Date   

Re: DXView after Win10

Sebastian <w4as@...>
 

Dave, I wasn’t able to solve the issue with the link you sent. It appears DISM's command line syntax has changed in Windows 10.

However, I found this site which was very helpful: http://www.tenforums.com/tutorials/8703-default-file-type-associations-restore-windows-10-a.html <http://www.tenforums.com/tutorials/8703-default-file-type-associations-restore-windows-10-a.html>

Sometimes the simple things are right in front of you. Resetting the default file associations in Windows 10 was a piece of cake. Once I did that, the problem with running DXView was solved. I should note that I also use DX Atlas with DXView, and it appears that may have had something to do with the problem I experienced.

After resetting the associations, and closing and running DXLab several times, the window asking how to handle an extension appeared again. The file extension is .kml, for keyhole markup language. This is used by at least Google Earth and I suspect perhaps is also used by DX Atlas.

Windows 10 believes DXView.exe is probably the default program to use with that extension, as it is the first program which appears in the list of programs to associate it with.

Instead, I chose the text editor I use Notepad++, an excellent and free (GNU) source code editor. As soon as I did that, the text editor displayed a file with the name LoadPlottedInfo.kml, which looks like an xml file. Because of the formatting, I chose not to post it here. If you’d like, I can send it direct to you. It references opengis.net, as well as google.com; hopefully this file won’t pop up from time to time.

73 de Sebastian, W4AS

On Jul 30, 2015, at 7:47 PM, ' Dave AA6YQ' aa6yq@ambersoft.com [dxlab] <dxlab@yahoogroups.com> wrote:

AA6YQ comments below
-----Original Message-----
From: dxlab@yahoogroups.com [mailto:dxlab@yahoogroups.com]
Sent: Thursday, July 30, 2015 7:35 PM
To: dxlab@yahoogroups.com
Subject: [dxlab] DXView after Win10

After I upgraded to Windows 10, upon opening DXView for the first time, a window popped up asking about about how a certain file extension should be opened in the future. Unfortunately, I don�t recall the extension (only that it was something I hadn�t seen before). Since DXView would not run until I cleared that window, I told Windows 10 that extension should be opened with DXView.

Now DXView opens and runs correctly, until I exit it. When I run DXView again, Launcher shows dxv as red, and a window pops up saying that DXView is already running - even though it appears not to be running, but it is listed in Task Manager.

After I clear that �ghost� DXView in Task Manger, once I load DXView I still get the message that it is already running, and again there are two instances of it in Task Manager.

Dave, what types of files can DXView open, so I can attempt to change the association?

In the context of a Windows "file association", in which Windows associates an application to use when opening a file of a particular type (denoted by its file extension) -- e.g. when you double-click on a file in Windows Explorer -- DXView is incapable of displaying any file type.
Googling "File associations Windows 10" produced no "how to" information, but did reveal that there were defects in this functionality being corrected this spring. This article provides information relevant to Windows 8.1 that might be helpful:
<http://blogs.technet.com/b/mniehaus/archive/2014/01/10/configuring-file-associations-in-windows-8-1.aspx>

You could also try searching for "File associations" in the Windows 10 Help. You should be able to view a list of file types and the application associated with each. When you find the file type whose associated application is DXView, direct Windows to remove this association.

After that's sorted, I would reboot Windows 10. Hopefully that will clear the other behavior your report above.


SLOW launch and other oddities under Windows 10?

Andrew OBrien
 

I have just tried DX Lab suite under Windows 10 64 bit.  It seems that Commander takes 3-4 minutes to launch. 

DX Lab Launcher took 5 minutes to launch.


Winwarbler tries to actually install rather than boot when I click on it. This includes boot directly from the .exe file within the Winwarbler folder. Microsoft Single Image launches too. 


Other ham applications seem to be working just fine.

Andy K3UK


Re: qrz.com

Tony Lewis
 

I have the same log in problem on chrome and IE....I filed a support tag with QRZ. Pathfinder should be ok as its a QRZ issue. 


On Jul 30, 2015, at 22:05, ' Dave AA6YQ' aa6yq@... [dxlab] <dxlab@...> wrote:

 

>>>AA6YQ comments below

-----Original Message-----
From: dxlab@... [mailto:dxlab@...]
Sent: Thursday, July 30, 2015 10:00 PM
To: dxlab@...
Subject: Re: [dxlab] qrz.com

Well, interesting. When I do a click on the CONFIG box, it blinks- but the normal (whichever the last page selected-- buck, qrz, etc etc, page continues to show up. Doesnt appear to try to approach the config page. User name and password boxes do not appear, so cannot check them.

