Date   
Re: NEVER MIND!!!!

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

On Mon, Sep 16, 2019 at 07:44 AM, <WF3W@...> wrote:
"CBA" is the monicker of a battery analyzer from West Mountain Radio. I kept glossing over it. A barin-bulb iluminated, dimly I admit, but I solved my issue.

+ DXKeeper provides more capability than just the CBA button. See the article cited in my first response.

      73,

              Dave, AA6YQ

Re: FT8/JTAlert- No Azimuth Logged

w2eck
 

Dave - understand. Thanks for quick reply. 

73 Paul

Re: FT8/JTAlert- No Azimuth Logged

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

 

When logging FT8 qsos to DXKeeper using JTAlert, The distance is being logged but not the azimuth. The correct azimuth is appearing in DXView. Has anyone run into to this issue.

 

+ DXKeeper will only log an azimuth with a QSO if DXView is reporting the last azimuth to which it rotated your antenna – the “actual azimuth”.

 

+ DXView will display the computed short-path and long path heading from your QTH to a station’s location – the “theoretical azimuths”.

 

+ Since DXView will display the “theoretical azimuths” for any logged QSO you select in DXKeeper’s Log Page Display, it is not necessary to log them with each QSO.

 

        73,

 

                 Dave, AA6YQ

FT8/JTAlert- No Azimuth Logged

w2eck
 

When logging FT8 qsos to DXKeeper using JTAlert, The distance is being logged but not the azimuth. The correct azimuth is appearing in DXView. Has anyone run into to this issue.

73 Paul w2eck

Re: AUTO-ADD CONTACT INFO

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

My guru is out-of-town and I cant find the answer to my "problem", viz, how
do u get DxKeeper to automatically look-up a contact's info like sum other
program does? I know Dave is WAY ahead of "them"!

+ See

<https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/CallbookLookup>

73,

Dave, AA6YQ

NEVER MIND!!!!

Phil, WF3W
 

Wow! Am I dense!!!!!
 
PSE disregard my previous email.
 
"CBA" is the monicker of a battery analyzer from West Mountain Radio. I kept glossing over it. A barin-bulb iluminated, dimly I admit, but I solved my issue.
 
73,
 
Phil, WF3W


AUTO-ADD CONTACT INFO

Phil, WF3W
 

G'day everyone,
 
My guru is out-of-town and I cant find the answer to my "problem", viz, how do u get DxKeeper to automatically look-up a contact's info like sum other program does? I know Dave is WAY ahead of "them"!
 
TNX & 73,
 
Phil, WF3W


Re: I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

Email Service
 

SUCCESS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

THANK YOU DAVE!

 

Printed exactly what I wanted.

 

73 jack ak7o

 

Sent from Mail for Windows 10

 

From: Dave AA6YQ
Sent: Sunday, September 15, 2019 8:39 AM
To: DXLab@groups.io
Subject: Re: [DXLab] I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

 

+ AA6YQ comments below

 

Found it Dave! Under QSL.

The Queue is much larger than I wanted. I wanted only the QSOs I set to R and they totaled just over 100.

My queue is now well over 1000 and still counting.

 

Is there a way to only print the labels I marked with an R?

 

+ Yes. See the “Generating QSL cards or Labels for QSOs marked QSL requested" section of

 

<https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/HardcopyQSLing>

 

       73,

 

              Dave, AA6YQ

 

 

 

 

 

Re: Commander - ICOM 7300 - Waterfall problem

Phil, WF3W
 

Hi Joe & the group,
 
For what it mite b worth: I have had a merry time with COM Ports in Ham apps.
 
With Silicon Labs CP210X, make sure u have STANDARD & ENHANCED drivers/ports [usually Ports 5 & 6].
 
There was a time - and still is a time - when opening a Ham program [whose name I will not divulge, initials HRD] I needed to alter/update/change port assignments daily.
 
Take it easy,
 
73
 
Phil, WF3W


Re: I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

Found it Dave! Under QSL.
The Queue is much larger than I wanted. I wanted only the QSOs I set to R and they totaled just over 100.
My queue is now well over 1000 and still counting.

Is there a way to only print the labels I marked with an R?

+ Yes. See the “Generating QSL cards or Labels for QSOs marked QSL requested" section of

<https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/HardcopyQSLing>

73,

Dave, AA6YQ

Re: I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

Email Service
 

I cleared the queue and unchecked QSLs to be sent direct mail and Electronic transfer that is still producing hundreds.

 

I want only those marked R

 

Jack ak7o

 

Sent from Mail for Windows 10

 

From: Dave AA6YQ
Sent: Sunday, September 15, 2019 8:24 AM
To: DXLab@groups.io
Subject: Re: [DXLab] I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

 

+ AA6YQ comments below

 

Thank you Dave, have read the noted section below. Please tell me where “QSL via panel” is.

I have searched thru everything I can find including searching for “QSL via” to no avail.

 

+ The “QSL Via” panel in in the upper-left corner of DXKeeper’s Main window’s QSL tab.

 

       73,

 

               Dave, AA6YQ

 

Re: I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

Email Service
 

Found it Dave! Under QSL.

The Queue is much larger than I wanted. I wanted only the QSOs I set to R and they totaled just over 100.

My queue is now well over 1000 and still counting.

 

Is there a way to only print the labels I marked with an R?

 

Jack AK7O

 

Sent from Mail for Windows 10

 

From: Email Service
Sent: Sunday, September 15, 2019 8:21 AM
To: DXLab@groups.io
Subject: Re: [DXLab] I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

 

Thank you Dave, have read the noted section below. Please tell me where “QSL via panel” is.

