Date   
Re: Bitx40 with Raduino stopped working #bitx40help #bitx40

Jamie Dean
 

Input is 12.58 volts output is 0.04 volts.
Checked multiple times. It seems it might have gone out?

73,
Jamie - KW4XR

Re: TDA2822 ill treatment test! Photo of blown TDA

Jerry Gaffke
 

So two reports of "WX" TDA2822M's going up in smoke.
I'm very very curious if all blown chips turn out to be WX branded,
and none are FCI.
 
There is a website for  WX:  http://www.wx-ic.com/Cn/Product_Detail_Images.aspx?id=105303&UserInfo_ID=216432&CorpProductImages_ID=106897
though I can't find a datasheet.
Probably a 3'rd tier clone manufacturer.

May need either a chip from a "good" manufacturer whoever that might be,
or a regulator to make it a max of 6v or so into the TDA2822.

Jerry, KE7ER



On Fri, Mar 2, 2018 at 06:59 am, Michael Aiello wrote:
Mine failed immediately after apply power to the board after wiring up the power connector. Nothing else was connected. There was a loud crack, and a puff of magic smoke, then silence.

Re: Bitx40 with Raduino stopped working #bitx40help #bitx40

Michael Shreeve
 

Could you measure each of the pins on the regulator ?  Carefully. 

On Fri, Mar 2, 2018 at 7:20 AM, Jamie Dean - KW4XR <jdean72985@...> wrote:
On 20v range I'm getting 0.04 volts




--
Michael Shreeve N6GRG
15901 Cloverdale Road
Anderson, CA 96007
530-410-8678
"Don't worry about a thing, 'Cause every little thing gonna be all right!" -Bob Marley



Re: Bitx40 with Raduino stopped working #bitx40help #bitx40

Jamie Dean
 

On 20v range I'm getting 0.04 volts

Re: BitX Volume Knob 3D Print File

_Dave_ AD0B
 

I printed knobs for my bitx40. The long shafts make the knobs thick. Thought about cutting the shafts down but didn't want to chance damaging the pots.ng the shafts down but don't want to damage 
The tuning knob I have now is offset with a finger dish. I like it a lot.

Re: Surplus Case from Skycraft Parts #ubitx #bitx40

Stephen Johnson <stephenpjohnsonsr@...>
 

I took your tip and bought several of these boxes by mail. There are different models. One has four nice BNC connectors. The other type has some four pin devices with a dot near one of the pins near the input connector that I  can’t identify. They are marked “107”. I thought they might be rf amps? Any help?
Steve N2FT


On Sat, Feb 17, 2018 at 2:11 PM w4rjp <pearsall20@...> wrote:
Last Saturday went to the Orlando, Fl Hamfest looking for a uBitx case.  Despite all the tailgaters/vendors none seem to have suitable cases. (Did snag an almost new Experimental Methods in RF Design book for $10, so not a total waste of time.)

My buddy and I decided to head over to Skycraft Parts & Surplus in the afternoon. While he made the rounds for parts for his next project, I headed for the surplus cases.  There on the top shelf were 5 aluminum cases. Pulled one down and said WOW, it is perfect for the BitX. They were made for transportation IP based video systems. The size is 8.2 X 8 X 3.5 inches and has separate panels for top, bottom, front and rear. As you can see from the pictures attached, the LCD hole is already cut as well as holes for a fan, BNC, and switch. Even included a circuit board with LCD, fan, BNC, etc.  Price $9.95.

If you are in the central Florida area (they will mail order) and are in need of an outstanding aluminum case for your uBitx or Bitx40/20 may want to check it out. Suspect they won't be on the shelf too long.

Re: TDA2822 ill treatment test! Photo of blown TDA

Michael Aiello
 

Mine failed immediately after apply power to the board after wiring up the power connector. Nothing else was connected. There was a loud crack, and a puff of magic smoke, then silence.
Photos  of failed chip look similar.
I think the chip may have been already replaced once on the board before I got it - see the soldering of the chip pins vs. the soldering ot the other surrounding connections. Looks like it was manually soldered to me. These photos were taken before I replaced the bad chip with a socket, but after the failure happen.
Probably one or more bad chips involved, the replacement in the socket has been completely well behaved.

