the Filters & Devices sub-windows of Commander; is there any way to get both to display simultaneously?

+ No, you must click a button on Commander's Main window to switch between the two.

If not, might I ask for that possibility to be considered for a future enhancement?

+ High cost + low value => low priority.

73,

Dave, AA6YQ





Re: Commander question/request

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

I use both the Memory Banks and the Filters & Devices sub-windows of Commander; is there any way to get both to display simultaneously?

+ No, you must click a button on Commander's Main window to switch between the two.

If not, might I ask for that possibility to be considered for a future enhancement?

+ High cost + low value => low priority.

73,

Dave, AA6YQ


Commander question/request

David Reed
 

I use both the Memory Banks and the Filters & Devices sub-windows of Commander; is there any way to get both to display simultaneously? If not, might I ask for that possibility to be considered for a future enhancement? I do not mind if it uses more screen area to accomplish.

Thanks & 73 de Dave, W5SV


Re: Cabrillo format update

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below
Is there an easy way to update the Cabrillo export formats in DXKeeper. I tried with the EA-MAJESTAD-SSB but no luck. Even using last years EA-SMRE-SSB definition which is in DXKeeper contest config would give me "not supported".

+ Only I can extend DXKeeper to support new Cabrillo export formats. In general, sending me the documentation for a currently-unsupported Cabrillo format will enable me to support it.

+ For the record, Cabrillo is a technical abomination. Defining a different interchange format for each contest is ridiculous, particularly when we have ADIF, which can accurately convey QSOs made in any contest. Contest sponsors should accept ADIF files.

        73,

               Dave, AA6YQ


 


Cabrillo format update

Tony Dixon G4CJC
 

Hi Dave, 
Is there an easy way to update the Cabrillo export formats in DXKeeper. I tried with the EA-MAJESTAD-SSB but no luck. Even using last years EA-SMRE-SSB definition which is in DXKeeper contest config would give me "not supported".
Cheers
Tony G4CJC

7461 - 7480 of 209589