Date   
Re: DXview and location

Tony Dixon G4CJC
 

Thanks Dave.
Not only did you explain fully how/why DXView does what it does but also told me how I could easily get the info I would like. Kudos.to you.
73
Tony G4CJC

Re: New user with TS-890S, trouble connecting

Steve / W1SMC
 
Edited

Gerry,

Please send me an email at w1smc@....  

I'll reply with a Word document containing a bunch of screen shots.

The email you can get from my QRZ page ..... it's .....  w1smc at arrl dot net .....

Re: New user with TS-890S, trouble connecting

Gerry KM1MT
 

Dave, I'll do the debugging procedure tonight after work.  Thanks!
Steve, yes I'm still having trouble.  The more info the better, so I'd really appreciate the screenshots to compare settings.
Thanks guys!

Gerry KM1MT

Re: New user with TS-890S, trouble connecting m,...more

Steve / W1SMC
 

Gerry, I'm running a TS-890 with DXLabs without issues.

Are you still having problems?

I also use Commander to swap between my Ten-Tec Orion 2 & ICOM 9700 .... works fine .... 

Let me know if your still having issues and I can send you screen shots of my Commander configuration and Device Manager (Port Config data) ...

Steve / W1SMC

Re: New user with TS-890S, trouble connecting

Steve / W1SMC
 

Gerry, I'm running a TS-890 with DXLabs without issues.

Are you still having problems?

I also use Commander to swap between my Ten-Tec Orion 2 & ICOM 9700 .... works fine .... 

Let me know if your still having issues and I can send you screen shots of my Commander configuration and Device Manager (Port Config data) ...

Steve / W1SMC

Re: Winwarbler for IC7610

Neil, G3RIR
 

Dave,

I had already got 2T on the right audio channel with winwarbler on the left.

For contesting I use N1MM and for the present I do not expect to change from that. After the contest I export ADIF and import into DXLAB.

Having followed your link I believe it is showing me how to get 2T on split which I already have.

When using N1MM I have separate RTTY windows. I set SO2V in N1MM.  How do I show the screen shot?

Neil G3RIR


Re: [ARRL-LoTW] LOTW with DXKeeper DXLabs

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

I reviewed said articles before I posted and I am still stumped...that's why I posed the question to the list.

+ OK. Where in the documentation were you first stumped?

73,

Dave, AA6YQ

Re: [ARRL-LoTW] LOTW with DXKeeper DXLabs

KB1USP - David
 

+ Please review this introduction
I reviewed said articles before I posted and I am still stumped...that's why I posed the question to the list.

David

KB1USP


On 3/29/2020 5:14 PM, Dave AA6YQ wrote:
+ AA6YQ comments below

I am trying again to setup DXKeeper with LOTW. I see this step:

To upload a particular QSO, right-click its entry in the Log Page Display and then select the Upload to LotW command in the pop-up menu; confirm that the Station Location and Station Callsign shown to the right of Upload to LotW command are appropriate for the QSO to be uploaded.<
When I right-click on a log entry, and right-click: "Upload to lotw", I get this message:

"QSO was not uploaded to lotw because no lotw station location has been selected on the QSL Confirmation window lotw tab".

Any thoughts? Help wis appreciated.

+ Please review this introduction

<https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/QSLingLotW>

+ Then follow these step-by-step configuration instructions:

<https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/ConfigureLotW>

+ Then review this article on submitting QSOs to LoTW:

<https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/UploadLotW>

+ If you still have questions, don't hesitate to post them here.

73,

Dave, AA6YQ

Re: PK-232sc+ modem file help for winwarbler

HB
 

Thanks Dave...

I know at least 4!

Thanks for all you do.