>>>You can recover the Configuration window using these instructions:

<http://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/RecoverWindow>

73,

Dave, AA6YQ


Re: qrz.com

Paul Dluehosh
 

It seems that one cannot log into QRZ.com manually, at least that is my
experience tonight!


73,
Paul -- N4PD


P.S. - DXLab is a great program, Dave!

On 7/30/2015 10:05 PM, ' Dave AA6YQ' aa6yq@ambersoft.com [dxlab] wrote:
AA6YQ comments below
-----Original Message-----
From: dxlab@yahoogroups.com [mailto:dxlab@yahoogroups.com]
Sent: Thursday, July 30, 2015 10:00 PM
To: dxlab@yahoogroups.com
Subject: Re: [dxlab] qrz.com

Well, interesting. When I do a click on the CONFIG box, it blinks- but the normal (whichever the last page selected-- buck, qrz, etc etc, page continues to show up. Doesnt appear to try to approach the config page. User name and password boxes do not appear, so cannot check them.

You can recover the Configuration window using these instructions:
<http://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/RecoverWindow>

73,

Dave, AA6YQ



------------------------------------
Posted by: " Dave AA6YQ" <aa6yq@ambersoft.com>
------------------------------------


------------------------------------

Yahoo Groups Links




Re: qrz.com

Dave AA6YQ
 

AA6YQ comments below
-----Original Message-----
From: dxlab@yahoogroups.com [mailto:dxlab@yahoogroups.com]
Sent: Thursday, July 30, 2015 10:00 PM
To: dxlab@yahoogroups.com
Subject: Re: [dxlab] qrz.com

Well, interesting. When I do a click on the CONFIG box, it blinks- but the normal (whichever the last page selected-- buck, qrz, etc etc, page continues to show up. Doesnt appear to try to approach the config page. User name and password boxes do not appear, so cannot check them.

You can recover the Configuration window using these instructions:
<http://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/RecoverWindow>

73,

Dave, AA6YQ


Re: qrz.com

Danny Douglas <n7dc@...>
 

Well, interesting.  When I do a click on the CONFIG box, it blinks- but the normal (whichever the last page selected-- buck, qrz, etc etc, page continues to show up.  Doesnt appear to try to approach the config page. User name and password boxes do not appear, so cannot check them.



From: "' Dave AA6YQ' aa6yq@... [dxlab]"
To: dxlab@...
Sent: Thursday, July 30, 2015 9:34:28 PM
Subject: RE: [dxlab] qrz.com

 

>>>AA6YQ comment sbelow

-----Original Message-----
From: dxlab@... [mailto:dxlab@...]
Sent: Thursday, July 30, 2015 9:30 PM
To: dxlab@...
Subject: [dxlab] qrz.com

Just tonight, for first time in agest, I tried to use qrz.com via Pathfinder, but every time it comes up it says i have to log in. I do so, and it comes up ok, then the very next time, it tells me to log in again. I havent messed with it (other than normal double clicks, or entering calls in WW, but certainly doesnt want to talk to me in its normal way. I may have missed something here, as been busy and not much dxing.

>>>On Pathfinder's Configuration window, is the "QRZ.com Online Callbook" panel's "Automatic login" box checked? Is the correct username and password specified?

73,

Dave, AA6YQ



Re: qrz.com

Dave AA6YQ
 

AA6YQ comment sbelow
-----Original Message-----
From: dxlab@yahoogroups.com [mailto:dxlab@yahoogroups.com]
Sent: Thursday, July 30, 2015 9:30 PM
To: dxlab@yahoogroups.com
Subject: [dxlab] qrz.com

Just tonight, for first time in agest, I tried to use qrz.com via Pathfinder, but every time it comes up it says i have to log in. I do so, and it comes up ok, then the very next time, it tells me to log in again. I havent messed with it (other than normal double clicks, or entering calls in WW, but certainly doesnt want to talk to me in its normal way. I may have missed something here, as been busy and not much dxing.

On Pathfinder's Configuration window, is the "QRZ.com Online Callbook" panel's "Automatic login" box checked? Is the correct username and password specified?
73,

Dave, AA6YQ


qrz.com

Danny Douglas <n7dc@...>
 

Just tonight, for first time in agest, I tried to use qrz.com via Pathfinder, but every time it comes up it says i have to log in.  I do so, and it comes up ok, then the very next time, it tells me to log in again.  I havent messed with it (other than normal double clicks, or entering calls in WW, but certainly doesnt want to talk to me in its normal way.  I may have missed something here, as been busy and not much dxing.

