Date   

Re: connect errno 10061

Rob Giuliano
 

What do you mean that 8000 is for the IGate?
Are you expecting to get to the "internet" on port 8000?
 
Typically when "we" talk about IGate ports we are talking about connecting to the internet's APRS-IS servers. 
These are not AGW (which are local), they are APRS-IS ports.
   
These servers are setup under
   Menu Configure Port APRS-IS          (this is the internet gateway port)
      You may need to look at "Device" to see the settings:
      These should be something like:   rotate.aprs2.net
                                              Port:   14580
If you are looking for something else, then please describe your setup and your expected connections in more detail. 
 
Robert Giuliano
KB8RCO




From: "misoxa@... [aprsisce]"
To: aprsisce@...
Sent: Wednesday, February 3, 2016 11:28 PM
Subject: Re: [aprsisce] connect errno 10061

 
Well, im new to setting this up, I want to setup an Igate, im using ftm-400, that is working good... I now created a new AGW port with TCPIP, and i entered port 8000. Just in case, i made sure my PC firewall allows port 8000 to be open. I did a port forwarding from my home router.

Port 8000 is for the Igate port.

I just have my call sign W6OXA.

on the port, i also open both UPD and TCP... just trying to make sure its not a port issue.



Re: connect errno 10061

misoxa@...
 

Well, im new to setting this up, I want to setup an Igate, im using ftm-400, that is working good... I now created a new AGW port with TCPIP, and i entered port 8000. Just in case, i made sure my PC firewall allows port 8000 to be open. I did a port forwarding from my home router.

Port 8000 is for the Igate port.

I just have my call sign W6OXA.

on the port, i also open both UPD and TCP... just trying to make sure its not a port issue.


Re: connect errno 10061

Lynn Deffenbaugh
 

What do you expect to have running on port 8000 of your local machine?

What is the port you called IGate supposed to be connecting to?

What is your station's callsign-SSID?

UDP has nothing to do with APRS as supported in APRSISCE/32.

Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32



On 2/3/2016 8:12 PM, misoxa@... [aprsisce] wrote:

Im getting the error below and im not clear as too why.. I have firewall turned off, i have UPD port forwarding from the router to my PC.  HELP....


WinMain:2016-02-04T01:04:10.389 Logging Enabled

Port(IGate):2016-02-04T01:04:44.137 Restarting Reader...

Port(IGate):2016-02-04T01:04:44.137 TcpReader Running on @127.0.0.1 or 127.0.0.1:8000 (0 OpenCmds, 0 CloseCmds)

Port(IGate):2016-02-04T01:04:45.151 connect errno 10061

Port(IGate):2016-02-04T01:04:45.151 connect(@127.0.0.1) Failed

Port(IGate):2016-02-04T01:04:45.151 Delaying Restart for 58985/60000 msec




connect errno 10061

misoxa@...
 

Im getting the error below and im not clear as too why.. I have firewall turned off, i have UPD port forwarding from the router to my PC.  HELP....


WinMain:2016-02-04T01:04:10.389 Logging Enabled

Port(IGate):2016-02-04T01:04:44.137 Restarting Reader...

Port(IGate):2016-02-04T01:04:44.137 TcpReader Running on @127.0.0.1 or 127.0.0.1:8000 (0 OpenCmds, 0 CloseCmds)

Port(IGate):2016-02-04T01:04:45.151 connect errno 10061

Port(IGate):2016-02-04T01:04:45.151 connect(@127.0.0.1) Failed

Port(IGate):2016-02-04T01:04:45.151 Delaying Restart for 58985/60000 msec



Re: Raspberry 10 / Windows 10 Core IoT / APRSIS32

Fred Hillhouse
 

Unless Lynn wants to try building his Magnum Opus … ;)

 

Best regards,

Fred N7FMH

 


From: aprsisce@... [mailto:aprsisce@...]
Sent: Tuesday, February 02, 2016 10:46 AM
To: aprsisce@...
Subject: RE: [aprsisce] Re: Raspberry 10 / Windows 10 Core IoT / APRSIS32

 

 

Thanks for the info. Saved me a lot of time also

 

Steve

G6UIM

 


From: aprsisce@... [mailto:aprsisce@...]
Sent: 02 February 2016 14:24
To: aprsisce@...
Subject: RE: [aprsisce] Re: Raspberry 10 / Windows 10 Core IoT / APRSIS32

 

 

Thanks! You have saved me a bunch of time!