Hank
K4HYJ

Re: New user with TS-890S, trouble connecting

Dave / NR1DX
 

Gerry

A few months back I was experimenting with other devices connecting to the radio ( Amplifier and Stepp-IR controller. I have run it at 19,200, 38400 (currently) and 115,2000 all successfully


Have you tried running the Kenwood ARCP-890 radio and connecting to the radio, COM3  that way?
make sure you do not have DX lab running especially the commander module when you do this. If you can talk to ARCP-890 then I am back to suspecting a config problem in DX Commander

Recent WIN-10 updates have had scattered reports of doing wonky things to USB/COM port emulators. If ARCP-890 also doent work then I would uninstall COM3 and the Related USB drivers in WIN 10 device manager  , reboot and then reinstall the USB port . AS I recall their is a KENWOOD device emulator program that needs to be installed first.


Dave
NR1DX

On 3/29/2020 8:59 PM, Gerry Lempicki via Groups.Io wrote:
Hi Dave, I've check all 3 places and they match.  I've tried from 9600 to 115200.  What setting do you use?  And whenever I make a change, I get a popup that says Unable to open COM3, Invalid port number (8002), thePort = primary CAT port, port number = 3, settings = 9600,N,8,2.
--
Dave
Manuals@...
www.ArtekManuals.com
--
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
https://www.avast.com/antivirus

Re: New user with TS-890S, trouble connecting

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

On Sun, Mar 29, 2020 at 05:53 PM, Gerry KM1MT wrote:

Dave, it is blank after the : at the end of the failed to open message.  There is also no error log file generated yet.

+ OK. Please do the following:

1. on the Configuration window's General tab, check the "Log debugging info" box
2. terminate Commander
3. start Commander
4. wait 1 minute
5. on the Configuration window's General tab, uncheck the "Log debugging info" box
6. attach the errorlog.txt file from your Commander folder to an email message, and send the message to me via

aa6yq (at) ambersoft.com

       73,

               Dave, AA6YQ

Re: ADIF import question

Ron KU7Y
 

Hi Bob,

 

My SKCC Logger didn't have a EXPORT SELECT shown that way but did have a Save Selected As.... and that did the trick. My version # is: v03.00.14 Win

 

Thanks for the help.

 

OK, back in my hole,

 

Ron, KU7Y

Mountain Home, ID  DN23dc

CW Ops #1211

BUG USERS #189

SKCC #4904

QRP ARCI #8829

SOC #2

Idaho DX Association

Ron@...

 

From: DXLab@groups.io [mailto:DXLab@groups.io] On Behalf Of Bob AF9W
Sent: Sunday, March 29, 2020 8:39 AM
To: DXLab@groups.io
Subject: Re: [DXLab] ADIF import question

 

In SKCCLogger, you can select the new QSO's and in the File menu select EXPORT SELECTE . This will build an .adi file with only the new Q's. 

 

Virus-free. www.avg.com

 

Re: New user with TS-890S, trouble connecting

Gerry KM1MT
 

Oh, yes I am running windows 10.  

Re: New user with TS-890S, trouble connecting m,...more

Gerry KM1MT
 

I don't believe anything else is using the COM port Dave.  These virtual ports are newly set up for this.  I have not installed any other software.  Thanks!

Re: New user with TS-890S, trouble connecting

Gerry KM1MT
 

Hi Dave, I've check all 3 places and they match.  I've tried from 9600 to 115200.  What setting do you use?  And whenever I make a change, I get a popup that says Unable to open COM3, Invalid port number (8002), thePort = primary CAT port, port number = 3, settings = 9600,N,8,2.  

Re: New user with TS-890S, trouble connecting

Gerry KM1MT
 

Dave, it is blank after the : at the end of the failed to open message.  There is also no error log file generated yet.

Re: New user with TS-890S, trouble connecting m,...more

Dave / NR1DX
 

Also

You can have no other program using that COM port , so for example if you are running ARCP-890 or JTDX/WSJT those will both have to be shut down as well

Dave
NR1DX

On 3/29/2020 8:34 PM, Dave / NR1DX wrote:
Gerry

You have to set the port baud rate in three different places .
1) The TS890 Radio menu
2) DX Labs in the Config area ( in Commander I think not sitting in front of that computer)
3) You didn't say so I will assume your using Windows 10, in device manager under properties� check the baud rate there

Dave
NR1DX

On 3/29/2020 8:04 PM, Dave AA6YQ wrote:
+ AA6YQ comments below

Hi all, So I have a new TS-890S and I'm a new user of DX Labs.