N7DC@...
Ex WN5QMX,WA5UKR,ET2US,ET3USA,SV0WPP,VS6DD,N7DC/YV5/G5CTB
QSL Bureau, DIRECT, LOTW Preferred, eQSL used but upload at a courtesy only, as do not use the system for awards.



Re: Need To Relocate DXLab Suite

Dave AA6YQ
 

AA6YQ comments below
-----Original Message-----
From: dxlab@yahoogroups.com [mailto:dxlab@yahoogroups.com]
Sent: Thursday, July 30, 2015 7:41 PM
To: dxlab@yahoogroups.com
Subject: [dxlab] Re: Need To Relocate DXLab Suite

Thanks for the quick reply. I sent a follow up after finding the solution - editing the path info in config for Launcher. Also had to edit the path info for various dbs. Works great now.

My problem was that in my Win 7 installation DXLab's files and dbs were in D:&#92;DXLab&#92;.....

For some reason the Win 10 upgrade gooned those up and changed it to D:&#92;users&#92;me&#92;Music&#92;DXLab&#92;....

Heavens knows why! This happened to a lot of programs that I had installed on the D: drive in an effort to save space on a small SSD C:.

I'm glad you were able to get things sorted, Tom.
It sounds like the Windows upgrade mechanism searched the Windows Registry for pathnames and incorrectly updated those on your D: drive.
73,

Dave, AA6YQ


Re: DXView after Win10

Dave AA6YQ
 

AA6YQ comments below
-----Original Message-----
From: dxlab@yahoogroups.com [mailto:dxlab@yahoogroups.com]
Sent: Thursday, July 30, 2015 7:35 PM
To: dxlab@yahoogroups.com
Subject: [dxlab] DXView after Win10

After I upgraded to Windows 10, upon opening DXView for the first time, a window popped up asking about about how a certain file extension should be opened in the future. Unfortunately, I don�t recall the extension (only that it was something I hadn�t seen before). Since DXView would not run until I cleared that window, I told Windows 10 that extension should be opened with DXView.

Now DXView opens and runs correctly, until I exit it. When I run DXView again, Launcher shows dxv as red, and a window pops up saying that DXView is already running - even though it appears not to be running, but it is listed in Task Manager.

After I clear that �ghost� DXView in Task Manger, once I load DXView I still get the message that it is already running, and again there are two instances of it in Task Manager.

Dave, what types of files can DXView open, so I can attempt to change the association?

In the context of a Windows "file association", in which Windows associates an application to use when opening a file of a particular type (denoted by its file extension) -- e.g. when you double-click on a file in Windows Explorer -- DXView is incapable of displaying any file type.
Googling "File associations Windows 10" produced no "how to" information, but did reveal that there were defects in this functionality being corrected this spring. This article provides information relevant to Windows 8.1 that might be helpful:
<http://blogs.technet.com/b/mniehaus/archive/2014/01/10/configuring-file-associations-in-windows-8-1.aspx>

You could also try searching for "File associations" in the Windows 10 Help. You should be able to view a list of file types and the application associated with each. When you find the file type whose associated application is DXView, direct Windows to remove this association.

After that's sorted, I would reboot Windows 10. Hopefully that will clear the other behavior your report above.
73,

Dave, AA6YQ


Re: Need To Relocate DXLab Suite

sv.pleiades
 

Dave:

Thanks for the quick reply.  I sent a follow up after finding the solution - editing the path info in config for Launcher.  Also had to edit the path info for various dbs.  Works great now.

My problem was that in my Win 7 installation DXLab's files and dbs were in D:\DXLab\.....

For some reason the Win 10 upgrade gooned those up and changed it to D:\users\me\Music\DXLab\....

Heavens knows why!  This happened to a lot of programs that I had installed on the D: drive in an effort to save space on a small SSD C:.

Thanks again as always for the great support, Dave.

73, Tom
K1FR


DXView after Win10

Sebastian <w4as@...>
 

After I upgraded to Windows 10, upon opening DXView for the first time, a window popped up asking about about how a certain file extension should be opened in the future. Unfortunately, I don’t recall the extension (only that it was something I hadn’t seen before). Since DXView would not run until I cleared that window, I told Windows 10 that extension should be opened with DXView.

Now DXView opens and runs correctly, until I exit it. When I run DXView again, Launcher shows dxv as red, and a window pops up saying that DXView is already running - even though it appears not to be running, but it is listed in Task Manager.

After I clear that ‘ghost’ DXView in Task Manger, once I load DXView I still get the message that it is already running, and again there are two instances of it in Task Manager.

Dave, what types of files can DXView open, so I can attempt to change the association?

No error logs are found.