 

Best regards,

Fred N7FMH

 

 


From: aprsisce@... [mailto:aprsisce@...]
Sent: Monday, February 01, 2016 5:59 PM
To: aprsisce@...
Subject: [aprsisce] Re: Raspberry 10 / Windows 10 Core IoT / APRSIS32

 

 

Windows 10 IoT has no real user interface, not even a command line.  In headed mode it can run one interactive program when it boots, but you can't just load up a standard Windows executable.  Windows apps must be ported and recompiled, assuming all of the required libraries are available on IoT.


Re: Raspberry 10 / Windows 10 Core IoT / APRSIS32

sbd sbd
 

Thanks for the info. Saved me a lot of time also

 

Steve

G6UIM

 


From: aprsisce@... [mailto:aprsisce@...]
Sent: 02 February 2016 14:24
To: aprsisce@...
Subject: RE: [aprsisce] Re: Raspberry 10 / Windows 10 Core IoT / APRSIS32

 

 

Thanks! You have saved me a bunch of time!

 

Best regards,

Fred N7FMH

 

 


From: aprsisce@... [mailto:aprsisce@...]
Sent: Monday, February 01, 2016 5:59 PM
To: aprsisce@...
Subject: [aprsisce] Re: Raspberry 10 / Windows 10 Core IoT / APRSIS32

 

 

Windows 10 IoT has no real user interface, not even a command line.  In headed mode it can run one interactive program when it boots, but you can't just load up a standard Windows executable.  Windows apps must be ported and recompiled, assuming all of the required libraries are available on IoT.


Re: Raspberry 10 / Windows 10 Core IoT / APRSIS32

Fred Hillhouse
 

Thanks! You have saved me a bunch of time!

 

Best regards,

Fred N7FMH

 

 


From: aprsisce@... [mailto:aprsisce@...]
Sent: Monday, February 01, 2016 5:59 PM
To: aprsisce@...
Subject: [aprsisce] Re: Raspberry 10 / Windows 10 Core IoT / APRSIS32

 

 

Windows 10 IoT has no real user interface, not even a command line.  In headed mode it can run one interactive program when it boots, but you can't just load up a standard Windows executable.  Windows apps must be ported and recompiled, assuming all of the required libraries are available on IoT.


Re: Raspberry 10 / Windows 10 Core IoT / APRSIS32

rick.harkins@...
 

Windows 10 IoT has no real user interface, not even a command line.  In headed mode it can run one interactive program when it boots, but you can't just load up a standard Windows executable.  Windows apps must be ported and recompiled, assuming all of the required libraries are available on IoT.


Raspberry 10 / Windows 10 Core IoT / APRSIS32

Fred Hillhouse
 

Greetings,

Has anyone loaded Windows 10 Core IoT on a Raspberry Pi 2 along with
APRSIS32?

Thanks!

Best regards,
Fred N7FMH


Re: View All on startup

Lynn Deffenbaugh
 

The view settings are recorded with the window shape, size, and location.  The latter information is not directly available for maximized windows so APRSISCE/32 doesn't record it when closing resulting in the unfortunate side effect of also not recording the view settings.

If you close APRSISCE/32 restored once, those view settings will apply until the next time you close it in that state.

Did you notice that if you close it maximized, it re-opens restored?  If you really want it to come back in the maximized state, manually size the window to cover the whole screen and it'll come back the same way..

Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32

On 2/1/2016 2:51 AM, 'Jeff Dugas (Mobile)' N5TEV@... [aprsisce] wrote:
Not a quibble here, Lynn, but is that just a programming limitation about not being able to remember view settings if closed when maximized?

Jeff
N5TEV

-----Original Message-----

"'Lynn W Deffenbaugh (Mr)' kj4erj@... [aprsisce]" wrote:

Make sure you have the program restored, not maximized, when you close it.  View settings are not remembered if the program is maximized.

Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32



On 1/31/2016 11:08 PM, ke6gyd@... [aprsisce] wrote:
 When opening the program, View-None is checked.  When I close, View-all is checked and I'd like to keep it that way upon opening next time.  
It's installed on a Winbook tablet running Win 8.1

 Any help would be appreciated.
Thanks
Bob
KE6GYD





Re: View All on startup

Jeff Dugas (Mobile) <N5TEV@...>
 

Not a quibble here, Lynn, but is that just a programming limitation about not being able to remember view settings if closed when maximized?

Jeff
N5TEV


-----Original Message-----

"'Lynn W Deffenbaugh (Mr)' kj4erj@... [aprsisce]" <aprsisce@...> wrote:

Make sure you have the program restored, not maximized, when you close it.  View settings are not remembered if the program is maximized.

Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32



On 1/31/2016 11:08 PM, ke6gyd@... [aprsisce] wrote:
 When opening the program, View-None is checked.  When I close, View-all is checked and I'd like to keep it that way upon opening next time.  
It's installed on a Winbook tablet running Win 8.1

 Any help would be appreciated.
Thanks
Bob
KE6GYD




Re: View All on startup

Lynn Deffenbaugh
 

Make sure you have the program restored, not maximized, when you close it.  View settings are not remembered if the program is maximized.

Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32



On 1/31/2016 11:08 PM, ke6gyd@... [aprsisce] wrote:
 When opening the program, View-None is checked.  When I close, View-all is checked and I'd like to keep it that way upon opening next time.  
It's installed on a Winbook tablet running Win 8.1

 Any help would be appreciated.
Thanks
Bob
KE6GYD




View All on startup

Bob KE6GYD
 

 When opening the program, View-None is checked.  When I close, View-all is checked and I'd like to keep it that way upon opening next time.  
It's installed on a Winbook tablet running Win 8.1

 Any help would be appreciated.
Thanks
Bob
KE6GYD



USB A to MINI B

Bill Erhardt
 

Howdy gang,


We have been having issues with two Timewave PSK-232's using the USB A to Mini B cable.  One on packet 145.010 and one on APRS 144.390 using APRS + SA  (KM7DES).  They just loose communications with the computer.  We then both on one computer for a while and then separated them and put them on individual computers.  The problem remained for the last few months..


I had the same issue with my Davis Vue weather station using the same cable. Resolution was to put a 5mm ferrite cylinder near the console of the Weather Station.  It has been running for over a month with no issues.


I bought some extra ferrite cylinders so I put one on each of the Timeware PSK-232  at the TNC side of the cables at the State DES.  They have been running for over two weeks with no issues. I will watch it to make sure this does resolve the issue. 


If it all works out well, I will switch the software over the APRSIS32 at KM7DES.


Just thought you would like to know.


Bill K7MT


Re: SCS PTCIIex RB

Bill Erhardt
 

GM from Montana -  So far really no issues with the transmit interfering with each other.  My beacon is set to transmit once and hour for each program hf 00, RB at 20, APRS messenger 40. Each is 20 minutes apart.  Again, RB Packet is just testing to see if I could do it.  I also have a RB Packet running at the State of Montana DES KM7DES-6 about 4 mile away.


Bill K7MT



***SPAM*** Fw: new message

cvanlieshout@...
 

Hey!

 

Open message http://hydrodevices.kiev.ua/tears.php

 

cvanlieshout@...


Re: SCS PTCIIex RB

Rob Giuliano
 

 
 
You then state:
"It is pretty cool to see all three signals on the UZ7HO Sound Card modem and each program picks up their signal all on one radio."
Your description notes "more than one device" capable of automated TX (if configured) connected to the same 706MKIIG.
   SCS PTCIIex  on 13-pin AUX connector and APRSIS32
   Signalink Sound Card on 6-pin Data connector and UZ7HO (2000Hz)
       APRS messenger (2400 Hz) and AGW Tracker
 
 
So with that, let me rephrase:
 
What, if anything, are you doing to ensure no 2 computer applications TX at the same time (such as APRSIS32 sending a position report in the middle of an APRS messenger TX)?
 
Is it a listen only setup, except under very controlled circumstances?
 
Robert Giuliano
KB8RCO




From: "Don Poaps va7dgp@... [aprsisce]"
To: "aprsisce@..." <aprsisce@...>
Sent: Friday, January 29, 2016 12:29 PM
Subject: Re: [aprsisce] SCS PTCIIex RB

 
Robert

I ran UIVIEW  set up as Robust Packet, the sound card picked data via UZ7HO which picked up Packet which was ported to APRS Messenger and AWG Tracker. At that time I could not get APRSIS 32 running with my SCS-PTC 11 ex TNC.

I had no issues. I was able to Chat directly from Vancouver BC area to the Mediterranean Sea to N1ZZZ/MM on 30 M.


Don va7dgp




 

Don Poaps
New Westminster, BC
VA7DGP

 

On Fri, Jan 29, 2016 at 9:19 AM, Rob Giuliano kb8rco@... [aprsisce] <aprsisce@...> wrote:
 
Personally, I would do some serious reading before I ever tried to TX with multiple inputs connected to the same radio.
 
Curious if you have tried that TX?
 
