Re: OSM Tile servers


Fred Hillhouse
 

If a link has HTTPS rather than HTTP, then APRSIS32 will not pull tiles. I suspect this is the case for Thunderforest.

 

You should be able to put together the entire link and paste it into a browser.

tile.thunderforest.com/transport/apikey=apikey/9/143/185.png

tile.thunderforest.com/transport/apikey=apikey/9/143/185.png

 

Once you are successful with a returned image, look at the beginning of the link for HTTP or HTTPS.

If a link has HTTPS rather than HTTP, then APRSIS32 will not pull tiles. I suspect this is the case for Thunderforest.

 

APRSIS32 should have a TileServer entry that looks like this:

tile.thunderforest.com

/transport/apikey=apikey/%z/%x/%y.png

Or maybe:

tile.thunderforest.com

/transport/apikey=apikey/

 

As Lynn commented, “Server” should always be just the server.

 

I hope this helps!

 

Best regards,

Fred N7FMH

 

 

From: aprsisce@... [mailto:aprsisce@...]
Sent: Friday, May 31, 2019 8:42 PM
To: aprsisce@...
Subject: Re: [aprsisce] Re: OSM Tile servers

 

 

Try specifying a server of just tile.thunderforest.com and a URLPrefix of /transport/apikey=..../%z/%y/%x.png or whatever the URL should look like.  With what you have now, I'm sure the DNS translation of the Server is failing.

Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32

On 5/31/2019 12:04 PM, hamradiojunk@... [aprsisce] wrote:

I am interested in the thunderforest server, but I haven't been able to get it to fetch tiles.  Here is the section of the XML file.  My APIKey has been blanked.  I would appreciate any help to get this working.

 

TIA

Dave VE3SLM

 


<TileServer Name="ThunderForest">
tile.thunderforest.com/transport/apikey=apikeyapikeyapikeyapikeyapikeyap
80
/1
G:/Mapping/OSM Tiles/ThunderForest/
0
0
20
0
20
0



Virus-free. www.avast.com

Join APRSISCE@groups.io to automatically receive all group messages.