I have searched thru everything I can find including searching for “QSL via” to no avail.

Thank you

Jack ak7o

 

 

Sent from Mail for Windows 10

 

From: Dave AA6YQ
Sent: Saturday, September 14, 2019 10:19 PM
To: DXLab@groups.io
Subject: Re: [DXLab] I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

 

+ AA6YQ comments below

 

Please tell me where I give that instruction to DXKeeper.

 

I have all the QSL sent box set to R for the labels I wish to print.

 

What do I do now?

 

+ Start by reviewing

 

<https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/QSLing>

 

       73,

 

             Dave, AA6YQ

 

 

 

 

 

Re: I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

 

Thank you Dave, have read the noted section below. Please tell me where “QSL via panel” is.

I have searched thru everything I can find including searching for “QSL via” to no avail.

 

+ The “QSL Via” panel in in the upper-left corner of DXKeeper’s Main window’s QSL tab.

 

       73,

 

               Dave, AA6YQ

Re: I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

Email Service
 

Thank you Dave, have read the noted section below. Please tell me where “QSL via panel” is.

I have searched thru everything I can find including searching for “QSL via” to no avail.

Thank you

Jack ak7o

 

 

Sent from Mail for Windows 10

 

From: Dave AA6YQ
Sent: Saturday, September 14, 2019 10:19 PM
To: DXLab@groups.io
Subject: Re: [DXLab] I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

 

+ AA6YQ comments below

 

Please tell me where I give that instruction to DXKeeper.

 

I have all the QSL sent box set to R for the labels I wish to print.

 

What do I do now?

 

+ Start by reviewing

 

<https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/QSLing>

 

       73,

 

             Dave, AA6YQ

 

 

 

 

Re: Commander - ICOM 7300 - Waterfall problem

Joseph Willis
 

Top Drawer ! - this reflector is one of the best in ham radio ! - Thanks for setting the tone Dave !!!!! (all working).

Re: Commander - ICOM 7300 - Waterfall problem

g4wjs
 

On 15/09/2019 00:14, Joseph Willis via Groups.Io wrote:
Hello Dave and others - I have successfully connected DXLAB Commander to my computer from my Icom 7300 for everything except the Waterfall screen.  The documentation explains that I need to set the baud rate at 115200 (Silicon Labs CP210X) port.  However, when I try to bump up the speed from 9600 on the Config tab in Commander, I lose the connection, even though I previously set the port to 115200 on my computer !  Googling, I found this on the Silicon Labs web site:

"Icom radios use the version 6.xxx drivers.  Windows update has installed the Universal Windows Driver.  This drivers reports a maximum baud rate of 23800 when used with Microsoft .NET", but there is no fix. 

Have others been able to overcome this limitation with their 7300's ?

Thank you, 
VE2CY

OM,

have you taken note of this rig MENU setting described in the manual like this:

CI-V USB Baud Rate (Default: Auto)
Selects the CI-V data transfer rate when remotely
controlling the IC-7300 through the [USB] CI-V port.
L When “Auto” is selected, the baud rate is
automatically set according to the data rate of
external controller.
L This setting is valid only when the “CI-V USB Port”
item is set to “Unlink from [REMOTE].”

Note that the higher baud rates for CI-V over the USB virtual serial port are only available when the "Unlink from [REMOTE]" option is used. I am assuming you are actually using the USB virtual serial port and not the REMOTE jack on the rig (the REMOTE jack is limited to 19200 baud, I believe, and doesn't support the waterfall data stream).



--
73

Bill

G4WJS.

Re: Commander - ICOM 7300 - Waterfall problem

Carl - WC4H
 

Hi Joseph.

Make sure it's the "CI-V USB Baud Rate"  not the normal one (there are 2 on the IC-7300).
Also, just above that setting, CI-V USB Port -- Unlink from [REMOTE].

73.
Carl - WC4H

Re: I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

Please tell me where I give that instruction to DXKeeper.

I have all the QSL sent box set to R for the labels I wish to print.

What do I do now?

+ Start by reviewing

<https://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/QSLing>

73,

Dave, AA6YQ

Re: Commander - ICOM 7300 - Waterfall problem

Dave AA6YQ
 

+ AA6YQ comments below

Hello Dave and others - I have successfully connected DXLAB Commander to my computer from my Icom 7300 for everything except the Waterfall screen. The documentation explains that I need to set the baud rate at 115200 (Silicon Labs CP210X) port. However, when I try to bump up the speed from 9600 on the Config tab in Commander, I lose the connection, even though I previously set the port to 115200 on my computer ! Googling, I found this on the Silicon Labs web site:

"Icom radios use the version 6.xxx drivers. Windows update has installed the Universal Windows Driver. This drivers reports a maximum baud rate of 23800 when used with Microsoft .NET", but there is no fix.

Have others been able to overcome this limitation with their 7300's ?

Rick N2AMG wrote:
You need to change the baud rate on the radio and then open Commander and change it there..

+ And for the record, DXLab does not use .NET

73,

Dave, AA6YQ

I think I have QSL labels set to print. I can find NO button to push to tell the labels to print?!

Email Service
 

Please tell me where I give that instruction to DXKeeper.

 

I have all the QSL sent box set to R for the labels I wish to print.

 

What do I do now?

 

Thanks

 

Jack ak7o

 

Sent from Mail for Windows 10