+ Welcome to DXLab, Gerry!

I've installed the launcher and all modules. I have Commander version 14.5.3.  I downloaded the Kenwood virtual port drivers and installed.  I am using a USB cable from computer to the USB-B port.  I followed instructions for Kenwood radios found here http://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/TranceiverControlKenwood. When I connect the radio to the computer via USB, I do see the two comm ports pop up (Com3 and Com4).  However, when starting DXLabs Commander, I get the error that it cannot open the com port.  "Selected com port failed to open".  I have checked all port power setting to make sure they aren't getting powered down.  I must be missing something simple, but I've had no luck after a few hours of trying.  Does anyone have any thoughts on this? Thanks!

+ No one else with a TS-890S has reported that behavior. In the error message, what words appear after "selected Com port failed to open"?

       73,

                Dave, AA6YQ



--
Dave
Manuals@...
www.ArtekManuals.com
--
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
https://www.avast.com/antivirus

Re: PK-232sc+ modem file help for winwarbler

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

There are quite a few upgraded PK-232s out there (upgraded to either the SC or SC+ models). You would certainly have a corner on the market for folks wanting to use you software and their soundcard equipped PKs.

+ All three of them?

I'll be more than happy to be the test dummy. I'll even send you my PK-232sc+ along with the programmer's handbook fresh from Timewave to work with.

+ I have a PK232 and its documentation, thanks.

+ I spend time on enhancements that will benefit a significant fraction of the user community. As you can see by reviewing the enhancement logs in

<https://www.dxlabsuite.com/download.htm#AvailableReleases>

+ there are a lot of candidates with which any new request must compete.

73,

Dave, AA6YQ

Re: New user with TS-890S, trouble connecting

Dave / NR1DX
 

Gerry

You have to set the port baud rate in three different places .
1) The TS890 Radio menu
2) DX Labs in the Config area ( in Commander I think not sitting in front of that computer)
3) You didn't say so I will assume your using Windows 10, in device manager under properties  check the baud rate there

Dave
NR1DX

On 3/29/2020 8:04 PM, Dave AA6YQ wrote:
+ AA6YQ comments below

Hi all, So I have a new TS-890S and I'm a new user of DX Labs.

+ Welcome to DXLab, Gerry!

I've installed the launcher and all modules. I have Commander version 14.5.3. I downloaded the Kenwood virtual port drivers and installed. I am using a USB cable from computer to the USB-B port. I followed instructions for Kenwood radios found here http://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/TranceiverControlKenwood. When I connect the radio to the computer via USB, I do see the two comm ports pop up (Com3 and Com4). However, when starting DXLabs Commander, I get the error that it cannot open the com port. "Selected com port failed to open". I have checked all port power setting to make sure they aren't getting powered down. I must be missing something simple, but I've had no luck after a few hours of trying. Does anyone have any thoughts on this? Thanks!

+ No one else with a TS-890S has reported that behavior. In the error message, what words appear after "selected Com port failed to open"?

73,

Dave, AA6YQ


--
Dave
Manuals@...
www.ArtekManuals.com
--
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
https://www.avast.com/antivirus

Re: PK-232sc+ modem file help for winwarbler

HB
 

Thanks Dave.

There are quite a few upgraded PK-232s out there (upgraded to either the SC or SC+ models).  You would certainly have a corner on the market for folks wanting to use you software and their soundcard equipped PKs.

I'll be more than happy to be the test dummy.  I'll even send you my PK-232sc+ along with the programmer's handbook fresh from Timewave to work with.

Purty please!!!!
Hank
K4HYJ