73
Mike N2HTT

Re: Bitx40 with Raduino stopped working #bitx40help #bitx40

Allard PE1NWL
 

When you connect the Raduino to your PC, it will get +5V power supply via the USB cable.
I checked the voltage and it still has 12.58 volts at the Radunio
This voltage goes to the input of the 7805 voltage regulator. What voltage do you see on the regulator output? (should be +5V).

73 Allard PE1NWL

Re: Bitx40 with Raduino stopped working #bitx40help #bitx40

Jamie Dean
 

Yes it lights up but no text. Also the power and light under the display comes on. But not when attached to the bitx.

Jamie - KW4XR

Re: BITX QSO Afternoon/Night, Sunday, March 4, 3PM/7PM Local Time, 7277 kHz in North America, 7177 kHz elsewhere

_Dave_ AD0B
 

Thanks John
I will be there
KE0PVO
Dave

Re: Bitx40 with Raduino stopped working #bitx40help #bitx40

Michael Hagen
 

Does LCD work when on USB power?

Mike


On 3/2/2018 6:20 AM, Allard PE1NWL wrote:
Make sure the the 16-pin connector to the display is positioned correctly
(you can easily shift it one position by mistake)

73 Allard PE1NWL

On Fri, March 2, 2018 14:55, Mvs Sarma wrote:
try replacing dispay

On 2 Mar 2018 19:22, "Jamie Dean - KW4XR" <jdean72985@...> wrote:

I'm hoping someone has a idea on what to do to fix this.

My YL and I built the Bitx40 with the Raduino three nights ago. It was
working fine till today I
unplugged the Radunio to mount it in a case. When I hooked it back up
the
display will not light up and only a few clicks in the speaker. The unit
will still key with no output power. I checked the voltage and it still
has
12.58 volts at the Radunio. I also hooked the Radunio to the PC to check
if
it was dead. It was able to be recognized and the ardunio software was
able
to talk to it.

Any ideas what might have happened? All connections look ok.

Thanks in advance,
Jamie Dean - KW4XR
Morganton, NC USA



      





-- 
Mike Hagen, WA6ISP
10917 Bryant Street
Yucaipa, Ca. 92399
(909) 918-0058
PayPal ID  "MotDog@..."
Mike@...

Re: uBit Software

 

A easier way,

Go to https://github.com/phdlee/ubitx/tree/version1.03
Click the green clone or download button, then choose Download Zip.
Once downloaded just unzip the file and the folder is inside and ready to open in the Arduino IDE, just double click the file inside the ubitx_20 folder named ubitx-20.ino and the IDE will start and open.

Joel
N6ALT

Re: TDA2822 ill treatment test! Photo of blown TDA

Michael Hagen
 

Needs some Crazy Glue!!


On 3/2/2018 6:16 AM, DrZ wrote:
Here is what mine looks like - it's the one that came in the Bitx - Howard

-- 
Mike Hagen, WA6ISP
10917 Bryant Street
Yucaipa, Ca. 92399
(909) 918-0058
PayPal ID  "MotDog@..."
Mike@...

Re: B40 LM386 and µB TDA2822 and that 470µF Cap

Arvo W0VRA
 



The one in mine, s/n 263/2.

Here's the datasheet for this variant:  http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/210172/FCI/TDA2822M.html

It has a max supply voltage of 16V.

Has anyone seen one of these FCI amps explode?

Re: Bitx40 with Raduino stopped working #bitx40help #bitx40

Jamie Dean
 

I did check that. It was right.  When hooked to the PC the display lights up but on the bitx40 it seems dead. The red power light it not lighting up under the display either on the bitx but works when hooked to the PC. But like I said there is power at the Radunio... I'm totally stumped.