73 de Sebastian, W4AS


Re: Need To Relocate DXLab Suite

Dave AA6YQ
 

AA6YQ comments below
-----Original Message-----
From: dxlab@yahoogroups.com [mailto:dxlab@yahoogroups.com]
Sent: Thursday, July 30, 2015 7:11 PM
To: dxlab@yahoogroups.com
Subject: [dxlab] Need To Relocate DXLab Suite

I had DXLab installed on my D: drive under windows 7. Just upgraded to Windows 10 with good results with the exception that programs on the D: drive will not run. Win 10 did not properly copy the path info.

I don't know what "did not properly copy the path info" means; please elaborate.

I can change the path info in the start menu shortcuts and get Launcher to run from the menu. But, when attempt to load Keeper, I get an error that it cannot be found.

How are you attempting to start DXKeeper"?

Is there a way to fix this inside DXlab?

I need to better understand what's going on before I can answer this question.

If not, guess I will need to uninstall and reinstall

I suggest that you hold off on doing this for now.
73,

Dave, AA6YQ


Re: Need To Relocate DXLab Suite

sv.pleiades
 

Sent message too soon.  Just found the obvious - config menu in Launcher.  Will give that a try!

73, Tom
K1FR


Need To Relocate DXLab Suite

sv.pleiades
 

I had DXLab installed on my D: drive under windows 7.  Just upgraded to Windows 10 with good results with the exception that programs on the D: drive  will not run.  Win 10 did not properly copy the path info.


I can change the path info in the start menu shortcuts and get Launcher to run from the menu.  But, when attempt to load Keeper, I get an error that it cannot be found.  


Is there a way to fix this inside DXlab?


If not, guess I will need to uninstall and reinstall - in that case, how to I assure all my current files are copied over?  I get how to copy the Keeper backup, but appears there are several others like DXCC credits.


Thanks for any help.


73, Tom

K1FR


Re: Win10 Upgrade and Digital

Greg Beam
 

I had a box with Vista on it also, but decided to install the preview
directly ( glad I did ), just to avoid what you've described. I don't
recall ever having a multi-version Windows upgrade work properly. If it
functioned at all, the performance was less than impressive to say the
least.

73's
Greg, KI7MT

On 07/30/2015 03:43 PM, 'Joe Subich, W4TV' lists@subich.com [dxlab] wrote:
Well, I attempted to upgrade my old laptop (Vista upgraded to Win 7)
and the Win 10 Upgrade completely trashed the SSD that had been running
Windows 7. Now I need to dig out the CD for Win 7 Home, reinstall it,
Update (Windows Update) Win 7, get the Windows 10 Update and try again.

73,

... Joe, W4TV


Re: Win10 Upgrade and Digital

Joe Subich, W4TV
 

Well, I attempted to upgrade my old laptop (Vista upgraded to Win 7)
and the Win 10 Upgrade completely trashed the SSD that had been running
Windows 7. Now I need to dig out the CD for Win 7 Home, reinstall it,
Update (Windows Update) Win 7, get the Windows 10 Update and try again.

73,

... Joe, W4TV

On 2015-07-30 3:16 PM, Rich - W3ZJ rich@w3zj.com [dxlab] wrote:


Also installed Win 10 yesterday. I kept all my files and settings. The install
went smooth and so far everything seems to work fine. RTTY works fine here with
Cartana on or off. However, it seems to be a resource hog and everything runs
faster with it off. Entire computer is running faster with Win 10 than it did
with Win 8.1

73, Rich - W3ZJ
http://www.w3zj.com

On 7/30/2015 2:24 PM, 'Marty' w8aks55@gmail.com [dxlab] wrote:
Dave I can vouch with her turned on, you will have no rtty. Checking the wsjt-x
in a bit. I turned her off and viola I have rtty again.



Re: QSL labels

Rex Turvin <turvin2009@...>
 

Thanks Dave 
73 NR6M 
Rex


On Jul 30, 2015, at 1:50 PM, aa6yq@... [dxlab] <dxlab@...> wrote:

 

There's not, Rex. With a 2-column label, each QSO's "QSL Msg" item appears, but there's no room for that on a 3-column label.


       73,

              Dave, AA6YQ


Re: QSL labels

Dave AA6YQ
 

There's not, Rex. With a 2-column label, each QSO's "QSL Msg" item appears, but there's no room for that on a 3-column label.

       73,

              Dave, AA6YQ


Re: WinWarbler Error New User/Installation

Dave AA6YQ
 

What soundcard sections are selected for transmission and reception on the Soundcard tab of WinWarbler's Configuration window?

    73,

         Dave, AA6YQ

55261 - 55280 of 203963