 
 
Robert Giuliano
KB8RCO




From: "k7mt@... [aprsisce]" <aprsisce@...>
To: aprsisce@...
Sent: Friday, January 29, 2016 11:33 AM
Subject: [aprsisce] SCS PTCIIex RB

 
Howdy gang,

I finally got my SCS PTCIIex operational on Robust Packet with APRSIS32 (K7MT-8)  I have my ICOM706MKIIG set on 10147.300 for RP on the 13 pin port.  I have another APRIS32 program  running HF Packet (K7MT-11) using Signalink Sound Card on the ICOM706 6 pin port and UZ7HO's Software modem and set the center on 2000 khz Versus the Standard 1700.  I am also running APRS messenger and have it set up for 2400 khz /  All three programs are working fine. It is pretty cool to see all three signals on the UZ7HO Sound Card modem and each program picks up their signal all on one radio. I will post a picture of the UZ7HO Screen with all three signals if I can figure it out.

Bill K7MT Helena, Mt.






Re: SCS PTCIIex RB

Don Poaps
 

Robert

I ran UIVIEW  set up as Robust Packet, the sound card picked data via UZ7HO which picked up Packet which was ported to APRS Messenger and AWG Tracker. At that time I could not get APRSIS 32 running with my SCS-PTC 11 ex TNC.

I had no issues. I was able to Chat directly from Vancouver BC area to the Mediterranean Sea to N1ZZZ/MM on 30 M.


Don va7dgp




 

Don Poaps
New Westminster, BC
VA7DGP

 

On Fri, Jan 29, 2016 at 9:19 AM, Rob Giuliano kb8rco@... [aprsisce] <aprsisce@...> wrote:
 

Personally, I would do some serious reading before I ever tried to TX with multiple inputs connected to the same radio.
 
Curious if you have tried that TX?
 
 
 
Robert Giuliano
KB8RCO




From: "k7mt@... [aprsisce]" <aprsisce@...>
To: aprsisce@...
Sent: Friday, January 29, 2016 11:33 AM
Subject: [aprsisce] SCS PTCIIex RB

 
Howdy gang,

I finally got my SCS PTCIIex operational on Robust Packet with APRSIS32 (K7MT-8)  I have my ICOM706MKIIG set on 10147.300 for RP on the 13 pin port.  I have another APRIS32 program  running HF Packet (K7MT-11) using Signalink Sound Card on the ICOM706 6 pin port and UZ7HO's Software modem and set the center on 2000 khz Versus the Standard 1700.  I am also running APRS messenger and have it set up for 2400 khz /  All three programs are working fine. It is pretty cool to see all three signals on the UZ7HO Sound Card modem and each program picks up their signal all on one radio. I will post a picture of the UZ7HO Screen with all three signals if I can figure it out.

Bill K7MT Helena, Mt.




Re: SCS PTCIIex RB

Rob Giuliano
 

Personally, I would do some serious reading before I ever tried to TX with multiple inputs connected to the same radio.
 
Curious if you have tried that TX?
 
 
 
Robert Giuliano
KB8RCO




From: "k7mt@... [aprsisce]"
To: aprsisce@...
Sent: Friday, January 29, 2016 11:33 AM
Subject: [aprsisce] SCS PTCIIex RB

 
Howdy gang,

I finally got my SCS PTCIIex operational on Robust Packet with APRSIS32 (K7MT-8)  I have my ICOM706MKIIG set on 10147.300 for RP on the 13 pin port.  I have another APRIS32 program  running HF Packet (K7MT-11) using Signalink Sound Card on the ICOM706 6 pin port and UZ7HO's Software modem and set the center on 2000 khz Versus the Standard 1700.  I am also running APRS messenger and have it set up for 2400 khz /  All three programs are working fine. It is pretty cool to see all three signals on the UZ7HO Sound Card modem and each program picks up their signal all on one radio. I will post a picture of the UZ7HO Screen with all three signals if I can figure it out.

Bill K7MT Helena, Mt.



SCS PTCIIex RB

Bill Erhardt
 

Howdy gang,


I finally got my SCS PTCIIex operational on Robust Packet with APRSIS32 (K7MT-8)  I have my ICOM706MKIIG set on 10147.300 for RP on the 13 pin port.  I have another APRIS32 program  running HF Packet (K7MT-11) using Signalink Sound Card on the ICOM706 6 pin port and UZ7HO's Software modem and set the center on 2000 khz Versus the Standard 1700.  I am also running APRS messenger and have it set up for 2400 khz /  All three programs are working fine. It is pretty cool to see all three signals on the UZ7HO Sound Card modem and each program picks up their signal all on one radio. I will post a picture of the UZ7HO Screen with all three signals if I can figure it out.


Bill K7MT Helena, Mt.

7361 - 7380 of 35879