73,
Jamie - KW4XR

Re: Bitx40 with Raduino stopped working #bitx40help #bitx40

Allard PE1NWL
 

Make sure the the 16-pin connector to the display is positioned correctly
(you can easily shift it one position by mistake)

73 Allard PE1NWL

On Fri, March 2, 2018 14:55, Mvs Sarma wrote:
try replacing dispay

On 2 Mar 2018 19:22, "Jamie Dean - KW4XR" <@jdean72985> wrote:

I'm hoping someone has a idea on what to do to fix this.

My YL and I built the Bitx40 with the Raduino three nights ago. It was
working fine till today I
unplugged the Radunio to mount it in a case. When I hooked it back up
the
display will not light up and only a few clicks in the speaker. The unit
will still key with no output power. I checked the voltage and it still
has
12.58 volts at the Radunio. I also hooked the Radunio to the PC to check
if
it was dead. It was able to be recognized and the ardunio software was
able
to talk to it.

Any ideas what might have happened? All connections look ok.

Thanks in advance,
Jamie Dean - KW4XR
Morganton, NC USA

Re: TDA2822 ill treatment test! Photo of blown TDA

DrZ <zehrhj2@...>
 

Here is what mine looks like - it's the one that came in the Bitx - Howard

Re: Anyone need a genuine uBITX Raduino? #ubitx

Jim Sheldon
 

One of the two Raduinos (the older one) has been sold, the other one is still available.  $33 shipped in the U.S,   $40 shipped internationally - customs and VAT are the recipient's responsibility.  

Remember this is the Raduino from a uBITX, not a BITX40.  


Jim, W0EB    pleaase email me off the reflector if you are interested.   w0eb |at| cox dot net

------ Original Message ------
From: "Jim Sheldon" <w0eb@...>
Sent: 2/27/2018 10:40:03 PM
Subject: [BITX20] Anyone need a genuine uBITX Raduino? #ubitx

I have two genuine Raduino cards.  One that's been used (the only modification to both of these cards is a 47 ohm 2 watt resistor in series with the 7805 regulator to drop the voltage a bit so it doesn't have to work too hard at input voltages of 12-13 volts DC.  I've also re-located the 7805 to the back side of the card so it doesn't get in the way of things. The second is basically new except for the 47 ohm resistor mod.   Oh and both of these have the 4.7K resistor on the CW input installed between pin 2 and pin 3 so you can connect pin 2 directly to the tip contact of your key jack.

I am not going to use either of these Raduino's.  I'd like to get US $20 (plus shipping) for the older one and $25 (plus shipping) for the one that came in the kit I just got last week.

Please, if you're interested, lets take the discussion private so as not to clutter up everyone else's email.   My email address is good on QRZ under W0EB.  I'd prefer to ship to US addresses as the minimum international shipping for these would be $14.25 US.

It's 10:30 p.m. here and I'm going to shut down for the night so I won't be able to answer any emails until tomorrow morning (US Central time).

Jim - Sheldon, W0EB

Re: TDA2822 ill treatment test!

n5ib_2
 

Here's the one on mine.
852 of batch 2
With apologies to Monty Python.. it's not dead yet
And has a 10 ohm resistor...

N5IB

Re: Bitx40 with Raduino stopped working #bitx40help #bitx40

MVS Sarma
 

try replacing dispay

On 2 Mar 2018 19:22, "Jamie Dean - KW4XR" <jdean72985@...> wrote:
I'm hoping someone has a idea on what to do to fix this.

My YL and I built the Bitx40 with the Raduino three nights ago. It was working fine till today I 
unplugged the Radunio to mount it in a case. When I hooked it back up the display will not light up and only a few clicks in the speaker. The unit will still key with no output power. I checked the voltage and it still has 12.58 volts at the Radunio. I also hooked the Radunio to the PC to check if it was dead. It was able to be recognized and the ardunio software was able to talk to it. 

Any ideas what might have happened? All connections look ok. 

Thanks in advance,
Jamie Dean - KW4XR
Morganton, NC USA